Konya’daki Millet Bahçesi’nde son durum

Yeni cazibe merkezi olarak şehre kazandırılan Millet Bahçesi’nin göleti zemindeki deforme ve su kaçakları nedeniyle yenilendi. Tekrar su verilen havuzda test çalışmaları başladı
Konya’daki Millet Bahçesi’nde son durum

Açılıştan kısa bir süre sonra başta yapay göletler olmak üzere yürüyüş yolları ve peyzajlarında yaşanan deformeler nedeniyle kısmi olarak kapatılan ve tadilata alınan Konya Eski Stadyum Millet Bahçesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürerken gölete yeniden su verildi.

whatsapp-image-2023-09-14-at-14-56-19.jpeg

Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesi’nden birisi olan Konya Eski Stadyum Millet Bahçesi’nde bakım ve onarım çalışmaları sürüyor. 26 Kasım 2022’de resmi açılışı yapılarak Konyalı vatandaşların hizmetine sunulan ancak aradan çok kısa süre geçmesine rağmen deforme olup arıza veren Millet Bahçesi’nde yenileme çalışmaları devam ediyor.

whatsapp-image-2023-09-14-at-14-56-30.jpeg

Millet Bahçesi’nin büyük bir bölümü tel örgüler ve brandalarla kapatılırken özellikle yapay göletteki su sızıntısının giderilmesi için çalışmalar gerçekleştiriliyor. Gölet adeta yeniden yıkılırken yapım çalışmaları da titizlikle devam ettiriliyor. Gerek cami bölümündeki inşaat faaliyetleri gerekse gölet ve yürüyüş yolarındaki çalışmalar nedeniyle parkın büyük bölümü kapatılmış durumda. Su kaçağı nedeniyle gölet yıkılıp baştan aşağı drenaj, zemin iyileştirme ve estetik çalışmaları tamamlandı. Tekrar su verilen gölette test çalışmalarına başlanıldı.

whatsapp-image-2023-09-14-at-14-56-37.jpeg

Toplamda 108 bin metrekarelik alanda camisi, kıraathanesi, kütüphanesi, restoranı, kafeteryası, yürüyüş yolları, spor ve oyun alanlarıyla Konya’nın yeni cazibe merkezi olması planlanan Millet Bahçesi zaman zaman da mülteciler tarafından yoğun ve hor kullanıldığı için eleştiri oklarını topluyordu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum