"Bize güvenenleri mahcup etmedik"

Yeşil-beyazlıların 25 yaşındaki stoperi BBN Haber’in sorularını yanıtladı
"Bize güvenenleri mahcup etmedik"

1922 Konyaspor’un başarılı stoperi Candemir Aktav zorlu bir süreçte takıma geldiğini ancak iyi bir dönem geçirerek kendilerine güvenenleri mahcup etmediklerini söyledi

 

TFF 2. Lig Beyaz Grup ekiplerinden 1922 Konyaspor'un tecrübeli defans oyuncusu Candemir Aktav BBN Haber'in konuğu oldu. Arkadaşımız Yüksel Cırt’ın sorularını içtenlikle yanıtlayan başarılı stoper karantina dönemini nasıl geçirdiğini, futbola olan özlemini ve 1922 Konyaspor’un son durumunu anlattı.  İşte Candemir Aktav ile yaptığımız röportaj..

"Bize güvenenleri mahcup etmedik"

*Evde kaldığınız süreyi nasıl değerlendiriyorsun?

Dünya ve Türkiye olarak çok zor zamanlardan geçtiğimiz için sürekli evdeyiz evde genelde eşimle beraberiz. Film izliyoruz, oyun oynuyoruz genelde PS ve PUBG oynuyoruz ve günde 2 kere bireysel idman yapıyorum.

*Bu süreçte evde en çok ne yaparak zaman geçiriyorsunuz?

Evde genelde eşimle beraber oyun oynayıp film izleyonuz. Ayrıca sevimli kedimiz Casper ile zaman geçiriyoruz.

"Bize güvenenleri mahcup etmedik"

*Bu süreçte birçok insan evde kalarak salgından kurtulmaya çalışıyor. Tavsiyeleriniz neler olur?

Tavsiyem insanların bu süreçte her zamankinden daha dikkatli olmaları. Çalışmakta olan insanlarımız var onlara sözüm yok ama keyfi olarak gezen insanlarımdan biraz daha sabır bekliyoruz ülke olarak.

*Salgının yayılmasıyla birlikte futbola da ara verildi. Futbolu özledin mi?

Evet futbolu çok özledim. Takım olarak da çok güzel bir çıkış yakalamıştık bu yüzden bunun yarım kalmasına çok üzüldüm. İnşallah en kısa zamanda yeniden sahalara dönüp kaldığımız yerden devam etmek istiyoruz. Özellikle de takım arkadaşlarımızla zaman geçirmeyi özledim. Birlikte otobüste şakalaşmayı, maçlardan sonraki sevinç hatta mağlup olduğumuzdaki o üzüntüyü bile özledim diye bilirim

*Futbol sektörü fazla seyahati gerektiriyor. Böyle bir tempodan sonra evde kalmak hoşunuza gitti mi? Ya da aileniz memnun mu bu durumdan?

Elbette ailemle zaman geçirmek güzel. Futbolcuların en büyük özlemi aileyle fazla vakit geçirememek. Bu dönem bu özlemi bol bol giderme fırsatı buluyoruz. Ancak rahat rahat dışarı çıkmakta bambaşka bir duyguymuş. Umarım kısa zaman içinde yaşanan bu salgın bitecek ve yeniden koşturmamıza döneceğiz. Bu arada en büyük özlemimin maç öncesi hep birlikte okunan İstiklal Marşımızın olduğunu da söylemek istiyorum. İnşallah kısa süre içerisinde o duyguları yeniden yaşarız.

"Bize güvenenleri mahcup etmedik"

*Takım arkadaşlarınla aran nasıl ve en iyi anlaştığın futbolcular kimler?

Camianın içinde olan bir futbolcuyum. Takım içinde herkesle iyiyim. Futbolcular arasında en çok konuşan birisi olduğumu söylerler. Takım arkadaşlarıma şaka yapmayı da çok severim. Özellikle Seddar, Ahmet Önay, Güray, Anıl ve Kadem ile daha samimiyim diyebilirim.

*Sportif Direktör Mesut Erçetin’in sana olan güvenini biliyorum. Kendisini nasıl anlatırsın bize?

Mesut hoca iyi bir futbol adamı. Çünkü kişilik olarak insanlık olarak ve en önemlisi futbolun içinden geldiği için yaptığı her işte anlının akıyla çıktı. İşte son olarak 1922 Konyaspor’a olan katkıları ortada. Yönetimimiz, teknik heyetimiz ve onun katkısıyla takımın nereden nereye geldiğini görüyoruz. Az bütçelerle güzel işler yapılabileceğini gösteren bir spor adamı. İyi bir kulüpçü. Kulüp menfaatleri adına gereken herşeyi yapmakta. Konyaspor’da görev yaptı ve başarılı oldu. 1922 Konyaspor'a gelir gelmez beni aradı ve bana güvendiğini söyleyerek takıma davet etti. 7 yıldır beraberiz. İyi günümde de kötü günümde de yanımızda oldu. Kendisine çok teşekkür ederim.

"Bize güvenenleri mahcup etmedik"

*Maça çıkarken özel bir hazırlık yaparmısın. Şunu yapmadan kesinlikle çıkmam dediğin bu tarz bir uğurun var mı?

Kesinlikle evet. Öncelikli olarak maç öncesindeki gece çok önemli. Kesinlikle uykuma dikkat ederim ve mutlaka erken uyurum. Maç sabahı kahve içerim ve sahaya ilk adımımı sağ ayakla atarım.  

"Bize güvenenleri mahcup etmedik"

*İlk yarı için kötü giden bir 1922 Konyaspor vardı. İkinci yarı itibariyle toparladınız ve nefeslendiniz. Kalan haftalar için neler diyeceksin?

Bildiğiniz gibi ilk yarı takımda değildim. Benimle birlikte takıma yeni katılan arkadaşlarımız oldu. Gerçekten kötü durumdaydık. Teknik heyet, yönetim ve futbolcular kenetlenerek ve çok çalışarak bu süreci iyi geçirdik diyebilirim. Araya kadar da iyi bir performans gösterdiğimizi düşünüyorum. Rakiplerin ligdeki durumlarına bakmadan her maçı kazanmaya çalıştık. Bize güvenenleri mahcup etmedik. Şuan için rahatladık gibi gözüküyor ama kalan haftaları oynarsak rehavete kapılmadan aynı performansı göstermek ve ligi bitirebildiğimiz en iyi yerde tamamlamak istiyoruz.

*SÖYLEŞİ: Yüksel CIRT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.