"Amatör spor bir sevdadır"

Konya Amatörü’nün önemli isimlerinden Nihat Çelikkollu BBN Haber’de Yüksel Cırt’a değerlendirmelerde bulundu
"Amatör spor bir sevdadır"

Konya amatörüne önemli katkılar sunmuş olan Nihat Çelikkollu, BBN Haber’in bugünkü konuğu oldu.  Daha önce Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’nda yönetici olarak görev yapan, zamanın efsane takımlarından Muhasebe Gençlerbirliği’nin başkanı olan, çok sayıda amatör kulüpte de başkanlık yapan ve halen Ülkümspor’da yöneticilik yapan aynı zamanda sporcu yorumculuğunu da başarıyla sürdüren Nihat Çelikkollu, arkadaşımız Yüksel Cırt’ın sorularını yanıtladı. İşte Konya Amatör’ünün abisi Nihat Çelikkollu ile yaptığımız söyleşi..

*Dünyayı sarsan salgınla birlikte adeta evden çıkamadığımız bu süreçte sporda alınan bir dizi kararlardan biri olan seyircisiz oynama ve sonrasındaki liglerin ertelenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bütün dünyada olduğu gibi küresel salgın la ilgili alınan kararların gecikmeyle de olsa alınmasının doğru olduğuna inanıyorum.

"Amatör spor bir sevdadır"

*Konya futbolunun önemli isimlerindensiniz. Başta Konyaspor olmak üzere amatör liglerimizin geçtiğimiz yıllara oranla kalitesini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Amatör liglerde kalitenin her geçen yıl düştüğü fikrimde yalnız olmadığıma inanıyorum. Bunun sebeplerinin de kulüplerin içinde bulundukları ekonomik sıkıntılar ve alt yapılara gerekli önemin verilmemesi. Sonuç odaklı düşüncelerin etkili olduğunu söyleyebiliriz.  Yanlış yönlendirilen kulüp başkanları ve yöneticilerini de unutmamalıyız. Konyaspor'a gelince maalesef kötü yönetimin bir sonucu olarak ortaya çıkan tablonun iç açıcı olmadığı söyleyebilirim.

"Amatör spor bir sevdadır"

*Liglerin Haziran ayında başlaması planlanıyor. Sizce bu süreçte bunun olması  mümkün mü?

Liglerin Haziran’da başlamasının gelinen süreçte zor olduğuna inanıyorum. İnşallah söylenildiği gibi olur ve bu illetten bir an önce kurtulup normale döneriz.

"Amatör spor bir sevdadır"

*Spor faaliyetlerinin devam edebilmesi için ve  sporcuların bu durumdan etkilenmeden nasıl bir şekilde yol haritası çizmeli?

Süreç maalesef hem kulüpleri, hem de sporcuları bir belirsizliğe ve zora soktuğunu görüyoruz. Kulüpler lige hazır olabilmek adına çeşitli formüller uyguluyor. Tabi ki  sporcularında hem psikolojik, hem de fiziksel olarak zor günler geçirdikleri bir gerçek. Bu zor günlerin bir an önce atlatılıp normalleşme sürecine girilmesi gerekiyor. Futbolunda bu dönemde olumsuz etkileneceğini söyleyebiliriz.

"Amatör spor bir sevdadır"

*Evde hayat nasıl geçiyor?

Evden dışarıya hemen hemen hiç çıkmıyorum diyebilirim. Bu süreci fırsata çevirmek adına bol bol kitap okuyorum. Film seyrediyorum. Bu sürecin en güzel tarafı da bu olsa gerek.

"Amatör spor bir sevdadır"

*Televizyon programları ile amatörlere ayrı bir renk katan isimlerdensiniz.  Amatörlerin basında yer almasını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Amatör spor bir sevdadır. Amatöre verilen değerin artması adına gerek televizyon programlarının gerekse basın, yayın organlarının daha duyarlı olması temennim. Tabii ki bunu yapmak için insanın içinde amatör sevgisi olması şart. Bu konuda sizin ve bir elin beş parmağını geçmeyen amatör sevdalarının hakkını teslim etmek lazım. Çünkü ne zorluklarla ve hiç bir destek almadan fedakarca  çalışmalarınızı takdir ediyor ve takip ediyorum. Destek bir yana köstek olmak için uğraşanların hangi akla hizmet ettiğini anlamakta da  zorlanıyorum. Amatöre hizmet eden herkese buradan teşekkür ediyorum.

*SÖYLEŞİ: Yüksel CIRT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.