Konyalılar buraya akın etti! Metrelerce kuyruk oluştu

Konyalılar buraya akın etti! Metrelerce kuyruk oluştu
Konya'da bayram da ailesi ile birlikte vakit geçirmek isteyenlerin rotası Selçuklu oldu.

Konya'da bayram heyecanı sürüyor. Bu kapsamda vatandaşlar, Selçuklu Belediyesi'nin şehre kazandırdığı dünyaca ünlü Tropikal Kelebek Bahçesi'ne akın etti. İçerinin dolu olması nedeni ile kapıda bekleyen kuyruk metrelerce uzadı.

img-20240411-155814.jpg

2015'TE ŞEHRE KAZANDIRILDI

Açılışı Temmuz 2015'te gerçekleştirilen, Selçuklu Belediyesince farklı ölçülerde 1730 parça cam kullanılarak yaptırılan bahçe, 7 bin 600 metrekare kullanım, 3 bin 500 metrekare de yürüyüş alanına sahip.

img-20240411-155754.jpg

KELEBEKLER AYNI ANDA UÇMUYOR

Kelebek Bahçesi yetkilileri, bahçe ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yetkililer, ""Bütün kelebekler, 30 bini birden aynı anda uçmuyor. Bazen beklentiler bu yönde olabiliyor. Bazı kelebekler meyvelerin üzerinde, bazıları çiçeklerin üzerinde besleniyor olacak. Birçoğunu kayaların üzerinde hatta yaprakların altında görme ihtimaliniz var. Ziyaretçilerimizden sadece uçan kelebeklere odaklanmalarını değil tüm bu ekosistemi incelemelerini bekliyoruz. Bazen de kelebekler dinlenmek için yere konabiliyor. Bu konuda da ziyaretçilerimizi dikkat etmeleri için uyarıyoruz" ifadelerine yer verdiler.

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.