Konya'da ekmekte gramaj oyunu!

Konya'da sektördeki hakimiyetini belediyelere kaptırmaya başlayan özel fırın işletmeleri ekmekte sürümden kazanamadıkları kârı gramaj düşürerek kazanmaya çalışıyor
Konya'da ekmekte gramaj oyunu!

Konya'da bazı özel fırın işletmeleri ekmekte gramaj düşürüp fiyat aldatmacası yapıyor. 21 Temmuz’dan bu yana şehirde 200 gram ekmek 6 TL’den satılırken fırınlar önce minti adı verilen küçük ekmekler şimdi de gramajı düşürülmüş fiyatında ise çok az bir esneme yapılmış ekmekleri satışa çıkardı.

whatsapp-image-2023-09-10-at-15-54-45.jpeg

Bazı fırınlarda150 gram ekmek 5 TL’den satışa sunuldu. 200 gram ekmeğin kilogram satış fiyatı 30 TL iken 150 gramlık ekmeğin kilogram fiyatı ise 33,33 TL’ye ulaşıyor. Böylece günde binlerce ekmek satan fırınlar gramajı düşük ekmek satışı ile hatırı sayılır miktarda kazanç elde ediyor.
Öte yandan Konya’da son dönemde Büyükşehir Belediyesinin de tescilli markası “Fenni Fırın” ile halk ekmek satışına başlaması ve diğer belediyelerin de devam eden uygulamaları ile birlikte fırınların sektördeki hakimiyeti hızla azalmaya başladı. Belediyeler fiyat ve kalite olarak Konya’daki ekmek sektöründe dengeleyici unsur oldu.

whatsapp-image-2023-09-10-at-15-56-35.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum