Masterchef Somer Sivrioğlu’ndan turşu tarifi
Türk mutfağında önemli bir yeri olan, çeşitli sebze ve meyvelerin salamura adı verilen tuzlu; asitli çözeltide bir süre bekletilerek uzun süre saklanabilecek hâle getirilmesiyle oluşturulan turşu için hazırlıklar başladı. Ağırlıklı olarak eylül ayında yoğunlaşsa da yazın en güzel sebzeleriyle turşularını kuranlar da var.
Kan şekerini dengeleyen turşu; kalp ve damar hastalıklarına karşı etkilidir. Turşunun hem lezzetli hem de sağlıklı olmasını isteyenler için açıklamada bulunan Somer Sivrioğlu bu tarifi önerdi:
MALZEMELER
1 litre su
1 çay bardağı üzüm sirkesi
3 kaşık kaya tuzu
İnce dilimlenmiş yarım limon
Fermantasyonu sağlaması için 4-5 adet nohut
TARİF
Turşu için kullanılacak sebzelerin çok iyi bastırılması ve bu sayede turşudaki su oranının çok az tutulması gerekir.
En iyi turşu için en az 2-4 hafta beklemek gerekir. Bu süre içinde hazırlanan turşunun kapağı kesinlikle açılmamalı ve fermantasyonu bozulmamalıdır.
Kaynak:
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.