Cihanbeyli Belediyespor’un antrenörü Ergün Gümüş: Takım olamadık

Amatör Süper Grubun güçlü ekiplerinden Cihanbeyli Belediyespor’un antrenörü Ergün Gümüş amatör söyleşilerimizin bugünkü konuğu oldu. Arkadaşımız Yüksel Cırt’ın sorularını yanıtlayan Ergün Gümüş ile Cihanbeyli Belediyespor’u ve takımdaki beklentilerini konuştuk.
Cihanbeyli Belediyespor’un antrenörü Ergün Gümüş: Takım olamadık

SÖYLEŞİ: Yüksel Cırt

*Ergün Gümüş kimdir?

22 Haziran 1976 doğumluyum. İlk, orta ve lise öğrenim hayatımı Cihanbeyli’de tamamladım. Güveni üst düzeyde olan ve kamu kurumunda çalışan birisiyim.

*Futbola olan ilginiz nasıl başladı?

Futbola ilgim mahalle aralarında, topraklar içinde, arkadaş ortamında başladı. Çocuk yaşlarda şimdi antrenörlük görevi yaptığım Cihanbeyli Belediyespor takımını izlemeye giderdik. Ağabeyim Halil Özkan vardı. Tribünden onu izlerken senden o formayı alacağım diye çok bağırdığım ve netice itibariyle takımın başında görev aldım. Tabi bunda Cihanbeyli tribünleri etkili oldu.

Cihanbeyli Belediyespor’un antrenörü Ergün Gümüş: Takım olamadık

*Konya amatör liglerini en iyi tanıyan birisi olarak, ligin kalitesini nasıl buluyorsunuz?

Eskiden amatörde para işi yoktu. En azından ilçe bazında konuşayım. Herkes ilçesi için gece-gündüz demez sahaya gelir ilçesi için ne gerekiyorsa sahada yapardı. Konya’da eskiden kurum takımları vardı. Çok güçlü takımlardı onlarla baş etmek çok zordu. Şimdi her şey paraya dönmüş. Neden ilçemden kimse yok diye bazen zevk alıyorsun bazen de üzüntü. eskiye bakarak kalite çok düşük. Şimdi parası olan 2-3 takım gerisine Allah kolaylık versin.

*Cihanbeyli Belediyespor geçtiğimiz sezonlarda oranla bu sezon zirve yarışında çok mücadele etti ama hedefine ulaşamadı. Neden hedefinin dışında kaldı?

Kulübümüzün tarihinde ilk defa Süper Amatör Ligde yer aldık ve iyi bir takım kurduk. Belediye Başkanımız sağ olsun benim için bir fedakarlık yaptı. Bu sezon muazzam destek verdi. Takım neden başarılı olamadı sorusunun en büyük nedeni kadrodaki eksikliklerdi. Sezona 24 kişi ile başladık. İlçe dışından 14 futbolcu transfer ettik. İlçemizden de 6’sı yaşı büyük 4 genç takımdan olmak üzere. Sezon başında gelecek olan ilçemizin futbolcuları idmanlara gelmedi iki tanesi isyan çıkardı koca sezon 14 kişi ile geçirdik. Çok sakatlık verdik. Kısacası takım olamadık. İlçemizin futbolcuları ile Konya merkezden gelenleri kaynaştıramadık. Ama şunu öğrendim ki Konya’dan aldığımız futbolcular ilçemizi sevdi ilçemizdekiler bizi sevmedi.

Cihanbeyli Belediyespor’un antrenörü Ergün Gümüş: Takım olamadık

* Cihanbeyli’de futbola olan ilgi nasıl?

Cihanbeyli ilçemizde özelikle genç kesim den harika ilgi var. 12 yaş i16 yas arası muazzam alakalılar. 16 yaşından sonra tut tutabilirsen. Bu sene bakalım inşallah başkanımızla görüşüp yeni bir yol haritası çizmek istiyoruz.

* Evde hayat hasıl gidiyor?
Evde hayat kovid-19 sebebi ile pek güzel geçtiği söylenemez. Bizler yeşil sahalara alışkınız. Haftanın 7 günü o sahaya giderdik. Şimdi sahayı unuttuk gençler içeride sporsuz futbolsuz kuru bir ev hayati.

Cihanbeyli Belediyespor’un antrenörü Ergün Gümüş: Takım olamadık

*Hakemlerin performanslarını nasıl buluyorsunuz?

Konya camiasında hakemlere pek fazla takılan bir antrenör olarak sunu söyleyeyim. Her birinin işi çok zor. Onlara 90 dakika boyunca bağırıp çağırıp tepkimizi gösteriyoruz. Ama bu futbolun içinde olan bir durum. Konya hakemlerimizin hepsi iyi ben onları seviyorum. Hatada yapsalar yine de seviyorum.

*Yeni sezonda takımın başında sizi görecek miyiz.?

Yüksel bey, güzel bir soru sordunuz. Yeni sezonda sanırım çok büyük ihtimalle beni takımın başında göremeyeceksiniz. 8 sene bir fiil takımda gece gündüz demeden hizmet ettim. Artık çok yoruldum. Özellikle bu sezon ki olaylar beni çok yıprattı. Dinlenmek istiyorum. Bir değişiklik olsun bir kan değişikliği takıma iyi gelecek diye düşünüyorum. Sezon içerisinde sergilediğimiz kötü performansla kendimi çok suçlu hissediyorum. O kadar emek harcadık. Karşılığında koca bir başarısızlık. Belediye başkanımız Mehmet Kale ve kulüp başkanımız Suat Kaya başkanımın yüzüne bakamam diye düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.