Konya'da ne kadar otobüs ve tramvay var?

Son yıllarda toplu ulaşıma yönelik yatırımlarıyla dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediyesi yeni araçlarla birlikte ulaşım filosunu neredeyse baştan aşağı yeniledi. Otobüs sayısı 684'e çıktı
Konya'da ne kadar otobüs ve tramvay var?

Günde yaklaşık 400 bin kişinin toplu ulaşım aracı kullandığı Konya'da ulaşım modern araçlarla sıralanıyor. Son yıllarda toplu ulaşım araçlarına yönelik yatırımları ile dikkatleri üzerine çeken Konya Büyükşehir Belediyesi yeni almış olduğu araçlarla birlikte araç filosunu neredeyse baştan aşağı değiştirmiş oldu.

Şehrin toplu ulaşım kalitesini daha da yükseltmek amacıyla, geçtiğimiz yıl ve bu yılın başlarında 47 adet CNG yakıtlı solo, 28 adet CNG yakıtlı körüklü, 11 adet dizel yakıtlı solo, 39 adet yarı seyahat tipi ve 2 adet çift katlı olmak üzere toplam 127 otobüsü şehre kazandırmıştı. Son olarak alımı yapılan 50 doğal gazlı ve hibrit otobüsle Konya Büyükşehir’in ulaşım filosu iyice güçlenmiş oldu.
Gelinen noktada 684 otobüs ve 104 tramvay aracıyla Türkiye'nin en modern ve konforlu ulaşım imkanını şu an Konya Büyükşehir Belediyesi fiyatları ile de diğer büyük şehirlerden daha cazip. Son yapılan zamlarla birlikte Konya'da tam bilet 8 lira 50 kuruş olurken indirimli Konya Kart ise 4 TL.

Kaynak:Veli SÖYLEMEZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.