Konya'ya yeni bir şehir daha inşa edilecek! Sille'ye 4 bin konut geliyor

Cephaneliği Çumra’daki yeni yerine taşıyan Konya Büyükşehir Belediyesi, Sille’de yatay mimariye uygun, şehrin yeni cazibe merkezi olacak yeni bir yerleşim yeri kuracak.
Konya'ya yeni bir şehir daha inşa edilecek! Sille'ye 4 bin konut geliyor

Konya Büyükşehir Belediyesinin yeni dönem projelerinden birisi de Sille’deki Cephanelik Kentsel Dönüşümü olacak. MSB ile Konya’nın iki önemli kentsel dönüşüm işlerinden birini tamamlamak üzere olduklarını söyleyen Başkan Altay, “Hepinizin cephanelik olarak bildiği, artık şehrimizin güvenliği için ciddi problem oluşturan alanla ilgili çalışmalarımız son noktaya geldi” dedi.

sillede-yeni-bir-sehir-1.jpg

CEPHANENİN TAMAMI TAŞINDI
“İlk etap ve ikinci etap tamamlandı, üçüncü etapta çalışıyoruz” diyen Başkan Uğur İbrahim Altay, “En önemlisi artık Konya merkezde bir kilogram bile cephane kalmadı.

sillede-yeni-bir-sehir-2.jpg

Cephanelerin tamamı yeni alana taşındı. Milli Savunma Bakanlığının standartlarında Türkiye’nin en modern cephaneliğini yaparak Mehmetçiğimizin hizmetine sunduk” açıklamasında bulundu.

YENİ BİR YERLEŞİM YERİ
Konya’nın kuzeybatısında yer alan ve “Cephanelik” olarak bilinen 3 milyon 521 bin metrekare alanda yeni bir yerleşim yeri inşa edeceklerinin altını çizen Altay, yatay mimarinin en güzel örneklerinin yer alacağı proje kapsamında 4 bin 789 daire yapılacağını; ferah yeşil alanlar, yürüyüş alanları, bisiklet yolları, sosyal donatılar, sağlık tesisi, ticari alanlar ve camilerin yer alacağı projenin alanında bir ilk olacağını açıkladı.

sillede-yeni-bir-sehir-3.jpg

Kaynak:Mustafa KAYA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum