“Amacımız ceza yazmak değil”

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, BBN Haber’e özel yaptığı açıklamada tedbirler noktasında uyarılarda bulunarak, “Amacımız ceza yazmak değil” ifadelerini kullandı
“Amacımız ceza yazmak değil”

İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın BBN Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Koronavirüs tedbirleri kapsamında Konya’nın iyi noktaya geldiğini kaydeden Aydın, vatandaşın tedbirlere uyması gerektiğinin altını çizdi. Aydın yaptığı açıklamada; “Biz Konya’da koronavirüs tedbirlerinde çok iyi bir noktaya geldik. Son dönemdeki eleştiriler şehrimizde virüsün yayıldığı şeklinde fakat bunun sebebi hemşerilerimizin sokakta ‘bize bir şey olmaz’ demelerinden kaynaklanıyor. Bu nedenle hemşerilerimizi tedbirlere uymaları konusunda duyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.

“BİZLERE YARDIMCI OLUN”

“Bizim amacımız ceza yazmak değil” diyen Aydın, “Sosyal Medyada denk geliyoruz, ceza yazılmıyor yada herhangi bir müdahalede bulunulmuyor diyorlar. Bizim amacımız ceza yazmak değil. Biz isteriz ki sadece uyarı ile bu işleri götürelim. Sayın valimiz ile aldığımız önlem kararlarını sahada kolluk kuvvetleri olarak uyguladık ve başarılı olduk. Ancak son dönemlerde virüsün artış göstermesinin sebebi havaların ısınmasıyla, yasakların kalkmasıyla vatandaşlarımızın fazla miktarda park ve bahçelere, caddelere akın etmeleri. İlimizde maske takmak zorunlu, düğün konvoyları yasaklandı. Özellikle asker uğurlamaları ki bizi en çok yoran ve virüsün artmasının nedenlerinden birisi de vatandaşların bu yasaklara uymaması. Bizler bu yasakları uyguluyoruz ve bu yasakları da sizler aracılığıyla kamuoyu ile paylaşıyoruz. Biz Konya Emniyet Müdürlüğü olarak elimizden geldiğince sokağı tutmaya çalışıyoruz ama bizimde istirhamımız bize yardımcı olunsun” diye konuştu.

“Amacımız ceza yazmak değil”

“CAFELERE UYARI YOK”

Kafelerdeki denetimlerle ilgilide konuşan Aydın, “Kafe denetimlerinde sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Uymayanlara uyarımız yok direkt ceza uyguluyoruz. Çok ciddi bir ihlalle karşılaşmadık. Tekrar söylüyorum bizim amacımız ceza yazmak değil. Onun için elimizden geldiğince sokakta kontrollerimizi yapıyor ve hastalığın önüne geçmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“GÜNDE 15-20 ARAÇ MEN EDİLİYOR”

Halkı rahatsız eden modifiyeli araçların günde en az 15 ila 20 kadarının trafikten men edildiğini de sözlerine ekleyen Aydın, “Benim gördüğüm kadarıyla günlük en az 15-20 aracı trafikten men ediyoruz. Men ediyoruz derken hukuki olarak cezası neyse onu uyguluyoruz, para cezası neyse onu uyguluyoruz ve adli makamlara yönlendiriyoruz. Ama elimizden geldiğince halkımızın rahatsız olduğu modifiyeli araçlar ve motosikletleri istisnasız ki bu gün ki gündemimizde. Bunları paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.  Ayşegül ERTUL

“Amacımız ceza yazmak değil”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.