Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

Yeşil-beyazlıların gelecek vadeden Makedon futbolcusu Erdon Daci, BBN Haber’in konuğu oldu
Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

Söyleşilerimiz sürüyor. Bugünkü konuğumuz Konyaspor’un 21 yaşındaki sol ayaklı forveti Erdon Daci. Makedon asıllı futbolcuyla sıcak ve samimi bir sohbet gerçekleştirdik. Salgın nedeniyle günlerini nasıl geçirdiğini anlatan Erdon Daci, kendisinden beklentilere şuana kadar yanıt veremediği için ise üzgün olduğunu söyledi. Konyaspor taraftarından övgüyle bahseden Erdon, öncelikli hedefinin ise Konyaspor kadrosunun değişmez forveti olmak olduğunu söyledi. İşte BBN Haber Spor Müdürü Tolga Durmaz’ın Erdon Daci ile yaptığı söyleşi..

 

SÖYLEŞİ: Tolga DURMAZ

 

*Salgın nedeniyle nerde kalıyorsun. Tesiste misin, yoksa otelde mi?

Salgın öncesi tesiste kalıyordum. Saolsun başkanımız bu süreçte otelde kalmamın daha doğru olacağını söyledi.

*Çalışmalarını nasıl sürdürüyorsun?

Otelden her gün tesise gidiyorum. Fitness çalışmalarımı tesiste yapıyorum. Bu dönemde maalesef bireysel çalışma yapmak zorundayız. Otelde de günlük bireysel çalışmalarımı yapıyorum. Hocamızın bizlere verdiği çalışma programına göre çalışıp formumuzu korumaya çalışıyoruz.

Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

*Kendini nasıl koruyorsun. Alışveriş için dışarı çıkıyor musun?

Otelde kaldığım için alışverişe çıkmama gerek yok. Tesiste yaptığım çalışmaların dışında hep otelde günlerimi geçiriyorum. Riske girmek istemiyorum. Kalabalığa karışmama adına da dışarıda vakit geçirmiyorum. Yemeklerimi de otelde yiyorum. Çok sıkılırsam arabayla şehri turluyorum. Ama dediğim gibi zamanımın büyük bir kısmını otelde geçiriyorum.   

*Bundan sonrası için liglerin başlaması ile ilgili beklentin neler?

Bilmiyorum nasıl bir karar verilecek. Biz de bekliyoruz. Bence bu saatten sonra lig başlarsa çok sıkıntılı olabilir. Çünkü lig başlamadan önce en az 4 hafta kampta olmamız gerekir. Ayrıca kendim ve takım arkadaşlarım adına da çekiniyorum. Son maçı oynamamızın üzerinden 4 hafta geçti. Şimdi yeniden başladığımızda hazır olmadığımız için sakatlık yaşamamızdan korkuyorum. Bence yeniden ligin başlaması riskli bir karar olur. Ama ne karar verilirse saygı duymamız lazım.

Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

*Lig devam ederse büyük ihtimal maçlar seyircisiz oynanacak. Bu durum sizi etkiler mi?

Seyircisiz maçlar hiç zevkli olmuyor. Sanki idman havasında geçiyor maçlar. Daha önce hiç yaşamamıştım. Fenerbahçe maçında seyircisiz ortamı gördük. Bir de Türkiye’de statlardaki ilgiyi görünce boş tribünler önünde oynamak gerçekten işkence. Ama dediğim gibi verilen karara uymak zorundayız. Sonuçta sağlık için veriliyor bu kararlar.

*Ailen Makedonya’da yaşıyor. Salgın sürecinde onlarda senden uzak oldukları için endişeliler mi? Makedonya’da ki salgın durumu nedir?

Evet ailemin bütün fertleri Makedonya’da. Sürekli iletişim halindeyiz. Evet evden uzak olduğum için onlarda endişeli ama kulübün sağladığı imkanları biliyorlar. Burada güvende olduğumun farkındalar. Makedonya’da ki durum Türkiye’den daha iyi. Şükürler olsun ailemde de bir sorun yok.

Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

*Peki ailende başka futbolla uğraşan var mı ve ailenden en büyük desteği kimden görüyorsun?

Evet benden küçük bir kardeşim daha var. O da futbol oynuyor. Makedonya ikinci liginde top koşturuyor. 9 yaşında bir kardeşim daha var ama o daha futbola başlamadı. Ailemde herkesin desteği çok fazla. Ama en çok babamdan destek görüyorum. Arkamda her zaman duruyor. İşlerinin yoğunluğu nedeniyle çok sık gelemiyor ama birkaç maçımı Konya’da takip etti. Maçları genelde televizyondan izliyorlar. Saolsunlar dualarını esirgemiyorlar.

*Konyaspor kötü bir sezon geçiriyor. Büyük hedeflerle başlanılmasına rağmen istenen sonuçlar gelmedi. Sence bunun nedenleri nedir?

Bence büyük bir şanssızlık yaşadık bu sezon. Konyaspor’da iki kamp geçirdim. Hiç böyle bir duruma gireceğimiz aklıma gelmezdi. Bu sezon başında üst sıraları zorlayacağımızı düşünmüştüm. İyi de başlamıştık aslında. Malatya maçı sonrası bizim için hiç iyi olmadı. Malatya maçında o şanssızlıkları yaşamasak biz o maçı kazanırdık. Zaten o maça çıkarken zirve hesapları yapmaya başlamıştık. Maçı kazanmış olsak Fenerbahçe deplasmanına ikinci sırada gitme durumumuz vardı.     

Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

*Senin bu sezon ilk haftalarda kadroda yer alman herkesi çok heyecanlandırdı ama sen de bir patlama yapamadın. Neden istenen Erdon’u sahada göremedik?

Doğru diyorsunuz. Bende bu sezonki performansından memnun değilim ve mutsuzum. Tam performansımı bir türlü gösteremedim. Takım iyi gitmeyince bende beklentilere yanıt veremedim. Yine de Aykut hocaya çok teşekkür ederim. Benim için çok ayrı bir yeri vardır. Onun sayesinde kadroda yer aldım. Hayallerimi gerçekleştiren bir teknik adamdır. Asla Aykut hocayı unutamam. Onu mahcup ettiğim için bende çok üzgünüm. İnşallah en kısa sürede toparlanırım ve benden beklentileri olanları üzmem. Yeniden şans bulursam bu kez formayı kaptırmayacağım.

*Geçtiğimiz sezonun sonunda Aykut Kocaman’ın seni Türk vatandaşlığına alınmanı istediğini duymuştum. Sanırım olmadı. Sen arzu eder misin Türk vatandaşlığına geçmeyi?

Evet doğru. Aykut hoca benimle konuştu ve Türk vatandaşlığına geçermisin diye sordu. Bilmiyorum nasıl anlatacağım ama Aykut Kocaman efsane birisi. Bana çok yardımcı oldu. Ben de kabul ettim tabi bu teklifi. ‘Elbette Türk vatandaşlığına geçerim hocam’ dedim. Ama sonra bazı kriterlerin olduğunu öğrendim. Süreç tamamlanamadı. Ama şartlar oluşursa seve seve Türk vatandaşlığına geçerim. Bu durum benim için de büyük bir şans olur. Çünkü yabancı sayısından kurtulmuş olurum.

Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

*Kalan 8 hafta oynanırsa Konyaspor’un ligde kalma şansını nasıl görüyorsun?

Evet ara öncesi son oynadığımız maçta Fenerbahçe’yi yenmiştik. İyi bir havamız vardı. Dediğim gibi bu sezon şanssızlıklar da yaşıyoruz. Tam form yakaladık bu kez de lig kapandı. O havayı bulmuşken lige ara verilmemiş olsa güzel bir seri yakalayabilirdik ve ligde çok rahat kalabilirdik. Ama şimdi de tekrar başlarsa lig, kaldığımız yerden devam edeceğimizi düşünüyorum. Yine ayağa kalkacağımızı söyleyebilirim. İyi bir hocamız var. Sezonu güzel bitireceğiz.

*Konyaspor’da ki kariyerin ve daha sonrası için hedeflerin neler?

İlk hedefim Konyaspor’un birinci forveti olmak. Konyaspor’da kalıcı hale gelip ilk 11’in değişmez ismi olmak ilk önceliğim. Gollerimle takımıma puanlar kazandırmak en büyük hayalim. Daha sonra ise elbette Avrupa’da top koşturmak isterim. Ama dediğim gibi öncelikli olarak Konyaspor’a yararlı olmalıyım. Bana genç yaşta güvenen bu takıma vefa borcumu ödemeliyim.

Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

*Kendine örnek aldığın futbolcu Süper Lig’de ve Avrupa futbolunda kimler?

Türkiye’de Burak Yılmaz’ı çok beğeniyorum. Adis Jahovic’te iyi bir golcü. Bu sezon belki çok etkili olamadı ama Riad Bajic’te iyi forvet. Avrupa’da ise Levandowski, Griezmann ve Harry Kane örnek aldığım isimler. Ama şunu da söyleyeyim kendi stilimi yaratmakta en büyük hayalim.

*Futbolun dışında Erdon ne yapar? Salgın öncesi yani günlerini nasıl geçiriyordun?

Konya’yı çok seviyorum. Şehri iyice öğrendim. Yabancılık çekmiyorum. İnsanlar da beni çok seviyorlar. Bu beni çok mutlu ediyor. Arkadaşlarımla geziyorum. Genç oyuncularla çok iyi anlaşıyoruz. Ali Karakaya, Şener, Ozan Can, önceki dönemden Mücahit Can Akçay bu arkadaşlarla iyi anlaşıyorum ve onlarla vakit geçiriyoruz. Takımdaki abilerimizde bizlere çok yardımcı oluyor. Özellikle Ali Turan, Selim Ay ve Ömer Ali abi çok iyi davranıyorlar. Bizlerle tecrübelerini paylaşıyorlar. Çok teşekkür ediyorum kendilerine de..

Konyaspor’un değişmez forveti olacağım

*Türk Mutfağına alıştın mı? Konya’da en çok beğendiğin yemek nedir?

Türk mutfağıyla Makedonya mutfağı çok benzer. Bir yabancılık çekmedim. Damak tadımız aynı olduğu için sıkıntı olmadı benim için. Özellikle Konya’da etliekmeği çok seviyorum. Diyetimize dikkat etmeye çalışıyoruz ama etliekmeksiz yapamıyoruz.

*Son olarak taraftarlara bir mesajın var mı Erdon?

Taraftarımız efsane. Onları çok sevindiremedik bu sezon. Haklarını helal etsinler. Kötü olmamıza rağmen her maç gelip bizi desteklediler. İnşallah gerçek Erdon’u onlara göstereceğim ve atacağım gollerle onları coşturacağım. Bu takımın değişmez forveti olacağıma dair söz veriyorum onlara.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.