Mehmet Uğurluel: Konya’nın yeri ben de çok ayrı

Profesyonel futbolculuk kariyeri başarılarla dolu olan faal futbolculuk dönemi sonrasında da bir çok profesyonel ve amatör takımda teknik direktörlük yapan Mehmet Uğurluel futbol adamlarıyla yaptığımız söyleşilerimizin bugünkü konuğu oldu. Halen Bakırköyspor’u çalıştıran başarılı teknik adam Konya’da görev yaptığı dönemlerle ilgili anılarını da BBN Haber okuyucuları için bizimle paylaştı. İşte arkadaşımız Yüksel Cırt’ın Mehmet Uğurluel ile yaptığı söyleşi
Mehmet Uğurluel: Konya’nın yeri ben de çok ayrı

SÖYLEŞİ: Yüksel CIRT

*Mehmet Uğurluel kimdir. Okuyucularımız için kısaca kendinizden bahseder misiniz?

13 Temmuz 1962 Adana doğumluyum. 7 yaşına kadar Adana’da yaşayıp daha sonrasında İstanbul’a yerleşen, kebapçı mütevazi bir ailenin oğluyum.

*Futbola olan ilginiz nasıl başladı?

İlkokul çağlarımda teneffüs aralarında sınıf arkadaşlarımla yaptığımız maçlar ile futbola olan tutkum başladı. Bu tutkuyu yine aynı yaşlarda Beşiktaş altyapısında bir heyecana dönüştürdüm.

Mehmet Uğurluel: Konya’nın yeri ben de çok ayrı

*Nasıl bir futbolcuydunuz?

Hücum futbolunu çok seven, disiplini her zaman ön planda tutan, rakibine her daim saygılı, oyun stili olarak süratli, teknik kapasiteli bir oyun yapısıyla kariyerimi sürdürdüm.

*Futbolculuğunuz döneminde unutamadığınız bir maç var mı?

Ankaragücü formasıyla Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Türkiye Kupası’ndan elediğimiz maçlar benim için unutulmaz olmuştur.

Mehmet Uğurluel: Konya’nın yeri ben de çok ayrı

*Antrenörlük hayatınız başarılarla dolu. Hangi liglerde hangi takımları çalıştırdınız?

Teşekkür ediyorum. Profesyonel olarak 2. Lig’te 7 sezon Üsküdar Anadolu’yu, 1 sezon Bilecikspor’u, 1 sezonda Kocaeli Birlikspor’u çalıştırdım. Amatör klasmanlarda sırasıyla Dikilitaş, Kartal Bulvar, Feriköy, Ayazağa, Mecidiyeköy, Konya Ereğli, Akşehir ve Çıksalın çalıştırdım. Şuan da ise Bakırköyspor’da görevimi sürdürüyorum.

*Konya futbolunda önemli başarılara imza attınız. Şampiyonluk yaşadınız. Birçok takımında teknik adam olarak önemli başarılar yakaladınız. Bunu nasıl başardınız?

Konya’nın yeri ben de çok ayrı.  Özellikle Ereğli’de çok güzel günlerim, dostluklarım ve unutamayacağım anılarım oldu. Ereğli’den birçok dostumla hala aktif olarak görüşüyor ve iletişim kuruyorum. Akşehirspor’da da görev yapmak benim için ayrıcalık oldu. Orda da güzel dostluklar edindim. Sevilmek konusuna gelirsem; mütevazi bir yapım var bunu tecrübeyle birleştirince güzel işler ortaya çıktı. Futbol dışında edindiğim dostluklarım, seyircilere olan saygım, oynattığım futbol başarıyla birleşince bağırlara basıldım ve sevildim. Arkasından Ereğli’de bu sevgiyi şampiyonlukla taçlandırdık zaten.

Mehmet Uğurluel: Konya’nın yeri ben de çok ayrı

*Profesyonel lig, Bölgesel Amatör Lig başta olmak üzere çeşitli kategorilerden teklifler aldığınızı biliyoruz. Takım seçerken kriterleriniz var mı? Varsa nedir?

Evet kriterlerim mutlaka var. Bence her hocanın da olmalı. Öncelikle ilk sorum ‘Hedefiniz nedir?’ olur. Arkasından soracağım sorular ise ‘Hedef için ayrılan bütçe ne kadar?’ ve ‘Yönetim şekli..’  Verilen cevaplara göre bir strateji belirler ve o yolda ilerlemeye çalışırım.

*Konya futbolunun kalitesini nasıl buluyorsunuz?

Birçok şehirde çalıştım. Tecrübem kadar vereceğim cevapta Konya futbolunun üst seviye olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eksiklerden bahsedecek olursam hedefler için ayrılan bütçeler her daim kısıtlı olabiliyor. Ancak Konya’da futbola olan ilgi çoğu şehirden daha fazla olduğu için kaliteyi arttırıyor. Hatta bu tutku sayesinde Konya Ereğlispor’da 1,5 yıl çalıştığım dönemde BAL ve Amatör Lig dahil kendi evimizde hiç mağlup olmamanın haklı gururunu Uğur Nas ve Galip Özgüven hocalarımla hala yaşamaktayım. Aynı şekilde bu başarıda katkısı bulunan, bizlerden önce takımı toplayan Ereğli’nin emektarı Himmet Kök hocama da ayrıca teşekkür etmeyi borç bilirim.

Mehmet Uğurluel: Konya’nın yeri ben de çok ayrı

*Konya’da unutamadığınız bir anınız var mı?

Aslında birçok unutamadığım anım var. Ancak aklıma gelen bir kaçından bahsedeyim.
İlk olarak Ereğlispor BAL’da mücadele ederken son 7 maç kala camiayla tanıştım. Takımı ligde tutmaya çalıştığımız o dönemde, iyi bir takım oluşturduk ve kalan 7 maçın 5’ini kazanıp, 1 beraberlik,  yenilgiyle güzel bir istatistiğe imza atmıştık. Ligin son maçı ise çok dramatikti. 5 bin taraftarımızın desteğiyle çıktığımız maçta Aksarayspor’u 3-1 yenmiş ve ligde kalmamızı sağlayacak diğer maçın sonucunu beklemiştik. Erdemli’nin kaybetmemisi gerikiyordu. Son dakikasına 1-0 önde girmesine rağmen Erdemli’nin uzatmada yediği 2 gol bizi küme düşürdü. Benim için bütün stat ile bir yumruk olup beklediğimiz, sanki bir ömür gibi geçen o 15 dakika epey üzücü olmuştu. İkinci anım ise yine Konya Ereğli’yi çalıştırdığım dönemde Karapınar Belediyespor ile olan maçımdır. Öyle bir maç oynadık ki kendi sahamızda 3-1 geriye düşüp 10 kişi kaldığımız maçta beraberlikli bile bize yaramıyordu. Şampiyonluk maçından bir hafta önce oynadığımız o maçta uzatmalarda attığımız gol ile maçı 4-3 galip kazanmamız sanıyorum Ereğli halkına da bize de unutamayacağımız bir mutluluk yaşatmıştı.

*Konya’da bulunduğunuz süre içinde en beğendiğiniz futbolcu kimdir?

Cevap vermesi zor bir soru. Konya’da bulunduğum süre zarfında arkadaşlarımla hep bir takım ruhunu yansıtmayı, ekip olmayı, kardeş olmayı başarmaya çalıştık. Benim için her birisinin değeri çok ayrı. Eğer her biri benim takımımda yer aldıysa her birini tek tek beğenmişim demektir.

Mehmet Uğurluel: Konya’nın yeri ben de çok ayrı

*Türk futbolunun köklü kulüplerinden Bakıröyspor’u şampiyon yaptınız ve play-offlarda mücadele ediyorsunuz. Şampiyonluk yolunda şansınızı nasıl görüyorsunuz?

Öncelikle sizin aracılığınızla şuan global olarak yaşadığımız bu sıkıntılı dönemde biran önce herkese sağlık diliyorum.  Tekrar yaşadığımız bu sıkıntıdan dolayı ertelenen play-off maçlarında üst lige çıkma şansımızı yüzde 80-90 olarak görüyorum. Bakırköyspor camiası olarak bunu başaracak potansiyelimiz ve inancımız var.

*Evde hayat nasıl geçiyor?

Şampiyonluktan sonra play-off klasmanında oldukça stresli maçlar yaşadım. Aslında bu süre zarfı başta sağlığımız için ve dahi dinlenmek için bana faydalı oldu diyebilirim. Bu süreçte bol bol düşünmeye zamanım ve kendimi daha çok geliştirme şansım oluyor. Krizi fırsata çeviriyorum diyerek keyifli röportajınızı espirili bir cevapla bitirebilirim. Buradan bu fırsatı verdiğiniz için başta Yüksel Cırt’a ve tüm BBN Haber ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Güzel anıları sayenizde tekrardan canlandırdım. Konya halkına sevgilerimi sunuyorum. İnşallah bir gün tekrar buluşmak dileğiyle. Sağlıklı kalın..

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.