Yemeklerin vazgeçilmez mezesi! Humusu daha önce böyle yemediniz

Yemeklerin vazgeçilmez mezesi! Humusu daha önce böyle yemediniz

Ev Yapımı Humus Tarifi - Pratik ve Lezzetli Nohut Püresi Nasıl Yapılır? İşte detaylar…

Humus, sağlıklı atıştırmalıklar veya meze olarak mükemmel bir seçenektir. Kendi humusunuzu evde yapmak sadece kolay değil, aynı zamanda lezzetli ve sağlıklıdır. İşte adım adım humus tarifi:

MALZEMELER:
• 2 su bardağı saklanan nohut (konserve veya tamamen haşlayabilirsiniz)
• 1/4 su bardağı tahin (susam ezmesi)
• 2 yemek kaşığı taze limon suyu
• 2 diş sarımsak (isteğe bağlı)
• 2 yemek sızıntı yağı
• 1 çay kaşığı tuz
• 1 çay kaşığı kimyon (isteğe bağlı)
• Pul biber ve taze kişniş (süslemek için)

YAPILIŞI:
1. Haşlanmış nohutları süzün ve bir mutfak robotuna veya blendere ekleyin.
2. Tahin, taze limon suyu, sarımsak (isteğe bağlı), sızma zeytinyağı, tuz ve kimyonu içerir.
3. Tüm malzemeleri birleştirip pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar karıştırın. İhtiyaca bağlı olarak biraz sulandırılmış kıvamını ayarlayabilirsiniz.
4. Humusu bir servis tabağına aktarın. Üzerini pul biber ve taze kişnişle süsleyin.
5. Dilediğiniz taze sebzeler, pide veya krakerlerle humusu servis edebilirsiniz.

Bu sağlıklı ve lezzetli humus tarifi ile evde kolayca humus yapabilirsiniz. Kendi damak zevkinize göre malzemeleri ayarlayabilirsiniz

HABER: BBN

FOTOĞRAF: "yemek.com"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.