Konya’da ünlüler geçidi yaşanacak

Mevlana Yılı nedeniyle bu yılki Konya Kitap Günleri’nde Konya, Mevlevilik ve Hz. Mevlana’nın tanıtılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi ünlü yazarları fuara davet ediyor
Konya’da ünlüler geçidi yaşanacak

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Konya Kitap Günleri için geri sayım başladı. Bu yıl da ekim ayında yapılması planlanan Konya Kitap Günleri’nin her zamankinden fazla coşkulu olması için her biri alanında büyük sükse yapan ünlü yazarlara teklif götürülüyor. 10 gün sürecek fuar adeta ünlüler geçidine dönecek.

Şehrin kültür hayatına önemli katkıda bulunan ve Anadolu’nun en büyük kitap etkinliği olarak Konya’dan ve Konya dışından yüz binlerce ziyaretçiye hitap eden Konya Kitap Günleri’nin tarihinin de önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor.

Bir kültür şehri olan Konya’nın geçmişten itibaren medeniyetimizin en önemli merkezlerinden birisi olduğuna dikkat çeken Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay son fuarda, “Bu şehir onlarca medresesiyle, yetiştirdiği onlarca ilim adamıyla Türk-İslam medeniyetinin en güçlü şehirlerinden oldu. Bugün geldiğimiz zamanda ise beş üniversitesinde 120 bin üniversite öğrencisiyle yine Türkiye’nin en önemli eğitim şehirlerinden birisi. Biz de sizlerin hayatına bir katkı sunmak adına coşkulu şekilde Kitap Günleri düzenliyoruz. Aslında sadece kitaplarla değil, fikir dünyamızın önemli insanlarıyla da buluşmalar gerçekleşen etkinlik adeta bir kültür şölenine dönüşmüş durumda. Tabii Konya bunu fazlasıyla hak ediyor. Çünkü Konya kütüphaneye en çok gidilen şehir. Konya insanların en çok okuduğu şehir. Biz de buna katkı sunmak için çaba sarf ediyoruz. Okuyan Konya ile gurur duyuyorum. İnşallah Kitap Günlerimiz her yıl etkisini artırarak sizlerin desteğiyle büyümeye devam edecek. Çünkü sizler bu salonları doldurmazsanız, sizler Kitap Günleri’ne gelmezseniz bizim yaptığımız işin hiçbir faydası olmaz. Gün geçtikçe ilginin arttığını görmek bizi kitaba ve kültüre yatırım konusunda cesaretlendiriyor” diye konuşmuştu.
İLÇELERDEN 100 ARAÇ KALDIRILACAK
Mevlana Yılı nedeniyle bu yılki Konya Kitap Günleri’nde Konya, Mevlevilik ve Hz. Mevlana’nın tanıtılmasına katkıda bulunmayı amaçlayan Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerden kaldırılacak otobüslerle fuara katılımı arttırmak ve organizasyonu daha büyük kitlelere yaymak amacında. Büyükşehir Belediyesi fuar kapsamında ilçelerden toplamda 100 araç kaldıracak.

İŞTE DAVET EDİLECEK ÜNLÜ YAZARLAR
Türkiye çapında tanınırlığı olan 30 ünlü yazarı Konya’ya getirip imza günü ve konferans etkinlikleri düzenlemek isteyen Konya Büyükşehir Belediyesinin davette bulunacağı yazarlar şöyle:
Şermin Yaşar,
Gülseren Budayıcıoğlu,
Ahmet Şerif İzgören,
Saliha Erdim,
İskender Pala,
Cüneyt Özdemir,
Ruhi Çenet/Sümeyra Çenet,
Ahmet Hakan,
Murat Barış Muslu,
Beyhan Budak,
Hatice Kübra Tongar,
Hayati İnanç,
Ömür Akkor,
İbrahim Adnan Saraçoğlu,
Hakan Mengüç,
Mehmet Akif Ersoy,
Gökhan Çınar,
Bahadır Yenişehirlioğlu,
Nuri Bilge Ceylan,
Dücane Cündioğlu,
Emrah Sefa Gürkan,
Abdulkadir Selvi,
Gri Koç-Gökhan Müftüoğlu,
Kemal Sayar,
Bülent İnal,
Alev Alatlı,
Hülya Koçyiğit,
Nazan Bekiroğlu,
Gezegen Mehmet,
Orhan Pamuk,
Mustafa Kutlu,
Yılmaz Erdoğan,
Mazhar Alanson,
Ahmet Özhan,
Canan Karatay

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum