Konya'daki bu ilçe AK Partiye geçmişti! Dev proje geliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi, son yerel seçimlerde AK Parti’ye geçen ilçeyi ödüllendiren bir yatırıma imza atıyor. Göl manzaralı alana muhteşem bir tesis kazandırılacak
Konya'daki bu ilçe AK Partiye geçmişti! Dev proje geliyor

Konya Büyükşehir Belediyesi topyekun kalkınma hamlesi doğrultusunda ilçelerde önemli yatırım ve projelere imza atıyor. Özellikle şehrin turizmden aldığı payı artırmak için harekete geçen Konya Büyükşehir Belediyesi, son yerel seçimlerde AK Parti’ye geçen Beyşehir’i ihya etmek için hareket geçen Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin en büyük ikinci tatlı su gölüne sahip aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne adını yazdıran Selçuklu yadigarı, ahşap direkleri, tavanı ve kündekari işçilikleriyle dikkati çeken Eşrefoğlu Camii'ne ev sahipliği yapan ilçeye çok önemli bir tesis kazandıracak.

img-20240921-wa0000.jpg

İhalesi geçtiğimiz aylarda yapılan proje kapsamında Beyşehir’in ünlü mesire alanı Yaka Manastır’ı ihya edecek tesisler yapılacak. Yaka Manastır projeleri kapsamında yaklaşık 1348 m2 Betonarme Bina ve 9 adet 43 m2 Çelik Kır Evi yapılacak.

YAKAMANASTIR TABİAT PARKI

Yakamanastır Tabiat Parkı: Beyşehir’in Bademli Mahallesi yer almaktadır. 1977 yılında mesire alanı olarak ilan edilen bölge 2002 yılında A tipi Mesire Yeri olarak tescil edildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar 8. Bölge Müdürlüğü Konya Şube Müdürlüğü sorumluluğunda yer alan Yakamanastır Tabiat Parkı, akabinde ise 2011’de tabiat parkı olarak ilan edildi. Tabiat Parkı alanındaki 52 familyaya ait 5’i nadir 2’si duyarlı 268 tür flora bulunuyor. Diğer türler ise geniş yayılışa sahiptir.

img-20240921-wa0002.jpg

Alanda birçok endemik tür de mevcut. Milli Park genelinde 15 ordo ve 41 familyaya dâhil olan toplam 153 kuş türü belirlendi ve 34 memeli türü tespit edildi. Alanda halihazırda kır lokantası, günübirlik kullanım alanı, kır evleri, su deposu, tuvalet, elektrik ve telefon, mescit, büfe, otopark, çeşme ve birkaç türün sergilendiği hayvanat bahçesi yer almaktadır. Alanda piknik ve basit çadırlı kampçılık yapılmaktadır.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.