Konya’da kaç tane yeni otobüs var?

Konya Büyükşehir Belediyesi son iki yılda otobüs filosunu yenilemeye ciddi bir yatırım yaptı. Yıl sonuna kadar 17 solo, 12 körüklü olmak üzere 29 yeni otobüs daha Konyalılara hizmet etmek için yollara çıkacak
Konya’da kaç tane yeni otobüs var?

Konya’da ulaşıma her geçen gün taze kan geliyor ve yapılan araç yatırımlarıyla birlikte şehir içi otobüs filosu yenileniyor. Son 2 yılda yeni otobüs alımlarıyla şehre modern ve çevreci araçlar kazandırıp ulaşımdaki konforu arttıran Konya Büyükşehir Belediyesi
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İLBANK desteğiyle 50 yeni otobüsün alımını daha yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Yeni gelen otobüslerimizin en önemli özellikliği; CNG (doğal gazlı) ve hibrit olması. Bu sayede hem çevrenin korunmasına katkı sağlıyoruz hem de yakıt tüketimini daha düşük seviyelere indiriyoruz. Yeni otobüslerimizin Konya’mız ve tüm hemşehrilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

whatsapp-image-2023-09-14-at-10-09-37.jpeg

YENİ OTOBÜS SAYISI 177’YE ULAŞACAK
2022 yılında özkaynaklarla tam 127 yeni otobüs alımı yapan Konya Büyükşehir Belediyesi, 2023 yılı içinde 13 solo, 8 körüklü olmak üzere 21 yeni otobüsü daha teslim aldı. Yapılan son alımlardan sonra yeni otobüs sayısı 148’e ulaşırken yıl sonuna kadar 17 solo, 12 körüklü olmak üzere 29 yeni otobüs daha Konyalılara hizmet etmek için yollara çıkacak ve şehirdeki yeni otobüs sayısı 177’ye ulaşacak.
OTOBÜSLER KONYA’DA GÜNLÜK 97.000 KM YOL KAT EDİYOR
Konya gibi birçok ülkeden büyük bir coğrafyada toplu ulaşımı aksatmadan sürdürdüklerini ve bunu uygun fiyatla yaptıklarını kaydeden Başkan Altay, “Bunun yanında otobüs filomuzu da sürekli olarak yeni araçlarla güçlendiriyoruz. Konya’da her gün yaklaşık 400 bin hemşehrimiz toplu taşımayla seyahat ediyor. Bu sayının yaklaşık 135 bini raylı sistemle, 265 bini de otobüslerimiz vasıtasıyla hizmet alıyor. Konya coğrafyasının büyüklüğü aslında işimizin ne kadar zor olduğunun da bir göstergesi. Çünkü otobüslerle şehir içinde günlük 90.000, merkez dışındaki ilçelerde 7.000 olmak üzere toplam 97.000 km yol yapıyoruz” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum