Futbolu çok seviyorum

2014-2019 yılları arasında Kadınhanı Belediye Başkanlığı görevini yürüten aynı dönemde Kadınhanı Belediyespor Kulüp Başkanlığı da yapan Mehmet Nuri Ödük BBN Haber’in bugünkü konuğu oldu. Halen Selçuk Üniversitesinde Sosyal Bilimlerde Öğretim Üyesi olarak görev yapan Mehmet Nuri Ödük ile Konya’daki futbolu konuştu. İşte arkadaşımız Yüksel Cırt’ın futbol aşığı başkanla yaptığı söyleşi..
Futbolu çok seviyorum

*SÖYLEŞİ: Yüksel CIRT

*Futbolu seven bir yapınız var. Futbola olan ilginiz ne zaman başladı?

Küçüklüğümden beri spor dallarına ilgim büyüktü. Özellikle futbolu çok seviyorum. Futbol sevgisini babamdan aldım. İlk maçımı 1980’li yıllarda izledim. Konyaspor ile Balıkesirspor maçıydı ilk gittiğim maç.

*Konyaspor maçlarını hiç kaçırmadığınızı görüyoruz. Nasıl buluyorsunuz Konyaspor’un bu sezon ki performansını?

Konyaspor maçlarını çok seviyorum. Elimden geldiğince tribünden destek veriyorum. Aynı zamanda Fenerbahçe futbol kulübünü seviyorum. Konyaspor ile Fenerbahçe ile arasında maçtan zevk almıyorum. Seyircisiz oynanan Konyaspor ile Fenerbahçe maçında bayağı heyecanlandım. Televizyon başında Konyaspor’ a destek verdim. İyi ki Konyaspor kazandı. Bu sezondaki performansını beğenmiyorum. İnşallah düşmeyiz.

Futbolu çok seviyorum

*Amatör futbola dönecek olursak, Saiteli Kadınhanı Belediyespor Kulübünün Başkanlığını yaptınız.  Başkan olmanın zorlukları nedir?

Belediye başkanlığı ayrı zor, kulüp başkanı olmak ayrı bir zor. Belediye Başkanlığı dönemimde Ankara’ ya başka şikayet bulamayınca işi gücü futbol diye şikayet etmişler. Ben hakkımı helal ediyorum. Ne yaparsan yap yaranılmıyor. Bu işleri yaparken belediyenin parasından çok bağış toplayarak yaptık. O bile dedikodu oldu. Amacım gençleri kötülüklerden uzaklaştırmaktı.

*Birçok kulüp başarı endeksli yol alırken siz tesisleşme adına önemli işlere imza attınız.  Başkanlık sürenizde spora yaptığınız yatırımları bize anlatır mısınız?

Konya Milletvekilimiz İlhan Yerlikaya sayesinde ilçe stadyumunu yeniledik. Spor Toto sayesinde belediyemizden bir kuruş çıkmadı. Kulübe bağış yoluyla otobüs aldık. Kışın sporcular ve öğrenciler kullandı. Yazın ise Belediye olarak Çanakkale gezisi düzenledik. Konya Büyükşehir Belediyesine bayanlara yönelik spor merkezi ve yüzme havuzu açtık.

Futbolu çok seviyorum

*Sportif anlamda yapmak istediğiniz fakat yapamadığınız bir şey var mı?

Saiteli Kadınhanı Belediyespor’u Bölgesel Amatör Ligine çıkartmaktı. Final maçında Akşehirspor’a penaltılarda kaybettik. İnşallah benim hedefimi şuan ki Belediye Başkanımız Mehmet Badem yapar.

*İç sahada deplasmanlara gelen takımlara göstermiş olduğunuz ilgi alakayı çok iyi biliyoruz. Aynı ilgiyi deplasmanlarda size de gösterdiler mi?

İç sahada çok iyi karşılama olunca sizlerde iyi karşılanıyorsunuz. En tehlikeli deplasman Bozkır demişlerdi. Her gittiğimizde çiçekle karşıladılar. Çoğu zaman bizim takımı desteklediler.

Futbolu çok seviyorum

*Amatör liglerin kalitesini nasıl buluyorsunuz?

Son yıllardaki ekonomik krizden dolayı kalite düştü. Ne kadar amatörde olsa her şeyde para ön planda maalesef…

*Evde Hayat nasıl gidiyor?

Bu yıl üç aylarda oruç tutmaya niyetlendim. 53 oruç tuttum. 8 oruç kaldı. Evde kalınca sabaha kadar online eğitim için video çekiyorum. Sabah namazını kıl. Öğleden sonra uyan. Öğle ikindi namazı derken iftar vakti. En çok bana yaradı. Hep kendimi Ramazan’ da hissettim. Ramazan ayına az kaldı. Her halde bu böyle 2 ay daha gidecek. İnşallah en kısa zamanda biter ve günlük hayata döneriz.

Futbolu çok seviyorum

*Son olarak bizlere ne söylemek istersiniz?

İnan benimle röportaj yaptığınıza sevindim. Konya amatörüne 5 yılda ses getirdiğime inanıyorum. Bizden sonra gelen kişiler bizden daha çok hizmet etmek zorundalar.   Belediyelerin amatör spora desteğini her zaman vermesi lazım. Çünkü gençler bizim geleceğimizdir. Sizleri sevgi ve saygıyla selamlıyorum. Allaha emanet olun.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.