“Diğerleri ağlarken biz kendimizi aşan işler yaptık”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, BBN Haber’e özel yaptığı açıklamada önemli projelere imza attıklarını belirterek, “Pandemi sürecinde diğer belediyelerin başkanları ağlarken biz kendimizi kat kat aşan işlere imza attık” dedi
“Diğerleri ağlarken biz kendimizi aşan işler yaptık”

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş BBN Haber ve BBN Türk TV ekibini makamında ağırladı. BBN’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Kavuş, Meram’da önemli ve büyük yatırımların detaylarını aktardı. Yakın tarihte ihalesi yapılan ve kronik bir mesele haline gelen Şükran Mahallesi ve Sahip Ata’daki dönüşüm projesi hakkında konuşan Kavuş, “ 3-4 yıldır süren Şükran meselesi vardı ve Sahip Ata’daki dönüşüm projesi konuları gündemdeydi. İnşallah buraların yakın zamanda temelini atıyoruz. Meram Hükümet Konağı’nın da ihalesi yapıldı. Şehrin tamamen farklı farklı yerlerine dağılmış kaymakamlık, müdürlükleriyle beraber burada hizmet verecek ve 15-20 gün içerisinde temelini atacağız” dedi.

“Diğerleri ağlarken biz kendimizi aşan işler yaptık”

“MİLLET BAHÇESİ ÇALIŞMALARI BAŞLIYOR”

Eski stadyumdaki Millet Bahçesi’nin son durumu hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Kavuş, “Bu tip yerler her zaman Meram’da oluyor. Çünkü Meram’ı Meram yapan en büyük özelliklerinden bir tanesi yeşil dokusudur. Bu yatırımlarla ilçemiz daha da yeşillenmeye başlıyor. Belki Meram’ın sanayisi az, ticari mekânları az; ama Meram’da Konya’nın yeşil alanıdır. Millet Bahçesi’nin ihalesi yapıldı, firma belirlendi. 3-5 gün içerisinde bölgenin etrafı tamamen kapatılıp çalışmalar başlamış olacak” diye konuştu.

“Diğerleri ağlarken biz kendimizi aşan işler yaptık”

“İNSANLARIN KOŞARAK GİTMEK İSTEYECEĞİ MEKANLAR OLUŞTURACAĞIZ”

Diğer yatırımlarla ilgili de açıklamalarda bulunan Başkan Kavuş, Meram’ın dokusuna uygun güzel alanlar inşa etmek için faaliyetlerini sürdürdüklerini belirtti. Başkan Kavuş, “Meram son durak ihaleleri yapıldı. Son durak düzenlemesi ve daha önce inşaat sektöründeki kriz döneminde fes edilen katlı otopark ihalesi yapıldı. Meram son durak düzenlemesi de Tavusbaba’nın dereye bakan eteklerinden başlıyor ve katlı otoparka kadar devam ediyor. Meram’ı eski nostaljik günlerin, mekanların olduğu, insanların çay bahçelerinde oturabildiği ve herkesin koşarak gitmek isteyeceği alan haline getirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

“Diğerleri ağlarken biz kendimizi aşan işler yaptık”

“YILSONUNDA ÇEHRE TAMEMEN DEĞİŞECEK”

Söz konusu projelerle birlikte Meram’ın ve Konya’nın çehresinin tamamen değişeceğine vurgu yapan Kavuş, “Bir çırpıda 4 iş saydık ama bunlar büyük işler, büyük ihaleler. İnşallah dönemin sonuna sadece Meram’ın değil Konya’nın merkezinin çehresi tamamen değişmiş olacak. Mevlana’nın arkasından başlayan Mevlana Kültür Merkezi’nin karşısındaki boş otopark olan alanda şu an Karatay Belediyemizin çalıştığı bir proje var. Mevlana ve önü zaten yapılmıştı. Büyükşehir belediyemizin Mevlana Çarşısı’yla, Altın Çarşı projesi birleştirildi. 31 Ağustos itibariyle boşaltılmış olacak. Oradan Şükran’la beraber Kapı Camisi’nin tam karşısındaki alanla dönüşüm projesi başlamış oluyor. Yıkımı yapılmış 85 bin metrekare alanın yaklaşık 3’te biri kaldı. Bu aks çerçevesinde projelerimiz tüm hızıyla devam ediyor” diye konuştu. 

“Diğerleri ağlarken biz kendimizi aşan işler yaptık”

“KENDİMİZİ KAT KAT AŞAN İŞLER YAPTIK”

Pandemi süreciyle birlikte belediyelerinde ciddi sıkıntı çektiğini kaydeden Başkan Kavuş, “Pandemi sürecinde nasıl işletmeler kayıp yaşadıysa belediyedeler de kayıp yaşadı. Vergilerin ötelenmesinden kaynaklı devletten gelen paylarımızda azalmalar oldu. Bu durumu şu ana kadar hizmetlere yansıtmadık. İnşallah inşaat sektöründeki canlanmayla birlikte, kredilerin düşmesiyle birlikte sektör hareketlenir ki hareketlenmeler de oldu ve bizler de sezonu sıkıntısız bitireceğimize inanıyoruz.  Ancak halen önümüzü göremiyoruz ve ay ay yaşamaya devam ediyoruz. Çok büyük şehirlerin belediye başkanları televizyonda çıkıp ağlarken biz kendimizi aşan projelere imza attık. Çünkü bugünlerde hemşehrimizin yanında olamayacaksak belediye de değilsin belediye başkanı da değilsin. Biz o gözle bakıyoruz.  Vefa Sosyal Destek Gruplarını talimat gelmeden kuran belediyeler arasındayız. Vatandaşa hizmet etmek bizim önceliğimiz” ifadelerine yer verdi.  Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.