Nasrettin Hoca'nın diyarı Akşehir'de mutlaka görmeniz gereken doğal güzellik

Konya’nın en büyük ilçelerinden biri olan ve dünyanın ortası olarak bilinen Akşehir’de gezip görülecek birçok yer bulunuyor.
Nasrettin Hoca'nın diyarı Akşehir'de mutlaka görmeniz gereken doğal güzellik

Hafta sonunu ailenizle , arkadaşlarınızla huzur dolu doğa ile iç içe geçirmeniz için kesinlikle uğramanız gereken yerlerden birisi Akşehir Tekke Kent Ormanı.

Doğanın eşsiz detaylarını ziyaretçileri ile paylaşan tekke kent ormanı el değmemiş güzelliği ile göz kamaştırıyor. Akşehir ilçesi Tekke Deresi mevkiinde ki kent ormanı oldukça geniş bir alana sahiptir.

Tekke Kent Ormanı

Akşehir ilçesinin Tekke Deresi’nde bulunan Tekke Kent Ormanı, el değmemiş tabiatı ile ziyaretçilerini büyülüyor. Çok büyük bir alan içerisinde bulunan Kent Ormanı 580 Hektarlık bir alana kurulmuştur. Birçok bitki ve hayvan türünü bünyesinde yaşatan Tekke Kent Ormanı; domuz, tilki, vaşak ve kurt gibi vahşi hayvanlara da ev sahipliği yapmaktadır.

Tekke Kent Ormanı içerisinde oldukça büyük bir sosyal tesis bulunmaktadır. Sosyal tesis içerisinde; ziyaretçi tanıtım merkezi, görkemli bir seyir terası, oturacak geniş ve ferah alanlar, basketbol ve voleybol sahaları, çocuklar için oyun alanları, ahşap köprü ve bir adet suni göl bulunmaktadır.

Doğa ile baş başa kalıp, şırıl şırıl akan su sesini dinlemek için Tekke Kent Ormanı’na ziyaret eden kişi sayısı oldukça fazladır. Sizlerde Tekke Kent Ormanı’nı ziyaret etmek isterseniz Akşehir ilçesine uğramanız gerekmektedir.

Tekke Kent Ormanı’na ulaşım eskiye nazaran şimdilerde kolaydır. Belediye buna sebep olarak gelişen ilçe olanaklarını göstermektedir. Akşehir ilçesine bağlı Tekke Deresi konumunda olan Kent Ormanı, Akşehir ilçe merkezinin güneybatı mevkiinde kalır. Isparta – Afyonkarahisar – Konya yollarının orta kısmında yer alır.aksehir-tekke-ormani-850x560.jpgkent-ormani-001.jpgtekkekentormanii.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.