Konya’da salgın alarmı! İçme su kaynaklı mı?

Konya’da son günlerde sağlık kuruluşlarına yönelik “ishal ve kusma” şikayetli başvurular artarken şehirde içme suyu kaynaklı salgın mı başladığı endişesi yaşanıyor. KOSKİ’den ise açıklama geldi
Konya’da salgın alarmı! İçme su kaynaklı mı?

Konya’da artan sıcaklıklara bağlı olarak her yaz döneminde benzeri yaşanan tablo yine tekrarlandı ve hastanelere ve diğer sağlık kurumlarına “ishal ve kusma” şikayetleri ile başvuran sayısı arttı. Doktorlar içme suyu kaynaklı bir sıkıntı olabileceğini ifade ederken; yoğun karın ağrısı, ishal ve kusma vakaları yaşayan hastalara serum ve diğer tedavi yöntemleri uygulanıyor.

Hastaneye gelenlere ‘su kirliliğine maruz kalma’ tanısıyla ishal teşhisi konduğu belirtilirken gözler de bir kez daha KOSKİ’ye ve Konya’nın evlerdeki musluklardan akan içme sularına çevrildi.

Su kaynaklı yaşandığı iddia edilen hastalık iddialarının artması üzerine sosyal medyadan analiz raporlarını paylaşan Konya Büyükşehir Su ve Kanalizasyon İdaresi (KOSKİ) böyle bir durumun söz konusu olmadığını ifade etti. KOSKİ’nin açıklamasında, “28 Temmuz - 4 Ağustos tarihleri arasında 118 noktadan alınan su örneklerinden ‘’İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmeliği’’nde belirtilen normlara aykırı olacak şekilde olumsuz bir veriye rastlanmamıştır” denildi.

Konya 2018 yılının haziran ayından buyana yani tam 5 yıldır, evlerindeki musluklardan akan memba kalitesindeki suyu tüketiyor. Toroslardan getirilen sular şebeke suyu aracılığıyla evlere kadar ulaştırılırken Konya’nın da 50 yıllık içme suyu problemi giderilmiş oldu.

Sular KOSKİ’nin yüksek teknolojisi ile hanelere ulaştırılıyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum