Şampiyonluğun öyküsü

Amatör 1.Küme’de şampiyon olarak Süper Gruba yükselen Selçuk Üniversitesispor Kulübü antrenörü Ramazan Topuz BBN Spor'a zorlu lig maratonunu ve şampiyonluk öyküsünü anlattı. İşte arkadaşımız Yüksel Cırt’ın Ramazan Topuz ile yaptığı söyleşi..
Şampiyonluğun öyküsü

*Selçuk Üniversitespor ile şampiyonluk yaşadınız ve Süper Gruba çıkma başarısı gösterdiniz. Başarı hikayesini bize anlatır mısınız?

Başarı hiç bir zaman tesadüf değildir. Sezonun başlangıcında bir önceki sene play-off dan elenmemiz bizim daha iyi bir kadro yapılanması ile sezona başlamamıza neden oldu. 4-5 nokta transfer yaparak kadromuzu önemli şekilde güçlendirdik. Yönetimimizin desteği, transferlerin de takıma uyum sağlaması, bu sezon kendi sahamızda antrenman yapmamız bizim için en önemli avantajdı. Antrenman bilgilerimizi sporcularımıza aktarmamız, onlarında elinden geleni fazlası ile yapmaları kar-yağmur demeden tek bir antrenman iptal etmeden gerektiğinde salona gerektiğinde bireysel antrenmanlarla sporcularımızla omuz omuza vererek bu ipi göğüsledik ve bunun karşılığını şampiyonluk yaşarak aldık. Tabi bu süreçte yönetimimiz bize olan güvenlerini hiç bir zaman kaybetmediler, maddi-manevi desteklerini bizden esirgemediler. Başarıda yakalanırken; birlik, beraberlik bizim en büyük gücümüz oldu. Büyük bir camianın yükünü taşımak ve şampiyon yapmak gerçekten bizim için gurur verici oldu.

Şampiyonluğun öyküsü

*Lig maratonunda zorlandığınız ve uykularınızı kaçıran maç oldu mu?

Lig uzun bir maraton tabi ki zorlandığımız, zor kazandığımız maçlar oldu. Biz bütün rakiplerimize güç ve konumları ne olursa olsun saygımızı elden bırakmadık. Süreci hafta hafta, maç maç ele aldık ve ona göre stratejilerimizi, çalışmalarımızı yaptık. Şunu söylemeliyim, şampiyonluk mücadelesi veren takımlarla olan maçlarımız daha rahat geçti, bu da futbolun doğası gereği oyuncuların konsantrasyonu bu tür maçlarda daha üst seviye de olmalarına neden oluyor. Bunun yanı sıra güç ve kadro olarak bizden zayıf olan bazı takımlara karşı zorlandığımızı söyleyebilirim ama bu durum uykularımızın kaçmasına neden olmadı. İyi çalıştığımız için ne yapacağımızı çok iyi biliyor, bunun karşılığını da skor olarak elde ediyorduk.

Şampiyonluğun öyküsü

*Türkiye'yi de  etkisi altına alan salgının ardından kulüp ve teknik heyet olarak nasıl önlemler aldınız ?

Tabi ki ülkemiz ve dünya büyük bir salgınla mücadele veriyor. Hayatımızın bütün alanlarını etkisi altına alan bu tehlike bizi yeni bir yaşam felsefesine doğru götürüyor. Artık beslenmede, hijyende, sosyal mesafede daha dikkatli olmamız gerektiği ortaya çıkmıştır. Biz de Üniversitespor camiası olarak ülkemizde slogan haline dönüşen ‘Evde Kal’ çağrısı ile sporcularımızı ve teknik heyetimizi vakitlerini evde geçirmeye davet ediyoruz. Antrenör olarak sosyal farkındalık adına sosyal medya mesajları yayınlıyoruz. Sporcularımızla telefonla iletişim kuruyoruz. Şükürler olsun ki şuana kadar hiç bir problem olmadığı geri dönüşlerini alıyoruz. Milletçe bu zor günleri inşallah atlatacağız, hayat tekrar normale dönecek. Sokaklar, okul bahçeleri, statlarımız tekrar gençlerimizle dolacak. Buradan tekrar bütün spor camiamıza ve de güzel ülkemizin güzel insanlarına sesleniyoruz lütfen Evde Kalalım.

Şampiyonluğun öyküsü

*Evde hayat nasıl geçiyor?

Zorlu bir süreçten geçiyoruz. Tabi ki sıkıntıları olacak. Evimizde ailemizle bol bol vakit geçiriyoruz, kitap okuyoruz, ders çalışıyoruz.  Çocuklarla oyunlar oynuyoruz. Çocuklar içinde gerçekten zor bir durum, sürekli evde kalmaları onları psikolojik olarak da etkiledi. Biz ebeveynler olarak onlara değişik aktiviteler yaparak zamanlarını geçirmeye yardımcı oluyoruz.  Bize gelince, tabi ki çok evde durmaya alışkın değiliz. Ancak sıkıcı olsa da sağlık için evdeyiz ve evde kalmaya devam edeceğiz.

Şampiyonluğun öyküsü

*Yeni sezon hazırlıkları kapsamında çalışmalar yaptınız mı? Kadroda revizyona gidecek misiniz?

Tabi ki çalışmalarımıza başladık. Şampiyonluktan sonra kulüp başkanımız, Rektör Prof.Dr. Mustafa Şahin hocamız ve yönetimimizle bir araya gelip fikir alışverişinde bulunduk. Sezonun değerlendirmesini ve planlamamızı da yaptık. Elbette takımda bir revizyon olacak, bir üst ligin zorluğunun bilincindeyiz ve buna göre transfer yaparak hazırlanacağız. Listemize aldığımız bazı sporcular var onlarla da ilerleyen zamanlarda görüşmelerimiz olacak. Üniversitespor her zaman en iyi futbol ile en üst yerlere oynamaya devam edecektir.

Yönetim ve bizim tek hedefimiz Üniversitemizi, kurumumuzu en iyi şekilde temsil etmek olacaktır.

Şampiyonluğun öyküsü

*Amatör Ligimizi genel olarak değerlendirecek olursak, oynanan futbol, oyuncu kalitesi ve seyirci potansiyelini nasıl buluyorsunuz?

Konya amatör liglerinde; her gecen yıl biraz daha ilginin, katılımın arttığı, her sezon lig yarışının daha da keyifli hale geldiğini görüyoruz. Tabi burada amatör sevdalısı yerel gazeteci, haberci, yorumcu, canlı maç ekibi kısaca amatör sporu tekrar zirveye taşıyan ismini sayamadığım bütün kardeşlerime ayrı ayrı teşekkür ediyorum. İlimiz merkez ve ilçelerimizde amatör futbola yoğun ilgi var. Bu ilginin daha da artması için hepimizin el ele vermesi gerektiğini düşünüyorum. Sözlerime son verirken amatör sporun paydaşları ASKF’ye, TUFAD’a, TFFHGD’ye, gazete temsilcilerimize, görsel medyamıza, kısaca amatör sporun yanında olan herkese kolaylıklar diliyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

*SÖYLEŞİ: Yüksel CIRT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.