KONYA HABER
Konya
Açık
21°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
41,0350 %0,80
48,0868 %0,92
4.443,92 % 1,11
Ara

Zengin içeriği ile avokado

YAYINLAMA:

Avokadonun, yüksek besin içeriği ve sağlığa yararlı etkilerinden dolayı günümüzde popülaritesi giderek artmaktadır. Anavatanı Orta Amerika olmasına rağmen Türkiye de dahil birçok ülkede üretilmektedir. Timsah armut ve tereyağ meyvesi olarak da bilinir. Diğer meyvelere kıyasla yağ oranı yüksek olan bu meyve, kremsi bir yapıya sahiptir. Avokado, riboflavin (B2), niasin (B3), folat (B9), pantotenik asit (B5), magnezyum ve potasyumun yanı sıra iyi bir C, E, K ve B6 vitamini kaynağıdır. Ayrıca lutein, betakaroten, omega-3 ve omega-6 yağ asitleri içerir.

Avokado yüksek miktarda tekli doymamış yağ içermektedir. Bu nedenle kandaki iyi huylu kolesterolü (HDL) artırırken, total kolesterolün ve kötü huylu kolesterolün (LDL) düşmesini sağlar.

Yüksek miktarda antioksidan içerdiğinden bazı kanser türlerinden korunmada yardımcıdır.

C ve E vitamini içeriği cildin canlı gözükmesini sağlar.

Kardiyovasküler hastalıklar üzerinde olumlu etkisi vardır.

Çeşitli vitamin ve mineral içeriği ile kas, kemik ve sinir sağlığına katkıda bulunur.

Avokado %80 oranında diyet lifi içeriği ile sindirim sistemi için faydalıdır. Tokluk sağlar, kilo vermeye yardımcıdır.

Metabolik sendrom riskini azaltır.

Ayrıca kan şekerini dengede tutmaya yardımcı olur.

İçerdiği betakaroten ve lutein ile göz sağlığını korumaya yardımcıdır.

Püre halinde sos olarak, dilimleyerek salatalarda veya ara öğünlerde tüketilebilir. Porsiyon miktarı 1 avokadonun ¼ i kadardır. Yağ içeriği nedeniyle kalorisi yüksek bir besindir bu nedenle her besinde olduğu gibi porsiyon kontrolüne dikkat edilmelidir.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *