“NE OLMADIĞIMIZI ANLATMAKTAN NE OLDUĞUMUZU ANLATAMADIK”

Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Kasım Akta, ocak üzerinden yürütülen bir takım algı operasyonları olduğunu vurgulayarak; “Biz ne olmadığımızı anlatmaktan ne olduğumuzu anlatmaya fırsat bulamadık” dedi
“NE OLMADIĞIMIZI ANLATMAKTAN NE OLDUĞUMUZU ANLATAMADIK”

Ülkü Ocakları İl Başkanı Yusuf Kasım Akta, ocak faaliyetlerini değerlendirdi. 20 yıldır Ülkü Ocakları’nın her kademesinde görev yaptığını belirten Akta, göreve geldiği süre zarfından bu yana birçok faydalı faaliyete ev sahipliği yaptıklarını belirtti. Başkan Akta, “Yaklaşık 20 yıldır Ülkü Ocakları’nın içerisindeyim. Teşkilatın bütün kademelerinde görev yaptım. Son dönemde de Genel Başkanımız Dr. Sinan Ateş’in takdiri ile 30 Temmuz’dan itibaren Konya Ülkü Ocakları İl Başkanlığına atandım. 7 buçuk aydır görevini yürütüyorum. Ülkü Ocakları’nın resmiyette 50 ama gayri resmi tarihe baktığımız zaman 5 bin yıllık bir geçmişi vardır. Ülkü Ocakları Türk İslam ülküsünü kendisine gaye edinmiş, bu anlamda fikirsel mücadelesini bütün platformlarda veren hassasiyetleri olan, vatanperver, dinine, örf ve adetlerine bağlı gençlik yetiştirme gayesinde olan bir kurumdur” dedi.
“TÜRKİYE’NİN İHTİYACI OLDUĞU HER DURUMDA YANINDA OLDUK”
Türkiye’nin gençliğe ihtiyacının olduğu bütün dönemlerde Ülkü Ocakları mensuplarının sadece fikirsel anlamda değil aksiyoner anlamda da devletinin her zaman destekçisi olduğunu söyleyen Akta, “Samimiyetle alakalı problemi olmayan gençlik yetişme gayesinde olan bir eğitim kurumuyuz. Son dönemlerde Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in genel başkan olduktan sonraki sürecinde Ülkü Ocakları, mevcut misyon ve vizyonunu tazelemiş, üzerine koyarak geliştirmiş, Türk gençliğine hizmet etme yolunda çok ciddi adımlar atmıştır. Hizmet alanını genişletmiş hem Konya genelinde hem Türkiye genelinde Genel Başkanımız Devlet Bahçeli akabinde Sinan Ateş’in talimatları doğrultusunda hizmet etmeye gayret etmektedir” diye konuştu.
“MİLLİ VE MANEVİ HASSASİYETLE ÇALIŞIYORUZ”
Göreve geldiği andan itibaren önemli faaliyetler gerçekleştirdiklerini belirten Akta, “Konya Ülkü Ocakları’nda görevde bulunduğumuz süre zarfında sayısını söyleyemeyeceğim kadar çok faaliyetle arkadaşlarımıza hizmet etmeye gayret ediyoruz. Standart eğitim faaliyetlerimiz; siyaset, hitabet, tarih, liderlik okulu, geçmişten ilham alarak geleceğe projeler yönetmeyle alakalı özel derslerin yanı sıra, gelişen teknoloji, ülkenin durumuyla alakalı hadiselere de uyum sağlayarak bir siber güvenlik ekibi kurduk. Hem çalışmaların uygulanması hem de arkadaşlarımızın eğitilmesi hususunda eş zamanlı yürütülen bir projelerimiz mevcut. Ülkü Ocakları olarak milli ve manevi değerleri göz ardı etmeksizin çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Aynı zamanda ocak bünyesinde meslek edindirme kurslarımız başladı. Korel programı üzerinden bir kurs açıldı ve arkadaşlarımız basın ve medya üzerindeki meslek edindirme projelerine dâhil oldular. Tüm bunların yanı sıra tarih bilincini ön plana çıkarak edebi söyleşiler, tarih söyleşilerine de hız kesmeden devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi. 
“VERDİĞİMİZ MÜCADELE ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONU YAPILIYOR”
Ülkü Ocakları üzerinde oluşturulmaya çalışılan algının doğruyu yansıtmadığını da sözlerine ekleyen Başkan Akta, sözlerini şöyle sürdürdü; “Biz ne olmadığımızı anlatmaktan ne olduğumuzu anlatmaya fırsat bulamadık. 1980 ve öncesi dönemlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin problemli dönemlerinde Ülkü Ocakları sokakta aksiyoner hareketle devletine, milletine sahip çıkma adına bazı mücadeleler verdi. O dönemde verilen fiziki mücadeleler, varlık mücadeleleri toplumda tekrar güncellenmeye fırsat bırakılmaksızın haklı olduğumuz halde verdiğimiz mücadele üzerinden algı operasyonları yapılıyor. Aslında hadisemiz böyle değil. 1980’lerde devletin güvenliği ve selameti için sokaklara çıkan arkadaşlarımız, devlet suhulete kavuştuktan sonra da kitaplar üzerinden, eğitim kurumları üzerinden faaliyetlerini devam ettirmiştir. Fakat toplum üzerinde art niyetli kişilerin algı operasyonları ile Ülkü Ocakları süregelen yaftalamalarla muhatap olmuştur. İşin özünü anlatmak gerekirse Ülkü Ocakları, fiziksel mücadelesini platformlarda hakkıyla veren, fikirsel mücadelesini belgelendiren, birçok anlaşmaya imza atan bir kurumdur. Üniversite içerisindeki teşkilat yapılanmamızda Türkiye’nin bölünmez bütünlüğüyle alakalı hadise gördüğüne buna kayıtsız kalmayan vatanperver Türk evlatlarının yuvasıdır. Ocak bünyemizde yönetimimizdeki arkadaşlarımızın birçoğu yüksek lisans ve doktora seviyesinde tahsile mensup arkadaşlarımız. Böyle kadronun bahsedilen işleri yapması da mümkün değildir. Bütün halkımızı Ülkü Ocakları’na karşı objektif olmaya davet ediyoruz.”


(Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.