Konya’nın 100 milyon liralık bahçesini köpekler işgal etti!

Konya’nın 100 milyon liralık bahçesini köpekler işgal etti!
Konya’da Pazar günü aileleriyle Eski Stadyum Millet Bahçesine giden vatandaşlar başıboş ve bazıları küpesiz köpekler tarafından karşılanırken hayvanlar için çimler üzerine gelişi güzel dökülen yiyecekler de ciddi bir çevre problemine davetiye çıkarıyor

Konya’nın merkezinde hayata geçirilen Millet Bahçesi, başıboş köpeklerin istilasına uğramış durumda. Aralarında küpesizlerin de bulunduğu köpekler özellikle akşam saatlerinde park müdavimlerine, çalışanlara ve yoldan geçen vatandaşlara saldırıp huzursuzluk veriyor.

bahce-4.jpeg

CİDDİ KİRLİLİĞE NEDEN OLUYOR
Millet Bahçesi’nin Ferit Paşa Caddesi’ndeki girişinde yoğunlaştığı gözlemlenen köpekler için ağaç diplerine dökülen yemek artıkları ve kemik parçaları da kötü koku ve sineklenme başta olmak üzere ciddi bir çevre kirliliğine neden oluyor.

bahce-2.jpeg

Diğer büyükşehirlerde olduğu gibi Konya’da da ciddi bir başıboş köpek sorunu olduğunu dile getiren vatandaşlar, “Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’ye örnek hayvan barınağı ile sokak hayvanlarını koruma altına alsa da Konya genelinde köpek sorunu hiç bitmiyor. Şehrin göbeğinde bu kadar çok başıboş hayvanın yer alması doğru değil” ifadelerini kullanıyor.

bahce-5.jpeg

KOKUDAN BURAYA GİRİLMEZ
Pazar günü ailesiyle birlikte güneşli havanın tadını çıkarmak için Millet Bahçesi’ne giden ancak köpekler tarafından karşılanan vatandaşlar da duruma tepki gösteriyor.

bahce-3.jpeg

Özellikle ağaç altlarına atılan tavuk eti ve kemik artıklarının da çevre sorunlarına yol açtığını dile getiren park ziyaretçileri, “Yarın havalar ısınınca kokudan buraya girilmez. Hem kemikler hem de hayvan dışkıları koku ve sinek problemine yol açıyor” diye konuştular.

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum