Konyalı usta püf noktasını açıkladı. Kuzu Pirzola damakları şenlendiriyor
KOGAT Başkan Yardımcısı ve Basın-Medya Sorumlusu Chef Hakan Güzel lezzet sırrını açıkladı.
Patates püresi Yatağında Kuzu Pirzola Tarifi
Malzemeler
8 adet kuzu pirzola
Tuz
Püresi İçin;
4 adet patates
Yarım çay bardağı süt
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım su bardağı kaşar peyniri rendesi
Tuz
Marine için;
Yarım çay bardağı zeytin yağı
1 adet soğan
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı biber salçası
Kekik, karabiber, pul biber
Yapım aşaması
Uygun bir kaba zeytinyağı, rendelenmiş soğan ve sarımsak, biber salçası ve baharatları ekleyerek karıştıralım.
Kuzu pirzolaları da sosun içerisine ekleyelim ve marine edelim.
Daha sonra etlerin üzerini streç film ile kapatarak bir kaç saat buzdolabında dinlenmeye bırakalım.
Püre için; patateslerimizi güzelce haşlayıp, süzelim.
Patates ezeceği ile ezip, içine diğer malzemelerimizi ilave edelim, karıştıralım.
Fırın tepsisine içi pişirme kağıdı dışı alüminyum folyo olan sar pişirden koyarak dinlendirdiğimiz etleri dizelim.
Son olarak kapta olan sosu da etlerin üzerine gezdirelim ve tuzunu ayarlayalım.
Üzerine tekrar sar pişir kağıdı örterek kenarlarını açılmayacak şekilde kapatalım.
Kuzu pirzolalarımızı önceden ısıtılmış 180 °C fırında 40 dakika kadar pişirelim.
Etlerimizi fırından alalım ve üzerini açalım. Daha sonra üzerlerinin kızarması için tekrar fırına verelim, 10 dakika daha pişirelim.
Tabaklama için güzel bir roka Salatası ile servis yapabilirsiniz
Afiyet osun.
Kaynak:Abdulğani ÇİFTÇİ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.