Büsan’a itfaiye merkezi kurulacak
Ayşegül ERTUL
İtfaiye Daire Başkanı Cevdet İşbitirici, BBN Haber’e özel açıklamalarda bulundu. Konya Büyük Şehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı olarak her yıl yaz ayları geldiğinde ön hazırlık yapıldığını kaydeden İşbitirici yaz aylarının en büyük probleminin ekin yangınları olduğunu söyledi. İşbitirici, “Yaz aylarında ekin ve arazi yangınları bizim başlıca mücadelelerimiz arasında. Son günlerde sanayi yangınları da bunun içerisinde. Maalesef bu yangınlar sıcaklardan ve bazı hatalardan kaynaklanabiliyor. Konya’mız Türkiye’de 4. büyüklükte bir sanayi bölgesine sahip illerimizden bir tanesi. Bölgede olan yangınlara biz ve ikinci organize sanayi bölgesinin itfaiyesi ile takviyelerle müdahalelerimizi sürdürüyoruz” dedi.
“YERİ HENÜZ BELLİ DEĞİL”
Son zamanlarda artan sanayi yangınlarına hızlı müdahale kapsamında Büsan’a sanayi itfaiyesi yapılacağını kaydeden İşbitirici, “İnşallah önümüzdeki günlerde yılın sonuna yetişirse sanayi yangınları için Büyükşehir Belediye Başkanımızın da projeleri içerisinde olan özellikle sanayi yangınlarında önceden önlemeye yönelik bir araç alımı da gerçekleştiriyoruz. Sanayi yangınlarını büyümeden söndürmeye yönelik çalışmalar yapmış olacağız. Bunun yanında yine Büyükşehir Belediye Başkanımızın açıklamış olduğu projeler kapsamında Benim Şehrim projeleri içerisinde özellikle Büsan bölgesi için bir sanayi itfaiyesi düşünülmekte. Yeri ile alakalı çalışmalar halen devam ediyor. Diğer bir önemli konu ise sanayi yangınlarını söndürmede teknik itfaiye elemanlarının alımları konusunda çalışmalar gerçekleştireceğiz. Dolayısıyla hem araçlarımızı hem binamızı hem de orada mücadele edecek arkadaşlarımızı işe alarak o bölge için bizim için tehlike arz eden yerlerini neticelendirmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
“KONYA İTFAİYESİ TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR”
Konya İtfaiyesinin genel durumu hakkında da konuşan İşbitirici, “Konya genelinde 105 itfaiye istasyonu ile hizmet veriyoruz. Konya’nın tamamına 42 bin km’ye hizmet veriyoruz. Bizim bu itfaiyecilik çalışmalarımız Türkiye’de birçok yere örnek olmakla birlikte şu soru sorulabilir. Efendim yeterli bir itfaiye sahibi miyiz? Evet yeterli bir itfaiye sahibiyiz. Her zaman yeterli olmaya gayret edeceğiz prensibiyle, bir azimle bu mücadeleyi vermeliyiz. Bizim şu an için itfaiye personeli olarak, teknik alt yapı olarak ve diğer ilçelerimizdeki yapısal eksikliğimizi tamamlamış bir yapıyla tüm Türkiye’ye örnek oluyoruz. Bugüne dek 23 ilimizde büyükşehirler de dâhil olmak üzere eğitimlerimizi tamamladık. Türkiye’ye örnek olacak birçok çalışmaya da öncülük ediyoruz. Çünkü hepimizin bildiği gibi Konya’mız sivil toplum kuruluşlarında gönüllülük esaslı çalışmalarda çok ciddi atılımlar yapmıştır. Biz ilk defa Türkiye’de gönüllülükle ilgili 584 eskiden adı köy şimdi mahalle olan yerimize ve 169 beldemize de bu çalışmaları tankerlerle gönüllülükle yapmaya çalışıyoruz. Bin 700’e yakın bir gönüllü ordumuz var. Bunu arttırmayı da düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
“MÜDAHALE GÜCÜMÜZ OLDUKÇA İYİ”
Konya itfaiyesi olarak önemli eksikliklerinin olmadığını kaydeden İşbitirici, “Yangınlardaki müdahalemizden tutun da araç, ekipman diğer mücadele gücümüzün yerinde olması hem Konya’mızı hem bizi rahatlatmaktadır. Ben bu konuda bize sonsuz destek veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Bütün olaylarda bizden anında bilgi alması ve gerekilen durumlarda helikopter müdahalesi için çalışmalarda bize ciddi manada destek veriyor. İnşallah önümüzdeki dönemde de yangınsız, kazasız günler arzu ediyoruz” diye konuştu.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.