"Konyaspor’un işi zor"

Konya’da amatör ve profesyonel futbola yıllarını veren ve bir döneme damgasını vurmuş yöneticilerden Mustafa Sırrı Demirel BBN Haber’in sorularını yanıtladı. Konya amatörünün durumunu değerlendiren deneyimli yönetici Konyaspor’un ise kalan 8 maç oynanırsa işinin zor olduğunu ifade etti. İşte arkadaşımız Yüksel Cırt’ın Mustafa Sırrı Demirel ile yaptığı söyleyişi
"Konyaspor’un işi zor"

SÖYLEŞİ: Yüksel Cırt

*Spor camiasının yakından tanıdığı bir isimsiniz ama yine de kendinizi sizi tanımayan okurlarımız için anlatır mısınız? Sporu seven ve sporla iç içe olan bir yaşantınız var.  Spora olan ilginiz nasıl başladı?

18 Mart 1965 Konya doğumluyum. 3 çocuk babasıyım. Şuanda mali müşavir olarak hizmet etmekteyim. Spora Konya Hocacihanspor’da futbol oynayarak başladım. Genç takımda ve A takımda santrafor olarak oynadım. Orada rahmetli Faik Özköksal başkanım ile tanıştım. Konya ASKF’de Genel Başkan yardımcılığı ve 6 yılda futbol il temsilciliği görevlerinde bulundum. Futbol Federasyon Temsilciliği görevinde bulundum. Muhasebe Gençler Spor Kulübü’nün kurucu yöneticisi ve sporculuğunu yaptım. Uzun süre başkanlık yaptım. Şampiyonluklar gördüm. Daha sonra Konya’mız da ki Profesyonel 2.Lig takım olan Konya Endüstrispor’u kurduk ve başkanlık görevlerinde bulundum. Bu kulübü 3. Lig’den 2. Lig’e çıkardım. Daha sonra mahallemin takımı olan İhsaniye Gençler Birliği Spor Kulübü’nde kardeşim başkanlık ben de fahri başkan olarak görev yaptım. Sporu ve özellikle amatör sporu çok seviyorum maçları hala takip etmekteyim.  

"Konyaspor’un işi zor"

*Dünyayı sarsan salgınla birlikte adeta evden çıkamadığımız bu süreçte sporda alınan bir dizi kararlardan biri olan seyircisiz oynama ve sonrasındaki liglerin ertelenmesini nasıl değerlendiriyorsunuz.

Futbolun güzelliği seyircidir. Seyircisiz oynanan maçlara karşıyım, taraftar yoksa takımlar bir hiçtir. Sağlık her şeyden önce geldiği için maçların ertelenmesini gayet olumlu buluyorum.

"Konyaspor’un işi zor"

*Liglerin Haziran ayında başlayacağı yönünde bilgiler var. Sizce bu süreçte bunun olması  mümkün mü?

Bu ortamda zannetmiyorum. Bu hastalığın aşısı ve ilaçları bulunmadığı müddetçe, günde bu kadar insanın öldüğü zamanda özellikle futboldan çok zor bahsedilir. Hele bir de seyirci olmazsa olmaz onun için bana göre çok zor ama aşısı ve ilacı bulunursa belki olabilir.

"Konyaspor’un işi zor"

*Sporun her alanında yer aldınız. Hangi spor dalı daha zor diye size sorsak nasıl cevaplarsınız?

Sporun en zoru bana göre futboldur. Çünkü tamamen fiziki güce dayalı bir spor ve sert bir spor.

"Konyaspor’un işi zor"

*Konyaspor’u nasıl buluyorsunuz. Ligin kalan 8 maçı oynanırsa sıkıntı çeker mi?

Konyaspor iyi gitmiyor. Bunun sebepleri sezon başı yapılan bilinçsiz transferlerdir. Bunun yanında Aykut hocaya çok güven verilmesi ve bütün işin hocaya bırakılması hataydı. Bir taraftar komitesi oluşturulur. Komite ve hoca birlikte çalışarak gerekli olan mevkilere göre transfer yapar. Alınan sporculara da değer verilmesi lazım bence Aykut hoca çok büyük hata yaptı. Şuanda tehlike geçmiş değil Allah’tan rakiplerde kazanamıyor. Bana göre Konyaspor’un işi zor. Allah yardımcımız olsun. Allah muhafaza düşmeyelim, düşersek çıkmak çok zor olur.

"Konyaspor’un işi zor"

*Amatör Futbola olan ilginizi biliyoruz. Birçok alanda önemli kritik bölgelerde görevler aldınız. Zorlukları nelerdir?

Amatörlük çok zorlaştı. Adı üstünde amatörlük ama sporcu yetişmiyor, önem verilmiyor. Müessese takımlarımız bir bir kapandı. Takımlar bir veya iki kişinin sırtında çok zor şartlar altında devam ediyor. Ekonomik sıkıntıdan dolayı kulüpler kapanıyor. İnsanlar artık para vermek istemiyor. Yeteri kadar amatörler maddi imkanlar alamıyorlar. Ne eski zevk ne de eski takımlar kaldı. Birkaç takım dışında formalite maçlar oynanıyor. En önemlisi futbolcu yetişmiyor.

"Konyaspor’un işi zor"

*Evde hayat nasıl gidiyor?

Evde hayat tabiî ki güzel.. Eş ve çocuklarınla özellikle benim için torunlarımla birlikte olmak güzel. Ama bizler çalışmaya alışık olduğumuz için zorlanıyoruz. Şükürler olsun benim evimin etrafında bahçem var yaz çiçekleri ekiyor onlarla uğraşıyorum. Bol bol kitap okuyor dua ediyorum.

"Konyaspor’un işi zor"

*Son olarak eklemek istediğiniz bir konu var mı?

Teşekkür ediyorum. Biz spor adamlarını hatırladığınız ve böyle bir söyleşi yaptığınızdan dolayı tüm ekibinize. Hatırlanmak güzel bir şey bunun adı ahde vefa olsa gerek. Son olarak Allah’ım böyle sıkıntıları bir daha bizlere yaşatmasın bir an önce eski günlerimize dönelim her şey güzel olsun diyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum. Saygılarımla…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.