Konya'nın imajına zarar veren yapı! Sözde Hollywood olacaktı

Konya'nın imajına zarar veren yapı! Sözde Hollywood olacaktı
Konya'da “Direniş Karatay” filmi için kurulan ve Hollywood’a kiralanacağı açıklanan film platosu kaderine terk edildi.

Konya’da çekilen "Direniş Karatay" filmi için kurulan ve başta tarihi filmler olmak üzere Hollywood yapımlarına kiraya verileceği ve sanatseverler için turların düzenleneceği cazibe merkezi olacağı açıklanan film platosu şehrin imajını zedeleyen viraneye döndü.
whatsapp-image-2024-06-30-at-14-41-44-2.jpeg

ŞEHRİN İMAJINI ZEDELİYOR
KTO Karatay Üniversitesi tarafından “Direniş Karatay” filmi için kurulan ve Hollywood’a kiralanacağı açıklanan film platosu kaderine terk edildi. Aksaray yolunda şehre ilk girenleri karşılayan plato günden güne yıkılıp virane bir hal alıyor. Vatandaşlar şehrin imajına zarar vermeye başlayan platonun ya ihya edilmesini ya da tamamen yıkılıp kaldırılmasını talep ediyor.
whatsapp-image-2024-06-30-at-14-41-44.jpeg

SAVAŞTAN GERİYE KALMIŞ GİBİ
2017 yılında 25 dönümlük araziye kurulan 66 bin metrekaresi açık, 20 bin metrekaresi kapalı toplam 86 bin metrekarelik platoda tonlarca demir, çelik ve ahşap kullanılırken yapı dört bir etraftan paslanıp yıkılmaya devam ediyor.

whatsapp-image-2024-06-30-at-14-41-45.jpeg

Adeta gerçek bir savaştan geriye kalmış yıkımın yansıması olan ve baykuşlara yuva olan virane plato büyük bir çevre kirliliğine yol açıyor.

whatsapp-image-2024-06-30-at-14-41-45-1.jpeg

İLK SELÇUKLU PLATOSU
İlk Selçuklu platosu olma özelliğini de taşıyan ve tarihe ışık tutacak tüm projelere ev sahipliği yapabilecek nitelikte bir film platosu olarak lanse edilen bu alan içerisinde Kılıçarslan Köşkü, Sultan Kapısı, Ertaş Kapısı gibi tarihî yapıların gerçeğe yakın prototipleri inşa edilmiş ve sokaklar, döneme ait kasap, manav, fırıncı, kumaşçı ve benzeri meslek sahiplerinin dükkanları ile zenginleştirilmişti.

İlgili Haberler

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.