Konya'ya NATO standartlarında tesis

Konya Büyükşehir Belediyesinin tarihindeki en büyük bütçeli iş olan Yeni Cephanelik Projesi hızla tamamlanıyor. Yakın bir dönemde taşınma işlemleri başlayacak
Konya'ya NATO standartlarında tesis

Konya’nın önümüzdeki yüzyılına damga vuracak projeler arasında yer alan Cephanelik Dönüşüm Projesi kapsamında, şehrimizin kuzey batısı Sille’de 47. Mühimmat Bölük Komutanlığı Cephaneliğinin Çumra'daki yeni yerine taşıma projesi hızla devam ediyor.

tqyzeardfxso7uyjijkavkximjfy6zmc3vsf0hiq.jpg

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yeni tip mühimmatını depolayabileceği standartta modern bir tesis, 8 milyon metrekare arsa üzerine inşa ediliyor. Bu doğrultuda Yeni Cephanelik Projesi kapsamında şehir merkezinden uzakta, NATO standartlarına uygun, akıllı mühimmat olarak da Türkiye'nin ihtiyaçlarını karşılayacak modern karargâh binaları ve mühimmat depoları inşa edilirken proje her geçen gün ete kemiğe bürünüp binalar ve yer altındaki mühimmat saklama depoları hızla tamamlanıyor.

lbznfu8w0bzf2i1xx6egb9wrfltgwyqmqdy4bz4n.jpg

Yeni Cephanelik Projesi, güncel maliyeti 1 milyar 133 milyon lira olan yatırım bedeliyle Büyükşehir tarihinde yapılan en büyük bütçeli iş olma özelliğini de taşıyor.

nvebqfyjicidb4rdxwhgt3dfttzzguuvtbuj7kl2.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum