Konya'da huzur dolu doğa harikası: Çetmi Şelalesi

Bozulmamış doğal güzelliğiyle pek çok ziyaretçinin uğrak noktası haline gelen Çetmi Şelalesi, şırıl şırıl akan suyuyla masalsı bir manzarayı gözler önüne seriyor.
Konya'da huzur dolu doğa harikası: Çetmi Şelalesi

Konya'da Torosların içine gizlenmiş, doğası ve sıcakkanlı insanlarıyla meşhur Taşkent İlçesi’nde Çetmi Mahallesi sınırları içinde bulunan Çetmi Kanyonu’nun içerisinde el değmemiş doğal güzellikleriyle keşfedilmeyi bekleyen yöre halkı tarafından Ayboğazı adı verilen muhteşem bir şelale bulunmaktadır.Etrafı sarp ve keskin dağlarla çevrili olan Çetmi Kanyonu, içinde uçurumları barındıran ve ülkemizde çok az tanınan kanyonlardan biridir.268079.jpg Ortasından geçen çay, kanyon içerisinde irili ufaklı çok sayıda şelale oluşturmakta olup bunlar arasında en muhteşemi 50 m yükseklikten büyük bir gölete dökülen Çetmi Şelalesi’dir. Kanyon içerisinde dört mevsim bir akış görülmekte ise de bahar aylarında çok daha gür ve coşkulu bir akış bulunmakta, bu nedenle Çetmi Şelalesi döküldüğü geniş gölet ve çevresinde seyrine doyulmaz manzaralar oluşturmaktadır. Yöre halkı tarafından saklı cennet olarak isimlendirilen şelalenin çevresi Taşkent Belediyesi tarafından mesire alanı olarak düzenlenmiştir. Burada doğaya zarar vermeden yapılan düzenlemeler neticesinde, mesire alanının her yerinden şelaleyi görme ve fotoğraf çekme imkânı oluşturulmuş bulunmaktadır. Mesire alanında belediye tarafından işletilen ve çalışanların çoğunu mahalle sakini kadınların oluşturduğu şirin bir tesis yer alıyor. Burada ziyaretçilere kış ayları haricinde doğal ve yöresel ürünlerden oluşan odun ateşinde gözleme, yöreye özgü dere balıkları ve kılçıksız alabalık ile yayık ayranı, çay ve benzeri içecekler ile sabahları kahvaltı hizmeti verilmektedir.5-2282.jpgTorosların temiz havası ve eşsiz manzarası ile gün geçtikçe dikkat çeken, Çetmi Kanyonu’nun tanıtımlarının yapılmasıyla birlikte yaz aylarında ziyaretçi sayısında yoğunluk yaşanmakta, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Konya başta olmak çeşitli vilayetlerden çok sayıda ziyaretçi gelmektedir. Özellikle doğayla baş başa kalmak isteyenlerin doğasever ve fotoğrafçıların yoğun ilgi gösterdiği şelale, hafta içi veya hafta sonunda ailesiyle birlikte vakit geçirmek isteyenler için de oldukça uygundur.

Orta Torosların eteğinde sarp kayalıkların arasında bulunan ve yılın dört mevsimi ayrı bir güzelliğe bürünen Çetmi Şelalesi; kamp, gezi, trekking ve doğa sporu tutkunlarının ilgisini çekiyor. Çayın karşı tarafına kütüklerden yapılan bir köprüyle ulaşılabiliyor. Şelaleyi mesire alanının her yerinden görüntüleme ve fotoğraf çekme imkanı bulunuyor.3122101-de6eb01d4ae0b283eef4bc40c8d7194d-640x640.jpgYaklaşık 50 metre yükseklikten dökülen şelaleyi sarp dağlar çevrelemektedir. Taşkent Belediyesi tarafından büyük bir özenle korunan şelalenin çevresi, mesire alanı olarak düzenlenmiştir.

Toroslar'ın zorlu doğasının içine gizlenmiş bir cevher niteliğinde olan şelale, özellikle ilkbahar ve yaz mevsiminde doğada zaman geçirmek isteyenlerin ilk tercihi haline geliyor. Yoğun iş temposu ve şehrin keşmekeşliğinden uzaklaşıp, huzura doymak isterseniz aileniz ve sevdiklerinizle buraya gelmeyi düşünebilirsiniz.

Yalnızca gezmek için değil fotoğraf çekmek, bisiklet sürmek, yürüyüş yapmak için de kaçırılmaz fırsatlar sunan Çetmi Şelalesi çevresinde piknik yapma şansına da sahipsiniz.638466a52c05dd345984435d.webpÇetmi Şelalesine Nasıl Gidilir;

Taşkent Ilıcapınar yolundan Balcılar istikametine doğru gidildikten sonra Balcılar Çetmi yol ayrımından Çetmi istikametine gidilir. Çetmiden 2 km uzaklıkta olan şelelenin yolu düzgündür.Taşkent Belediyesi tarafından parke taşı döşenerek düzenlenmiştir. Çetmi Şelalesinde bahar ayından başlayarak Sonbahara kadar alabalık,gözleme,yayık ayranı ve sabahları kahvaltı hizmeti verilmektedir. Doğal havası ve eşsiz manzarası ile Çetmi Şelalesi yaz kış ziyaretçilerini beklemektedir.aybogazi-selalesi-taskent-1.jpg​​​​​​​

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum