“Karatay’a nefes aldıracağız”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca BBN Haber’e özel yaptığı açıklamada belediyenin mali tablosunun güçlü olduğunu vurgularken Karatay’ın tarihi dokusuna uygun nefes alan mekânlar inşa edeceklerini söyledi
“Karatay’a nefes aldıracağız”

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca BBN Haber- BBN Türk TV ekibini makamında ağırladı. BBN Haber’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Kılca, BBN Haber’in yeni bir soluk getireceğini belirterek başarılar dileklerini iletti. Karatay Belediyesi olarak çalışmaların hız kesmeden devam ettiğini belirten Başkan Kılca şanssız bir dönemde göreve geldiklerini söyleyerek durumdan en az hasarla çıkmaya gayret ettiklerini belirtti. Kılca yaptığı açıklamada; “Biraz şanssız bir dönemde belediye başkanı olduk. Maalesef pandemi süreci tüm dünyayı olduğu gibi, bizleri de hizmetlerimizi de olumsuz etkiledi. Bize tanınan sürenin 4’te biri bitti. Bizler bu süreçte durmadık çalışmaya devam ettik. Göreve geldiğimizde 3 okulun temelini atmıştık. Devam eden 3 okulumuz vardı. Toplamda 6 okulumuzu tamamladık. Bu yıl eğitim öğretime açılacak şekilde Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim ettik. Yine Köprübaşı Karakol binamızı müdürlüğümüze teslim ettik. Tüm okullarımıza halı saha sözü vermiştik. İhalelerine başladık. Üniversitelerle işbirlikleri ile protokoller imzaladık. Bir taraftan bilimsel olarak da çalışmaya gayret ediyoruz. Önceki dönem belediye başkanımız tarafından inşaatına başlanılan İsmil Karatay Termal Tatil Köyü bitti. Bu ayın sonu itibariyle faaliyete geçecek. Alt yapıyla ilgili köylerimizde mahalle yollarımızın yapımı da yine tüm hızıyla devam ediyor. Bu yıl 200 bin asfalt hedefi koyduk. Bunu yakalamak için kendi ekiplerimizle gerekse ihale ettiğimiz ekiplerimizle faaliyetlerimizi yürütüyoruz.  Karatay’da sanayi bölgemiz oldukça fazla.  45 tane irili ufaklı sanayi bölgemiz var. Yılda bir kaç tane de buna ilave ediliyor. Büyük arsalar sanayi sitelerine dönüşüyor. Buralarda alt yapı çalışmaları belediyemiz tarafından yürütüyor. Bu yıl da zaten 2 tane büyük sanayi sitesinin asfaltlama çalışmalarını yapacağız. İsmil ve Sakyatan’da yollar tarla yolu ya da köy yolu şeklindeydi. Bunları tamamen standartlara uygun şekilde yapıyoruz. Bölgelerin hizmet kalitesinin artırılması noktasında gayret gösteriyoruz” ifadelerine yer verdi.

“Karatay’a nefes aldıracağız”

“KARATAY’DA NEFES ALAN MEKANLAR OLUŞMAYA BAŞLADI”

Başkan Kılca göreve gelir gelmez 318 parsellik hobi bahçesi inşaatına başladıklarını kaydederek Karatay’ın nefes alan bir bölge olması için gayret gösterdiklerini söyledi. Kılca, “Göreve geldiğimizde 318 parsellik bir hobi bahçesi inşaatına başlamıştık. Bu yıl üretimler yapılıyor. Vatandaşlarımıza teslim ettik ve şu an da ekildi. Önceki dönemden kalan parsellerle 570 parselin kurasını çektik ve vatandaşlarımızın ayağı toprağa değebiliyor. Nefes alan mekânlar oluşturmaya başladık. Yine göreve gelir gelmez 90 bin metrekareye yakın bir alanda 100 bine yakın bir lavanta fidanı dikimi gerçekleştirdik. Burada da fark oluşturduk. Hem fotoğraf çekilecek alanlar oluştu hem de ekonomiye katkı sağlayacak alan oluşmuş oldu. Karatay’da cazibe merkezleri oluşturmaya gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

“Karatay’a nefes aldıracağız”

“TARİHE DOKUYA UYGUN ALANLAR İNŞA EDİYORUZ”

Bölgelerin dokusuna uygun restorasyon çalışmaları yaptıklarını belirten Kılca, kültürel faaliyetleri de önemsediklerini söyledi. Başkan Kılca şu şekilde konuştu; “Kültürel anlamca ciddi faaliyetlerimiz var. 53. Âşıklar Bayramını gerçekleştirdik. Aziziye Camisiyle Mevlana arasındaki tarihi dokuyu biraz gölgede bırakan yapıların yıkılarak uygun yapıların üretilmesi noktasında çalışmalarımıza başladık. Yeni yapılacak müzeyle türbe arasındaki yapılarla gelen turistlerin Konya’da birkaç gün konaklamasını sağlamayı hedefliyoruz. Turisti burada birkaç gün konaklatabilirsek Konya’nın ekonomisine ve turizme katkı sunmuş oluruz.  Obruk Hanı yıkılmaya yüz tutmuş içler acısı bir durumdaydı. Yüzde 50 seviyesinde restorasyonu tamamlandı. Bu ay içerisinde ihalesini yapacağız ve bu yıl içinde bitirmeyi hedefliyoruz.”

“Karatay’a nefes aldıracağız”

“MALİ YAPMIZ OLDUKÇA KUVVETLİ”

Belediye olarak mali tablonun iyi olduğunu aktaran Başkan Kılca hedeflerinin belediyeyi bu şekilde teslim etmek olduğunu söyledi. Kılca, “Karatay olarak çok iyi bir noktadayız. Mali yapısı kuvvetli bir belediye teslim aldık ve daha da kuvvetlendirerek devam ediyoruz. Gayrimenkul envanterimizi artırdık. Belediyemize ciddi arsa kazandırdık. Mali disiplinimizden taviz vermeden, borçlanmadan kendi öz kaynaklarımızla hizmet etmeye devam edeceğiz. Bizden sonra gelenlere de iyi bir belediye teslim ederek görevimizi tamamlamış olacağız” ifadelerini kullandı. Ayşegül Ertul

“Karatay’a nefes aldıracağız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.