Türkmenoğlu: AK Parti’nin oyları etkilenmez

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayşe Türkmenoğlu, “Şu dönemde Türkiye’de rayında gitmeyen ne var ki erken seçim yapalım?” diyerek seçim söylentilerine nokta koydu. Türkmenoğlu, yeni kurulan siyasi partilerin, Ak Parti’nin oylarını etkilemeyeceğini savunarak, “Amaçları kafa karıştırmak ve ortalığı bulandırmak” yorumunu yaptı
Türkmenoğlu: AK Parti’nin oyları etkilenmez

“KONYA SEÇMENİ SAĞDUYULUDUR”

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Hukuk Politikaları Kurulu Üyesi Ayşe Türkmenoğlu, BBN Haber’in gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Konya seçmeninin, iktidarların oluşmasında önemli rol oynadığını, bu anlamda AK Parti’nin Konya’daki başarısının tesadüf olmadığını belirten Türkmenoğlu, “Cumhurbaşkanımız da ‘Başka bir yerde yaşama şansım olsaydı Konya’yı tercih ederim’ dedi. Başbakanlığı ve belediye başkanlığı döneminden de farklı bakış açısı vardı Konya’ya. Rahmetli Necmettin Erbakan da, Konyalı olmamasına rağmen Konya milletvekiliydi. Konya’nın, bu tip siyaset yapanları kucaklayan yapısı var. Dolayısıyla sadece cumhurbaşkanımız için değil, merkez sağda siyaset yapan herkes için Konya farklı bir önem taşır” dedi.

Türkmenoğlu: AK Parti’nin oyları etkilenmez

“AMERİKA’YI YENİDEN KEŞFETMEYE GEREK YOK”

Yeni kurulan partilerin, siyasi anlamda iktidar olma amacı gütmediğini savunan Türkmenoğlu, “Yeni Cumhurbaşkanlığı Sisteminde partiler, %1 oy da alsa, ittifaklarda kilit parti durumuna gelebiliyor. Bu anlamda söz sahibi olup ülke yönetiminde kısmen de olsa yer almaya gayret edecekler. Amaçları bu diye düşünüyorum, iktidar olmak değil. Bir şekilde kafa karıştırmak ve ortalığı bulandırmak anlamında fonksiyonları olabilir” diye konuştu. 

AK Parti’nin oy anlamında, yeni siyasi partilerden etkilenmeyeceğini öngören Türkmenoğlu, “Çünkü vatandaşlarımız mevcut kurulan siyasi partilerdeki insanların, AK Parti’deki performanslarını gördüler zaten. Onları tüm vatandaşlarımız tanıyor, o partilerin genel başkanları toplumun yakından tanığı isimler. Uzun yıllar AK Parti içinde siyaset yapan ve önemli mevkileri işgal eden insanlar. Ve onların ne yapıp yapamayacağı, kapasiteleri belli. Zaten imkanlar verilmiş onlara. Gönül isterdi ki, ‘AK Parti içinde mücadeleye devam edip, beraber bir şeyler yapabilsek’ diyebilselerdi. Amerika’yı yeniden keşfetmemize gerek yok” ifadesini kullandı. 

Türkmenoğlu: AK Parti’nin oyları etkilenmez

“ERKEN SEÇİM BEKLENTİSİ YOK”

Erken seçim söylemlerine de değinen Türkmenoğlu, bu yolla suni gündem oluşturulmaya çalışıldığını söyledi. Türkmenoğlu, “Erken seçim olacağını düşünmüyorum. Çünkü Türkiye şu anda zaten sınırlarındaki sorunlarla mücadele ediyor. Bir taraftan sağlıkla ilgili küresel bir tehdit söz konusu. Şu dönemde Türkiye’de rayında gitmeyen ne var ki erken seçim yapalım? Şu anda meclis işliyor. Normal demokratik standarttaki yeni sistem işliyor. Dolayısıyla erken seçim gerektirecek herhangi bir neden yok” dedi.  

Tarkan Kaleli

Türkmenoğlu: AK Parti’nin oyları etkilenmez

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.