Kurban etinden lokum gibi kavurma tarifi

Kurban etinden lokum gibi kavurma tarifi
Kurban Bayramı'nda lokum gibi kavurma yemek herkesin hakkı. Peki et pişirmenin ince ayrıntıları neler? Konyalı Chef Hakan Güzel, lokum gibi kavurmanın nasıl yapılacağını anlattı.

Kurban Bayramı'nda ikram edilen kavurmanın lokum gibi olmasını sağlayan tavsiye Konyalı Chef Hakan Güzel'den geldi. Chef Güzel, mis gibi kavurma tarifini BBN Haber okuyucuları ile paylaştı.

MALZEMELER

250 gram iç yağ
1 kg kuşbaşı doğranmış et
1 adet
1 tatlı kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Öncelikle iç yağlarımızı küçük küçük doğrayıp hazır ediyoruz
Tavamızı orta ateşte ısıtıp iç yağlarını tavaya alıyoruz ve güzelce yağları kavuruyoruz yağ sevmeyenler kavrulan yağları kaşık ile alabilirler
Kızgın yağın içine kuşbaşı etlerimizi alıp güzelce mühürleyin
Etler kendi suyunu salmaya başladığında içine soyulmuş 4 bölünmüş soğanı atıyoruz bir iki tur karıştırıp kapağını kapatıyoruz.
Ara ara karıştırıyoruz etler pişmeden suyunu çekerse bir bardak sıcak su ilave edebilirsiniz
Etler kendi suyunu çekip kavrulduktan sonra tuzunu ilave edip 5 10 dakika dinlendirip servis edebilirsiniz.
Kurban etlerimizi 24 saat dinlendirirsek daha yumuşak bir kavurma elde edebilirsiniz. Kavurmamızın içine baharatlar (karabiber, kekik) ve 3 4 diş tüm sarımsak ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

whatsapp-image-2024-05-19-at-17-06-52.jpeg
CHEF HAKAN GÜZEL

Kaynak:Hümeyra KARADAĞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.