Tarifi sır gibi saklanan biber dolması turşusu! Mutlaka deneyin

Tarifi sır gibi saklanan biber dolması turşusu! Mutlaka deneyin

Kış ayları yaklaşırken birçok kişi turşu kurmak için kolları sıvadı. Turşu tarifleri arasında, kornişon turşu, lahana turşusu, jalapeno turşusu, salatalık turşusu, gibi birçok turşu çeşitleri bulunuyor. Şimdiyse yeni bir turşu tarifi bulundu. İşte o tarif

Birçok ev hanımının turşu nasıl yapılır, lahana turşusu nasıl yapılır, salatalık turşusu tarifi, karışık turşu, kornişon turşu tarifi gibi soruları yanıt buldu. Kornişon turşu, lahana turşusu, jalapeno turşusu, salatalık turşusu gibi tarifleri uygulamak istemeyen hanımlar için bu seferki yeni turşu tarifi ise dolma biber içinde turşu tarifi oldu.
Nefis yemek tarifleri sayfasında verilen tarife göre bu turşu için kullanılan malzemeler şu şekilde:

Turşu tarifi için, 3 kg iri dolmalık biber


• Turşu tarifi içi için,

• Yarım kg yeşil domates
• Yarım kg acur
• Yarım kg havuç
• Yarım kg kırmızı kapya biber
• Yarım kg kelek
• Yarım kg turşuluk salatalık
• Yarım kg yeşil biber
• Yarım demet kereviz yaprakları
• 1 adet küçük boy lahana
• 2 baş sarımsak

Turşu tarifi Suyu İçin;
• 1 kg su
• 200 ml (yani normal su bardağı) sirke
• 3 yemek kaşığı turşu tuzu
• 2 yemek kaşığı şeker
• Nohut
• Kapların üstüne 1’er kaşık limon tuzu

thumbs-b-c-c0210bd392f569109cb51cde147096e9.jpg

TURŞU NASIL YAPILIR?

1. Önce bütün malzemeleri yıkayın. Dolma biberleri ayıklayıp, bıçakla delin. Diğer malzemeleri küçük doğrayın. Kereviz muhakkak olsun sapları ile birlikte doğrayın.
2. Büyük bir kabın içinde doğradıklarınıza 2 yemek kaşığı tuz katıp, hepsini karıştırın.
3. Yarım saat kadar bekletin ki, tuzla birlikte hafif yumuşasınlar.
4. Ardından biberleri doldurun ve üzerine kapak olarak kırmızı biber kapatın.
5. Hazır olan biberleri, turşu kuracağınız kaba dizin. Kabın içine 1 avuç kadar nohut atın.
6. Derin bir kaba suyunu hazırlayın. Turşu kabını doldurana kadar bu suyu çoğaltın. Örneğin 2 kg su, 2 bardak sirke, 6 kaşık tuz, 4 kaşık şeker gibi.
7. En son, üstüne limon tuzunu koyup kapatın.
8. Birkaç gün tezgah üstünde tutun ki, suyu sızabilir. 20 gün sonra yiyebilirsiniz.

TURŞUNUN PÜF NOKTASI: Biberlerin büyüklüğüne küçüklüğüne göre iç malzeme fazla gelirse; iç malzemeyi kavanoza doldurup, aynı turşu suyundan üzerine doldurup kapatın.

Kaynak:BBN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.