Konya'da konut fiyatlarının freni patladı

Konya’da geçen yıl aynı dönemde ortalama konut fiyatları 6 bin 341 lira iken bugün bu rakam 13,5 bin TL’ye yükseldi. Şehirdeki satılık konutların fiyat ortalaması ise 2 milyon 162 bin 880 lira oldu
Konya'da konut fiyatlarının freni patladı

RAKAM 2 MİLYON LİRAYI GEÇTİ

Gayrimenkul değerlemesi yapan Endeksa’nın verilerine göre; Konya’da haziran sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları % 113,18 arttı. Aynı özelliklerdeki ortalama satılık konut fiyatları ise 2 milyon 162 bin 880 lira olarak kayıtlara geçti. Türkiye genelinde ise ortalama konut satış fiyatı ortalama 2 milyon 539 bin lira oldu.

ORTALAMA METREKARE 13,5 BİN TL

Konya genelindeki ortalama satılık konut büyüklüğü ise 160 metrekare olurken satılık konutların ortalama metrekare birim fiyatı Haziran 2023 sonu itibarıyla 13 bin 518 lira olarak kayıtlara geçti. Konut ve gayrimenkul yatırımının cazibesini koruduğu Konya’da konutların geri dönüş yani amortisman süreleri ise 16 yıl olarak tespit edildi.

EN FAZLA DEĞER KAZANAN İLÇELER

Konya’da en fazla değer kazanan ilçeler sırasıyla Karapınar, Ilgın, Ereğli, Selçuklu ve Meram oldu. Buna karşın en az değer kazanan ilçeler sırasıyla Kulu, Sarayönü, Bozkır, Beyşehir ve Akşehir olarak sıralandı. Amortisman süreleri dikkate alındığında ise en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Bozkır, Çumra, Karapınar, Sarayönü ve Karatay oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.