“CHP KONYA’DA UMUTLARI YEŞERTTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, Meram’da oy oranını artırdıklarını belirterek tatmin olmadıklarını ve çalışmalarını hız kesmeden sürdüreceklerini ifade etti
“CHP KONYA’DA UMUTLARI YEŞERTTİ”

Cumhuriyet Halk Partisi Meram İlçe Başkanı Ahmet Yiğit, siyasi gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Yiğit, Konya’nın en büyük 2’inci ilçesi olan Meram’ın sorunlarını da gün yüzüne çıkardı. Türkiye ve Konya’daki en genç ilçe başkanı olan Başkan Yiğit, kendisinin önemli bir sorumluluğun başrolünde olduğunu belirtti. Başkan Yiğit, “Türkiye’nin, Cumhuriyet Halk Partisi çatısı altındaki en genç ilçe başkanıyım. Yaşım 27 ve genç yaşımda önemli bir sorumluluk üstlendim. İlçe başkanlığı görevine 2018 Genel Seçimlerinden önce geldim. 2013 yılından bu yana da CHP’nin farklı kademelerinde çeşitli görevlerde bulundum. 29 Aralık kongresinden sonra da tekrar ilçe başkanı olarak göreve başladık ve görevimizi en başarılı şekilde sürdürmek için çalışmalarımız devam ediyor” dedi.
“UMUTLARI YEŞERTİYORUZ”
Genç ilçe başkanı olmanın avantaj ve dezavantajları olduğunu belirten Başkan Yiğit, “Genç ilçe başkanı olmak dışarıdan dezavantaj gibi gözüküyor çünkü çocuk gibi duruyoruz. Bazı illerde gençlik kolları başkanlığı yapılan yaşlarda biz Konya’da ilçe başkanlığı yapıyoruz. Bu durum dezavantaj gibi gözükebiliyor ama insanların gözünde sempati uyandırdığımızı düşünüyorum. Çünkü umutları yeşertiyoruz. Genç yaşta böyle bir sorumluluğu alıp böyle bir görevi üstlenmek insanlarda da umutları artırıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün de Türkiye’yi emanet ettiği gençlere de bir örnek olduğumu düşünüyorum. Bu konuda Konya’yı şanslı görüyorum. Konya’nın en büyük ilçesi olan Selçuklu ’da da genç bir başkanımız görev yapıyor. Meram’da da ben 27 yaşımda bu görevi üstleniyorum. Gençlerle daha kolay ve rahat iletişim kurabiliyoruz. Sahaya indiğimizde insanlarımızın gözlerindeki ışığı görmek gerçekten heyecan verici bir durum. Cumhuriyet Halk Partisi Konya’da genç, güçlü, hevesli ve  dinamik ekibiyle güzel işlere imza atıyor” diye konuştu. 
“BAZI ALGILAR KIRILDI”
CHP’nin artık vatandaş tarafından daha doğru algılandığını belirten Başkan Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü; “ CHP’nin Türkiye Cumhuriyet tarihinin önemli bir yeri var. 96 yılımızı geride bıraktık. 96 yıllık bir partinin içerisinde birçok yaşanmışlıklar var. İç Anadolu bölgesinde de CHP’ye karşı vatandaşın gözünde farklı algılar olabiliyor. Fakat sokağa çıktığımızda vatandaş artık daha partimize daha yumuşak ve ılımlı yaklaşıyor. Mesafeli olan seçmenin bizlerle sohbet ettiğini gözlemliyoruz.  Daha ayağı yere basan projelerle halkın karşısına çıkıyoruz. Haliyle Konya’da da bazı algılar kırıldı.  Bunu son yerel seçimle birlikte çok net gördük. Hem Türkiye genelinde hem Konya genelinde güzel bir algı oluştu. Konya’da da CHP’ye olan umut yeşerdi.”
“KONYA İÇİN YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR”
31 Mart Yerel Seçimleri ile birlikte Meram’da oy potansiyelini artırdıklarını da belirten Yiğit, “Meram’da da ciddi anlamda bir artış oldu. Fakat bu artış bizi tatmin edecek düzeyde değil. Daha çok çalışmalıyız. Vatandaşa kendimizi anlatabildiğimizi, değer kazandığımızı gördük. Bu bağlamda Konya için yapacak çok işimiz var. Yönetimlerimizde de genç insanlar çok. Eskisi gibi belli bir yaşın üzerinde toplumu anlamayan, kalıplaşmış düşüncelerde kalmış bir kadro değil daha gençlere hitap eden, Türkiye’nin geleceğini daha iyi analiz etmeye çalışan, gelecek kaygısı güderek geleceğimizi için, refah düzeyinin artırılabilmesi için bir şeyler üretmeyi arzulayan kadrolarla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” ifadelerine yer verdi. 
Birçok proje ile Meram’a faydalı olmak istediklerinin de altını çizen Yiğit, “Gençlerin eğitimine yönelik düşüncelerimiz mevcut. Özellikle istihdam alanında çeşitli düşüncelerimiz var. Halen üzerinde çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.