“Konya’da Valilik yapmak hayatımın gurur noktalarından bir tanesi”

Mülkiye Başmüfettişi görevine getirilen Cüneyit Orhan Toprak, BBN Haber’e özel yaptığı açıklamada; “Selçukluya başkentlik yapmış, Mevlana şehri ve her köşesi ayrı güzellik barındıran bu şehirde valilik yapmış olmak hayatımın gurur noktalarından bir tanesi. Konyalı kardeşlerime teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum” dedi
“Konya’da Valilik yapmak hayatımın gurur noktalarından bir tanesi”

BBN HABER/ÖZEL

Resmi Gazete'de yayımlanan kararnameyle ile Mülkiye Başmüfettişi görevine getirilen Vali Cüneyit Orhan Toprak, BBN Haber’e samimi açıklamalarda bulundu. BBN Haber Medya ve İletişim Koordinatörü Sami Gediz’e açıklamalarda bulunan Vali Toprak, 19 aylık sürede Konya’da güzel anılar biriktirdiğini ifade etti.

Konya’yı çok sevdiğini bağını koparmayacağını söyleyen Toprak, Konya halkının geleneklerine, devletine, dinine bağlı, misafirperver ve yardımsever olduğunu aktardı. Toprak yaptığı açıklamada; “Hakkari’deki görevimizi tamamlayarak 5 Kasım 2018’de Konya Valiliği görevine başladık. Böyle bir göreve layık görülmek bizim için en büyük gururlardan bir tanesi. Buraya atanmanın gururuyla, heyecanıyla görevimize başladık. Aradan da yaklaşık 19 ay geçti. Selçuklu’ya başkentlik yapmış Mevlana’nın şehri, her köşesi ayrı güzellik barındıran; tarımın, sanayinin, turizmin, kültürün bence gözbebeği bir şehre valilik yapmış olmak hayatımın gurur noktalarından bir tanesidir. Burada geleneklerine, devletine, dinine bağlı, misafirperver ve yardımsever bir halkla karşılaştım. Bu durum karşılıklı olarak daha çok çalışmaya, daha çok projeler hazırlamaya, daha çok ‘ne yapabiliriz’ diye düşünmeye sevk etti. Ben en ücra köşelere dahi gitmeye gayret gösterdim. Neticesinde hem bu ilimizi yakından tanıdık hem de katkı sağlamak için çaba sarf ettik. Halkımız da her zaman bize destek oldu, yanımızda oldu. Tabi gelmek de var gitmek de… Devletimizin takdiri ve ataması ile buraya geldik yine devletimizin takdiri ve iradesiyle yeni bir görev yeri bize uygun görüldü. Artık Konya’dan ayrılacağız. Tabi bunu büyük bir saygı ile karşılıyoruz. Bu memurluğun olmazsa olmazıdır. Görev değişikliği tayin, birçok farklı bölge de görev yaptık. Tabi bizi etkileyen, müteessir eden bu güzel ortamdan, güzel insanlardan ayrılıyor olmak. Her ne kadar irtibatımı koparmayacak buraya gelip gidecek, buradaki arkadaşlarımı ağılayacak olsam da bunun bir hüznü var. Onun haricinde her şey devlet geleneklerine uygun bir görev değişikliği şeklinde gerçekleşti. İnşallah birkaç güne kadar yeni görevimize başlayacağız. Kayseri’de oturmayı planlıyorum ama nerede olursam olayım Konya’daki kardeşlerimle irtibatta olacağım. Konya’ya ayak bastığım ilk andan itibaren kalplerindeki sevgi ve muhabbetle bizleri bağırlarına basan değerli Konyalı hemşehrilerimden helallik ve dua diliyorum” ifadelerine yer verdi.

“MESLEĞİN HAKKINI VERMEMİZ GEREKİYORDU”

“Verilen fırsatı hakkıyla yerine getirme gayreti içerisinde olduk” diyen Vali Toprak, sözlerini şu şekilde sürdürdü; “Mülkü idareciliğin farkı budur. Ankara’da herhangi bir genel müdürlük makamı dâhil olmak üzere daire başkanlarımız görevin işleyişi ve çalışma tarzı olarak vatandaşla direkt temas etme şansı bulan, hizmeti direkt ayağına götüren, problemi yerinde görme şansı yakalayan meslek gerçekten mülkü idare amirliği yani kaymakamlarımız ve valilerimizdir. Zaten benim bu mesleği seçme amacım da buydu. Bu mesleğin hakkını vermemiz gerekiyordu. Mülki İdare Amirliği mesleğine başladığım 1988 yılından bu güne kadar ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ düsturuyla mesai mefhumu gözetmeksizin insanı merkeze alan bir yönetim anlayışıyla, hak, hakkaniyet ve adalet prensiplerine uygun olarak, kişilerin menfaatlerinden ziyade kamu yararını ön planda tutan bir anlayışla, tüm hizmetlerin en verimli şekilde yerine getirilmesine özen gösterdim. Konya’da da bize verilmiş olan bu fırsatı hakkıyla yerine getirme adına çaba gösterdik. Hatta belki istediğimiz kadar olmadı, büyük yoğunluk vardı. Onun için ben de en büyük keyfi aldığım esnaf ziyaretleri, halkımızla sohbet, sanayide işçi ve işverenlerle sohbet, tabiat gezileri, kültürel güzellikleri yerinde görmek, onlarla sohbet etmek problemleri yerinde görmek adına bütün teşkilatımızı seferber ettim.  Halkımızın  da bunu büyük bir sevgi ile karşılaması bizi kamçıladı ve daha da hızlı hareket etmemizi sağladı.  Bu duygu ve düşüncelerle; her türlü hizmetin en iyisine ve en güzeline layık kadirşinas Konyalı hemşehrilerime, birlikte çalıştığım tüm mesai arkadaşlarıma, meslek kuruluşlarımızın ve basınımızın çok değerli temsilcilerine, sivil toplum kuruluşlarının değerli mensuplarına, sevgili muhtarlarımıza, ilgi ve desteklerini her zaman gördüğümüz tüm milletvekillerimize arzı veda ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.  Yeni atanan valimize de başarılar diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.