‘Talepler’ kısa sürede karşılanıyor

​​​​​​​Salgının ülkemizde görülmesiyle birlikte birçok sorun beraberinde geldi. Vatandaşlarımız ise yaşanan olumsuz durumlardan dolayı işinden oldu. BBN Haber’e özel açıklamalarda bulunan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, “Müracaatta bulunan vatandaşlarımızın talepleri en kısa sürede karşılanmaya çalışılmaktadır” dedi
‘Talepler’ kısa sürede karşılanıyor

MEHMET SERKAN ŞAFAK

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan Korona Virüs (Covid-19) salgını dünyada olduğu gibi ülkemizde de birçok zorluğu beraberinde getirdi. Yaşanan ve halen süren salgının etkileri ise bitmiyor. Bu süreçte işlerinden olan vatandaşlar İŞKUR’a başvurular yaparken, iş arayanların sayısı ise sonlanmıyor. BBN Haber’e konuşan Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, özel açıklamalarda bulundu.

“ÖNLEMLERİMİZİ ALDIK”

Alınan önlemlere değinen Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, “Vatandaşlarımızın bilgilendirilmesi adına Korona Virüsle mücadele kapsamında İl Müdürlüğümüz ilan panolarına, görülebilecek cam alanlara ve bina dışına hijyen ve iletişim kuralları bakımından gerekli bilgilendirme afişi, yazı ve diğer görseller ilan edilmiş, ateş ölçümü ve dezenfektan dağıtımı yapılmıştır. Ayrıca, müracaatta bulunan vatandaşlarımızın talepleri İl Müdürlüğümüz binası içerisinde mümkün olduğunca daha az yeri dolaşarak daha az temasta bulunulması için en kısa sürede karşılanmaya çalışılmaktadır” ifadelerine yer verdi.

“PANDEMİ SÜRECİNDE HİZMETLERİMİZİ SÜRDÜRDÜK”

Keleş, “Yeni Korona Virüs ekonomimiz ve istihdam piyasaları üzerindeki olumsuz etkilerini hafifletmek için etkin bir şekilde kullanılacağına inandığımız kısa çalışma ödeneği, Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından 18.03.2020 tarihinde açıklanan “Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi” ile devreye alınmıştır. Kısa çalışma uygulamak isteyen işverenler, 23.03.2020 tarihinden itibaren Konya İl Müdürlüğümüzün ([email protected]) elektronik posta adresinden Kısa Çalışma Ödeneği Başvurularını yapabilmektedirler. Bu süreçte başvuruların en kısa sürede, noksansız bir şekilde ve Korona Virüs tedbirlerini aksatmayacak şekilde sisteme yüklenip yürütülebilmesi için mevcut personelimizle gerek evden gerekse de Kuruma gelerek çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Bunun yanı sıra, İl Müdürlüğümüzde görevli 60 yaş üstü, kronik rahatsızlığı olan, engelli, hamile ve süt izni kullanan çalışanlarımız evden hizmetini yürütebilecek şekilde dizüstü bilgisayarlar verilerek Kurum portalına uzaktan erişim sağlanmış ve evden çalışmalarına imkân verilmiştir” dedi.

‘Talepler’ kısa sürede karşılanıyor

“ONLİNE HİZMETİMİZ DEVAM EDİYOR”

Vatandaşlarımızın ve İl Müdürlüğümüz çalışanlarının sağlıklarını korumak adına kendilerini izole etmesi, sosyal mesafeyi koruması ve gerekli hijyenik ortamın sağladıklarını dile getiren Emrah Keleş, “Her bir çalışanımıza dezenfektan, maske ve eldiven verilmekte, her gün mesai başlamadan önce ateş ölçümü yapılmaktadır. Bu süreçte, tedbirler kapsamında iş arayanlara ve iş verenlere online olarak da hizmet vermektedir. Vatandaşlarımız İŞKUR hizmetlerine e-devlette bulunan uygulamalar, www.iskur.gov.tr internet sitesi üzerinden ulaşmakta ya da Bakanlık İletişim Merkezi (ALO 170) ile iletişime geçerek başvurularını yapabilmekte ve kurumsal sosyal medya hesaplarını takip ederek bilgi sahibi olabilmektedir” şeklinde konuştu.

‘Talepler’ kısa sürede karşılanıyor

“BAŞVURULAR ELEKTRONİK ORTAMDA ALINIYOR”

İl Müdürü Emrah Keleş, “Bu süreçte ilimizdeki kamu kurumlarına işçi alımlarıyla ilgili gerekli bilgilendirme İl Müdürlüğümüz panolarından sosyal mesafe kurallarına uyularak yapılmaktadır. Adayların kalabalık ortamlarda daha az bulunmasını sağlamak adına başvurular elektronik ortamda alınmaktadır. Öte yandan kısa çalışma ödeneğinden yararlanamayan ve ücretsiz izne ayrılan vatandaşlarımıza günlük 39 TL Nakdi Ücret Desteği ödemeleri de Kurumumuz tarafından gerçekleştirilmektedir. İşverenlerimizin işçi talepleri veya işbaşı eğitim programı başvuruları da elektronik ortamda yapılabilmektedir. Bu şekilde İl Müdürlüğümüze ulaşan talepler ilgililer tarafından en kısa sürede karşılanmaya çalışılmaktadır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.