Bu lezzetin tadı damağınızda kalacak! Deneyenin vazgeçemediği mis gibi Kayseri Yağlaması

Bu lezzetin tadı damağınızda kalacak! Deneyenin vazgeçemediği mis gibi Kayseri Yağlaması

Kayseri yağlaması, lezzetli ve besleyici bir yemek olarak bilinen ve Kayseri mutfağının öne çıkan tatlarından biridir. İşte eşsiz bir lezzet olan Kayseri Yağlaması tarifi…

Kayseri yağlaması, Türk mutfağına ait geleneksel bir hamur işi yemeğidir. Kayseri yağlaması, özellikle Kayseri ilindeki evlerde sıklıkla yapılan ve sevilen bir yemektir.

Hamuru için:
• 4su bardağı un
• 1,5çay kaşığı toz şeker
• 2çay kaşığı tuz
• 1yemek kaşığı instant maya
• 1,5su bardağı ılık su
Kıymalı Harcı İçin:
• 4yemek kaşığı tereyağı
• 1/2çay bardağı sıvı yağ
• 1adetorta boy soğan(minik doğranmış)
• 500gramorta yağlı dana kıyma
• 1yemek kaşığı (tepeleme)domates salçası
• 2,5su bardağı domates püresi(veya rendelenmiş domates)
• 1,5çay kaşığı tuz
• 1çay kaşığı karabiber
• 1,5su bardağı su
Üzeri İçin:
• 1su bardağı yoğurt(arzuya göre)
• 1avuçmaydanoz

Yağlama Tarifi Nasıl Yapılır?
1. Bir kabın içine unu alın ve ortasına bir havuz açın. Su, maya, şeker ve tuzu ilave ederek orta kısmını karıştırın. Ardından hamuru pürüzsüz bir kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse un veya su ilavesi yaparak hamuru dengeleyin.
2. Üzerini streç film ile kapatarak oda sıcaklığında iki katına çıkana kadar yaklaşık 40 dakika kadar mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan eşit küçük bezeler hazırlayın. (yaklaşık 10-12 adet)
3. Hazırladığınız bezeleri yemek tabağı büyüklüğünde açın ve ısıtılmış düz bir tavada arkalı önlü pişirin.
4. Kıymalı harcı için; sos tavasına yağları alın ve kızdırın. Ardından kıymayı ekleyip kavurun.
5. Soğanları da ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Üzerine salçayı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
6. Ardından tuz, karabiber ve suyunu da ekleyip orta ateşte, kaynayıp yağı üzerine çıkana kadar pişirin.
7. Tüm yufkaları pişirdikten sonra bir pişmiş yufka, ardından hazırladığınız kıymalı iç, ardından tekrar yufka sıralamasıyla kat çıkın.
8. Tüm iç harç ve yufkalar bittiğinde yağlamayı dörde bölün ve maydanoz serpiştirip, arzuya göre üzerine yoğurt ekleyip servis edin. Afiyet olsun!

TARİF/FOTOĞRAF: “yemek.com”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.