Amacımız Türk İslam Ülküsü

Alperen Ocakları Konya İl Başkanı Seyit Özcan, faaliyetlerini değerlendirdi. Türk İslam ülküsü doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özcan, gençlerin en büyük problemini kültürel değerlere sahip çıkılmaması olarak nitelendirdi
Amacımız Türk İslam Ülküsü

Alperen Ocakları Konya İl Başkanı Seyit Özcan, ocak faaliyetlerini değerlendirdi. Lise yıllarından bu yana Alperen ocakları ile bağlantı içerisinde olduğunu belirten Özcan, 4 yıldır Alperen Ocakları İl Başkanlığı görevini sürdürdüğünü kaydetti. Muhsin Yazıcıoğlu’nun hedef ve misyonları doğrultusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Özcan,  “Alperen ismi, Alp ve Eren’lik kavramının birleşmesiyle oluşan bir kavramdır. Alp savaşçı ilim irfan ehli insan demektir. Bu kavram sadece günümüzde değil Hoca Ahmet Yesevi’nin öğrencilerine de verilen bir isimdir. Alperenlik aynı zamanda Türk İslam ülküsüdür. ‘Savaşçıyız ama ilim ehliyiz demektir’. Zalime karşı Alp, mazluma karşı Ereniz. Alperen Ocakları 1992 yılında Nizam-İ Alem ismiyle kuruldu ve o günden bu güne Türk İslam ülküsü uğrunda  insanların yetişmesi için, bu davanın daha ileri noktalara taşınması için faaliyetlere devam etmektedir” dedi. 
“TÜRK DEVLETİ HİÇ BİR ZAMAN HİSSİYATTAN YOKSUN OLMAMIŞTIR”
Hitap ettikleri kitlenin gençlik olduğunu belirten Özcan, “Bizler Alperen Ocakları olarak üniversite ve liseli gençlerimize yönelik düzenli aralıklarla çeşitli programlar düzenliyoruz. Geniş bir kitleye hitap ediyoruz. Faaliyet olarak düzenli olarak yaptığımız ‘Yesevi sohbetleri’ adını verdiğimiz milli ve manevi değerleri içeren sohbetlerde bir araya geliyoruz. Bu programımızı her hafta gerçekleştiriyoruz. Üniversite öğrencilerimize yönelik ekonomik geliri iyi olmayan öğrencilerimize vermiş olduğumuz burslar mevcut. Yardım faaliyetleri gerek kurban organizasyonları gerek Afganistan’da aş evi ve yetimhane, kampanyaları düzenleyecek çeşitli yardımlarda bulunuyoruz.  Türkiye geçmişten bugüne mazlumun yanında zalimin karşısında olma ülküsünü yerine getirmektedir. Türk devleti hiçbir zaman batılı devletler gibi hissiyattan yoksun kalmamıştır. Nasıl ki Osmanlı hiçbir soy ve din birlikteliği olmamasına rağmen Avrupa’da Yahudiler katledilirken gemileri gönderip Anadolu’ya getirmişse bugünde Türkiye Cumhuriyeti o görevi ifa etmektedir. Bizlerde bu anlayışla çalışma ve kampanyalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi.
“ÖDÜLLÜ YARIŞMALAR DÜZENLİYORUZ” 
Çeşitli ödüllü yarışmalara da ev sahipliği yaptıklarını belirten Özcan, “Her yıl Muhsin Yazıcıoğlu’nu anma programları düzenliyoruz. Bu programların bir özelliği ödüllü olmaları. Şiir, roman, hikâye yarışmalarında dereceye giren öğrencilerimize çeşitli ödüllerimiz oluyor” dedi.
“ÖZÜMÜZÜ YİTİRİYORUZ”
Gençliğin en büyük problemini ‘kültürel değerlerden haberdar olmamak’ olarak nitelendiren Özcan,  “Gençlerimiz tarih okumuyor ve tarih bilincine de sahip değiller. Maalesef gerek sosyal medya ile gerek dünyadaki gelişme ile biz özümüzü kültürümüzü yitiriyoruz. Bugün bu topraklarda yaşayan insanlar şunun idrakinde olmalı. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nde doğdum, Müslüman bir anne babanın evladıyım, Türk’üm. Bu topraklarda yaşan insan ve gençlerin tarihi misyonları vardır. Önemli bir Türk devletinin başkentinde bulunuyoruz. Tüm Türkiye genelinde özele indirdiğimiz zaman gençlerin bu tarihi misyonlarının unutması en büyük problemimiz” şeklinde konuştu. Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.