Seydişehir ile Beyşehir bir olur ve il olur

MÜSİAD SEYDİBEY Şube Başkanı Yasir Dumlupınar, Seydişehir ile Beyşehir’in birleşip il Seydibey adıyla olması gerektiğini ifade etti.
Seydişehir ile Beyşehir bir olur ve il olur

MÜSİAD SEYDİBEY Şube Başkanı Yasir Dumlupınar, Seydişehir ile Beyşehir’in birleşip il Seydibey adıyla olması gerektiğini ifade etti. Dumlupınar, “10 ilçe, 228.683 nüfusu, 9.967 kilometrekare yüzölçümü, 3 fakülte 8 farklı bölüm, 7 meslek yüksekokulu, 1 yüksekokulu ile Konya’yı savunma ihracatında 3.sıraya taşıyan silah sanayii ve Türkiye’nin en büyük birincil alüminyum üretiminin yapıldığı, büyük SEYDİBEY Ekonomik ve Sosyal Havzası il olmadır. İl merkezi de Seydişehir ve Beyşehir arasında planlanmalıdır. Kalkınma bir bölgenin sadece ekonomik olarak gelişmiş olması ile ifade edilemez. Kalkınmadan bahsederken, ekonomik refah payının artışına paralel olarak, eğitim, kültür, sanat, spor gibi sosyal hayatın olmazsa olmazlarının da yükselişinden söz edebilmeliyiz. Dolayısı ile bürokratik ve siyasi gücün varlığı olmadan kalkınmanın gerçekleşemeyeceğini artık görmemiz gerekiyor.

İş adamları olarak ülkemizde, bölgemizden çok daha küçük ve gelişemeyen iller olduğunu gözlemliyor, bir bölgenin kalkınmasının sadece vilayet olmasından geçtiği gibi bir hayale kapılmıyoruz. Ancak; var olan potansiyelimizi daha da ileri seviyeye yükseltmek için yeterli siyasi ve bürokratik destek alamadığımız gerçeğini de asla görmemezlikten gelemeyiz. bu anlamda bölgemizin, ülkemizin ve evlatlarımızın geleceğini düşünen bir vizyon ile hareket etmek zorunda olduğumuzu biliyoruz” diye konuştu.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum