Konyaspor’da sol bek sorunu yok

Yeşil-beyazlıların hırslı futbolcusu Alper Uludağ BBN Haber’in sorularını içtenlikle yanıtladı
Konyaspor’da sol bek sorunu yok

Konyaspor kariyerine ‘Merhaba Anadolu’nun Hükümdarı Şanlı Konyaspor’ sözleriyle başlayan ve kısa sürede taraftarın sevgilisi olan Alper ile sıcak bir sohbet yaptık. BBN Haber Spor Müdürü Tolga Durmaz’ın sorularını içtenlikle yanıtlayan deneyimli defans oyuncusu salgın sonrası yaşantısında nelerin değiştiğini, Konyaspor’un ligdeki durumunu ve hedeflerini açıklarken, Konyaspor’da sol bekte sorun olup olmadığı sorumuza net cevaplar verdi. İşte Alper Uludağ ile yaptığımız söyleşi.

*Koronavirüs salgını için nasıl bir koruma önlemi alıyorsun?

Herkes gibi biz de evden çıkmamaya çalışıyoruz. Eşimi ve çocuğumu bu süreçte evden çıkarmamaya çalışıyorum. 3-4 kez tesise gittiğim oldu.

*İdmanlarını nerede yapıyorsun?

Tesislerde bizlerin rahat çalışması için parkur kurulmuş. Genelde evde çalışıyorum. Hocalarımızın verdiği programı uyguluyorum.  Sahada yapılması gereken idmanlar olduğu zaman tesislere gidiyorum.

*Bundan sonrası için liglerin durumuyla ilgili beklentin neler? Ara verildikten sonra yeniden konsantre sorunu yaşar mısın? Psikolojik olarak hazır olabilir misiniz?

Konsantre sorunu yaşayacağımızı düşünmüyorum. Ama herkes hazır olabilecek mi, yeniden form yakalayabilecek mi onu bilemiyorum. Sezon öncesi bile en az 3-4 hafta maç oynadıktan sonra her şey oturmaya başlıyordu. İnşallah böyle bir uyum sorunu yaşamayız.

*Salgın bitmese bile seyircisiz maç oynama durumu olursa bu durum sizi endişeye sürükler mi?

Tam net bir şey belli değil. Farklı fikirlerin olduğunu duyuyoruz. Bir belirsizlik var. Ama dikkat etmek gerekiyor. Ama ortalık biraz rahatladığında, yani kontrol altına alındığında maçların seyircisiz oynanmasında bir sakınca olacağını düşünmüyorum. Allah’tan 8 maç kaldı ve oynanırsa biran önce ligi tamamlama şansımız var.

 Konyaspor’da sol bek sorunu yok

*Fenerbahçe galibiyetiyle aslında o özlenen havayı yakaladınız dediğimiz anda lige ara verildi. Lig oynanırsa yeniden bu formu yakalamaya çalışacaksınız. Bu durum sizi korkutuyor mu?

Bunu başlamadan bilemeyiz. Bu sadece bizim için değil tüm takım oyuncuları için aynı olacak. Şartlar herkes için aynı olacağı için her hangi bir çekincem yok. İnşallah da kaldığımız yerden devam ederiz.

*Konyaspor kötü bir sezon geçirdi. Beklentilerin uzağında kaldınız. Sence bunun nedenleri nelerdir?

Evet dediğiniz gibi sezon öncesi beklentiler yüksekti. Aslında sezona kötü de başlamadık. İyi puanlar topladık ve üst sıralara kadar yükselmiştik. Farklı sonuçla kazandığımız Kasımpaşa deplasmanı sonrasında Yeni Malatya maçı yaşadık. İşte o maçla birlikte başımıza ne geldiyse geldi. Sanırım 12-13 maçlık kötü bir süreç yaşadık ve toparlanamadık. Aslında şöyle bir durumda var. Bu maçların çoğunda kötü oynayan bir Konyaspor yoktu sahada. Galibiyete yakın olduğumuz çok sayıda maç beraberlikle sonuçlandı. Ya da beraberliğe yakınken kaybettiğimiz maçlarda oldu. Deplasmanda puan alacağımız maçları kaybederken, evimizde kazanmamız gereken maçlarda puan kaybettik. Hakkettiğimiz bir durum yaşamadık diyebilirim. Bunlara örnek olarak son dakika golleri yediğimiz Alanya ve Gençlerbirliği maçlarını gösterebilirim. Ancak beklentilerin altında mı kaldık, evet altında kaldık. Ama bu demek değil ki her şey bitti. Biten bir şey yok.

Konyaspor’da sol bek sorunu yok

*Tam bu noktada o zaman kalan 8 hafta oynanırsa Konyaspor ligi nasıl bitirir diye sorayım.

Şimdi şöyle söyleyeyim. Son maçlara baktığımızda oynadığımız maçlarda hep öne geçen taraf biz oluyoruz. Ama skoru koruyamadık. Kalan 8 haftada bu üstünlüğümüzü korumayı başarabilirsek çok zorlanacağımızı düşünmüyorum. 10-11 puan almamız halinde düşme hattından uzaklaşacağımızı düşünüyorum. Yani 3 galibiyet, 2 beraberlik bizim için yeterli olur. Bunu yapacak gücümüz var. Ama beklentilerin altında kaldığımız doğru. Bunu kendim içinde söylüyorum. İyi performans sergileyemediğim maçlar oldu.  En iyi şekilde ligi tamamlayacağımızı söyleyebilirim.

*Son dönemde formadan uzakta kaldın. Alper’i yeniden 11’de görebilecek miyiz?

Şuan maalesef oynamıyorum. Son maçlarda ilk 11’de değildim. Bir futbolcu her zaman oynamak ister. Futbolda böyle durumlar elbette var. Ama şans bana geldiği zaman neler yapacağımı herkes biliyor. Bunu taraftarda biliyor. Şimdi başka bir arkadaşım oynuyor. Ona saygım sonsuz. O hak ediyor ki o oynuyor. Ama o forma bana geldiğinde ki gelecek, formanın bana yakıştığını göstermek istiyorum. Şuan için ben bekleyen taraftayım.  Beklenmedik bir anda kadrodan koptum. Ama zamanı gelir formayı kaparım. O zaman konuşma sırası bende olur.

Konyaspor’da sol bek sorunu yok

*Son yıllarda Konyaspor’da sol bek sorunu bir türlü çözülemedi. Her transfer dönemi sol bek için takviye yapıldı. Sence sol bekte sorun var mı?

Bu soruya şöyle yanıt vereyim. Sezon başında Ferhat başladığında kötü değildi. Ben oynadığımda da kötü değildim. Yani oynadığın 10 maçtan 1-2’sinde kötü olabilir insan. Ama bu maçların 7-8’inde kötü olamazsın. Şimdi Guilherme oynuyor o da kötü değil. Yani Konyaspor’da sol bekte bir sorun olduğuna inanmıyorum. 3 sol bekin de iyi olduğunu söyleyebilirim.

*Şimdi sol bekte bu kadar futbolcu varken, sağ bekte alternatifsiz bir takım olunca herkesin aklına ‘Alper sağ bekte oynayabilir mi’ sorusu geliyor. Sağ bekte veya başka mevkide oynayabilir misin?

Şimdi bu soruya şöyle cevap vereyim. Ben şuan idmanlarda sol stoper olarak görev yapıyorum. Hatırlarsanız Gençlerbirliği’nde oynarken de Konyaspor’a karşı sol stoper oynamıştım ve o maçta gol de atmıştım. Daha önce farklı mevkilerde de oynadım. 10 numarada da, sol açıkta da, sağ stoper olarak ta oynadım. Sağ bekte niye oynayamayayım ki? Daha önce sağbekte oynamadım ama kendime güveniyorum.   

Konyaspor’da sol bek sorunu yok

*Futbol yaşantının dışında evde nasıl bir Alper var. Mutfakta zaman harcar mısın? Yemekte başarılı mısın?

İdmandan sonra direk eve gelirim. Genelde zamanımı evde geçiririm. Yemeğe gelince. Ana yemeği eşim yapıyor. Bu aralar hep evde olduğumuz için can sıkıntısından da olsa yemeğe yardım ediyorum. Bekarken kendi yemeğimi yaptığım için mutfakla aram iyidir. Ama şuan için sadece salatalara yardım ediyorum. Oldukça başarılı olduğumu düşünüyorum. Bu dönemde kendimden beklemezdim ama kitaba çok sardım. Daha çok sporcu biyografi tarzı kitaplar okuyorum. Büyük sporcuların hayatlarını okuyorum. PS’de Call Of Duty oynuyorum. Futbolcu arkadaşlarımızla birlikte online olarak eğlenceli zaman geçiriyoruz.   

*Futbolcu arkadaşlarınla saha dışında da ailece görüşüyor musun?

Elbette. En son Fenerbahçe maçı öncesinde Uğur Demirok’un oğlunun doğum gününe katıldık. Birçok futbolcu katıldı eşleriyle birlikte. Futbolcu arkadaşlarımızla ailelerle birlikte zaman geçiriyoruz.

Konyaspor’da sol bek sorunu yok

*Konya mutfağını sevdin mi? Favori yemeğin hangisi. Etliekmek favorilerin arasında var mı?

Kesinlikle bamya çorbası favorimdir.  Etliekmek güzel ama bana göre değil. Hamur işi olduğu için çok fazla tüketemiyorum etliekmeği. Bazı maçların sonunda yiyebiliyoruz sadece. Ya da şöyle söyleyeyim hafta da sadece bir kez hamur işi yiyebiliyorum. Konya’yı da çok seviyorum. İnanılmaz güzel bir şehir. İnşallah uzun yıllar burada kalabilirim. Çünkü her sene taşınmaktan da bıktım.

*Taraftar seni seviyor. Onlar için bir mesajın var mı?

İlk geldiğimde demiştim hatırlarsanız; ‘Merhaba Anadolu’nun Hükümdarı Şanlı Konyaspor’ diye. Bu mesajla taraftarımızı selamlayarak Konyaspor macerama başladım. Hala sözümün arkasındayım. Açıkça söylemek gerekirse ben buraya geldiğimde Konyaspor’un bu kadar büyük bir camiaya olduğunun farkında değildim. Taraftarıyla, yönetimiyle, sosyal medyadaki etkinliğiyle, basınıyla olsun çok etkili bir camia. Bu arada sizi de takip ediyorum abi. Zaten önceden Konyaspor’a rakip olarak geldiğimizde de görüyorduk. Buradaki taraftarın gücünü. Ama işin içinde olunca daha iyi anlaşılıyor bu büyüklük. Taraftarların bana olan sevgisi beni çok mutlu ediyor. Bu sevgiye onlara saygısızlık yapmadan ve daha iyi bir Alper olarak sahaya dönerek yanıt vermek istiyorum.  

Konyaspor’da sol bek sorunu yok

*SÖYLEŞİ: Tolga DURMAZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.