Tansiyon ve şeker hastalığı ilaçlarında sirkülasyon var

Konya’da sirkülasyonu en fazla olan ilaçların tansiyon ve şeker hastalığı ilaçları olduğuna dikkat çeken Eczacı Odası Başkanı Adem Açıkgöz, “Konya’nın yeme alışkanlığı ağız tadı olarak diğer bölgelere göre biraz daha ağır, o yüzden de tansiyon ve şeker hastalığı bu il de biraz daha fazla” dedi
Tansiyon ve şeker hastalığı ilaçlarında sirkülasyon var

Eczacı Odası Başkanı Adem Açıkgöz BBN Haber’e özel açıklamalarda bulundu.  1995 yılından bu yana Eczacı Odası’nda aktif görev üstlendiğini aktaran Açıkgöz 3 yıldır da başkanlık görevini üstlendiğini kaydetti. Konya Eczacı Odası’nın Türkiye’nin 5’inci büyük odası olduğunu söyleyen Açıkgöz, “Konya Eczacı Odası ilk kurulan odalar biridir. Böyle büyük bir odada eczacılarımıza hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemiz ve dünya büyük bir pandemiden geçmektedir. Bu süreçte eczacılar can siperhane çalışarak virüsle tabiri caizse karşı karşıya yüz yüze mücadele ederek hastalara hizmet etmeye çalıştılar. Çok riskli günler geçirdik. Vatandaşlarımızın reçetesi olmadan kronik ilaçlarını reçetesiz bir şekilde girerek vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalıştık. Devletin, Sağlık Bakanlığı’nın göndermiş olduğu ücretsiz maskeleri tüm Türkiye’de olduğu gibi Konya’da da büyük bir özveri ile dağıttık. Vatandaşların her türlü ihtiyaçlarını çözme anlamında meslektaşlarım ellerinden geleni yaptılar ve süreci atlatmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

“ECZACILARIMIZ CAN SİPERHANE ÇALIŞTI”

Çağın vebası olarak adlandırılan koronavirüsle ilk kez karşı karşıya geldiğimize dikkat çeken Başkan Açıkgöz, “Ülke olarak da yıllar öncesinden tecrübe sahibi olmadığımız bir olayla karşı karşıyayız. Biz de Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun önerilerine uyarak eczanelerde gerekli önlemleri aldık. Neler yaptık? Öncelikle sosyal mesafe dediğimiz 1,5 metrelik mesafeyi vatandaşımızın ve meslektaşlarımızın uyması adına şeritler çekerek uyulmasını sağladık.  Eğer eczane mekânları 35 metrekare gibi küçük bir alansa ve içeride hasta varsa, diğer vatandaşların dışarıda beklemelerini sağladık. Eğer mekanlar genişse sosyal mesafe kuralına uyarak vatandaşlarımızın hizmetlerini gerçekleştirdik. Eczanelerimize dezenfektan koyduk. Maskesi olmayan vatandaşlarımıza kendi cebimizden de olsa yardımcı olmak adına maskeler verdik” diye konuştu.

Tansiyon ve şeker hastalığı ilaçlarında sirkülasyon var

“FİYATLARIN ARTMASININ SEBEBİ ECZACILAR DEĞİLDİ”

Pandeminin yeni başladığı dönemlerde eczanelerdeki maskelerin fiyatlarının fazla olmasının nedenini anlatan Başkan Açıkgöz,  “En başta maske fiyatlarının artmasının sebebi eczacı değildi. Çünkü biz pandemiden önce 15-20 lira bandında paketler satılırken imalatçılardan ya da aradaki stokçulardan kaynaklı fiyatların 200 liraya kadar çıktığı dönemleri gördük. Rakamların yükselmesinde eczacının bir payı olmadığı için bizim oda olarak bir yaptırımımız söz konusu değil. Ben ekibimle birlikte eczaneleri dolaştım faturalarını da gördüm ve depolardan da ben bunu ilaç dağıtım firmalarından da aldık” şeklinde konuştu. 

“YURT DIŞI KAYNAKLI İLAÇLARDA SIKINTI ÇEKİYORUZ”

Bazı ilaçların Türkiye’ye getirilmesi konusunda sıkıntı yaşadıklarını da anlatan Başkan Açıkgöz şu şekilde konuştu; “Bazı yurtdışından gelen ilaçlarda zaman zaman sıkıntı çekiyoruz. Bunların sebebi yurtdışı kaynaklı firmaların ya ham maddelerinde problem olması ya da bizim ülkeye girerken gümrük aşamasında bazı problemler olması. Biz bunu bazı kaynaklardan duyuyoruz. Doğruluk derecesini tabi ki bilmiyorum ama yer yer zaman zaman yurt dışı kaynaklı bazı ilaçlarda bu tür sıkıntılar çekiyoruz.”

Tansiyon ve şeker hastalığı ilaçlarında sirkülasyon var

“KONYA’DA EN ÇOK TANSİYON VE ŞEKER HASTALIĞI GÖRÜLÜYOR”

Konya’daki en çok satılan ilaç nedir sorumuza cevap veren Başkan Açıkgöz; “Konya Tansiyon yüksekliği ve şeker hastalığının biraz daha fazla olduğu bir bölge. Bu yüzden tansiyon ilaçlarının ve şeker hastalığı ilaçlarının sirkülasyon olarak ben biraz daha fazla olduğunu düşünüyorum. Bu yorumu bölgesel olarak yapıyoruz. Konya’nın yeme alışkanlığı ağız tadı olarak diğer bölgelere göre biraz daha ağır, o yüzden de tansiyon ve şeker hastalığı biraz daha fazla” ifadelerini kullandı. Ayşegül Ertul

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.