Konya’nın 15 bin kişilik ilçesine dev yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi ilçelerdeki topyekun kalkınma projesi kapsamında Konya’nın en küçük ilçelerinden Doğanhisar’a muhteşem bir meydan kazandıracak
Konya’nın 15 bin kişilik ilçesine dev yatırım!

Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçelerin güzelleşip gelişmesi adına yatırım ve projelerine devam ediyor. 'Konya Modeli Belediyecilik' anlayışıyla göreve geldiği 2018 yılından bugüne kadar 31 ilçemizde 12 milyar lirayı aşkın yatırıma imza atan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Doğanhisar’a da muhteşem bir meydan kazandırmak için düğmeye bastı.

01-6.jpg

Son nüfus sayım verilerine göre (2022 yılı) 7 bin 129’u erkek ve 7 bin 683 kadından oluşan 14 bin 812 kişilik nüfusa sahip aynı zamanda Konya’nın en küçük ilçeleri arasındaki Doğanhisar’ın gelişip kalkınmasına katkıda bulunacak yatırımlara imza atan Konya Büyükşehir Belediyesi, ilçeye modern bir meydan ve yürüyüş yolları kazandıracak.

02-9.jpg

Kumlamalı andezit taşından kaplama başta olmak üzere toplamda 192 kalem işten oluşacak meydan düzenlemesi yapılması işi için 9 Ekim’de ihaleye çıkılacak.

01-8-001.jpg

ATATÜRK ANITI DA TAŞINACAK

Proje kapsamında Doğanhisar’ın mevcut meydanında yer alan Atatürk Anıtı da taşınacak. Vinç ve kurulacak iskele yardımı ile mevcut anıt sökülecek bakımı yapıldıktan sonra yeni bir kaide üzerinde yeni yerine taşınacak.

02-15.jpg

01-2.jpg

01-4.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum