“Var gücümüzle çalışıyoruz”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Selçuklu’nun sorunları ile yakından alakadar olarak özellikle 5 bin yıllık dokusuyla önemli bir değer olan Sille için proje ve faaliyetleri yürüttüklerini aktardı. Başkan Pekyatırmacı, “Biz var gücümüzle çalışıyoruz” dedi
“Var gücümüzle çalışıyoruz”

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, BBN Haber ve BBN Türk TV ekibini makamında ağırladı. BBN Haber’e özel açıklamalarda bulunan Başkan Pekyatırmacı, Selçuklu’nun Konya’nın en büyük metropol ilçesi olduğunu belirtti. Göreve geldiği günden itibaren Selçuklu’ ya en iyi hizmeti vermeyi amaçladıklarını söyleyen Başkan Pekyatırmacı,  “Selçuklu 662 bin nüfusu olan Konya’nın en büyük metropol ilçesi. Biz de göreve geldiğimiz günden itibaren Selçuklu ’da görevimizi en iyi şekilde yapmaya gayret diyoruz. Her ne kadar ülke olarak, millet olarak olumsuz bir süreci yaşıyor olsak ta normal süreç devam ediyor. Hiçbir zaman işlerimizi durdurmadık, aksatmadık.  Temel belediyecilik hizmetlerimiz başta olmak üzere temel yatırım işlerimizi devam ettiriyoruz. Pandemi süreci ülkemizde çok iyi bir şekilde yönetildi ve sağlık sektöründe en ufak zafiyete izin vermeden sürecin sonuna yaklaştık” dedi.

“SİLLE’NİN ESKİ İHTİŞAMINA DÖNMENİSİ İSTİYORUZ”

Yerel yönetimler olarak ertelenmek durumunda olan işlerin çalışmalarının hızlandığını aktaran Başkan Pekyatırmacı, “Seçimlerden bu yana çok sayıda faaliyetimiz oldu. Yatırımlar, sosyal hizmetler, kültürel hizmetler, eğitim ve spor alanında ciddi faaliyetlerimiz oldu. Bizim en önem verdiğimiz hususlardan bir tanesi Sille’dir. Çünkü Sille sadece Konya’nın değil Türkiye’nin önemli güzelliklerinden bir tanesi. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörümüz Cem Zorlu Bey ve Ahmet Çaycı hocamızla birlikte Gevale Kalesi’ndeki çalışmaları yerinde inceleme imkânı bulduk. Kalede Hitit Dönemine ait buluntular var. Yani biz Sille’yi anlatırken 5 bin yıllık tarihten bahsederken aslında Sille’nin köy içiyle sınırlı bir tarihinden değil Gevale Kalesiyle, Sillesiyle, mağaralarıyla çok derin bir tarihten bahsediyoruz. Sillemizde de hep söylediğimiz gibi 5 bin yıllık bir tarih var. Bizim de bu tarihi gün yüzüne çıkarmamız insanlara anlatmamız gerekiyor. Sille’de bu güne kadar pek çok faaliyet yapıldı. Camilerimiz restore edildi, hamamımız restore edildi. En önemlisi kilisemiz restore edilerek bugün müze olarak hizmet vermeye başladı.  Pek çok restorasyon faaliyeti yapıldı. Biz artık bir bütün olarak o eski ihtişamına dönmesini istiyoruz. Sosyal hayatıyla, kültürel hayatıyla, ticaret hayatıyla ve bütün yapılarıyla Sille’yi tarihteki  o zengin haline döndürmek istiyoruz. Bu anlamda bir çalışma yapıyoruz ve 10 Temmuz’da Sayın Cumhurbaşkanımızın imzasıyla Sille’de tarihi yenileme sınır kararını almış olduk. Bu bizim için çok önemli bir karar çünkü Sille’de yapılması gereken çok iş var. Bunlarla ilgili bizim hem koruma kuruluyla hem büyükşehir belediyemizle birlikte iş birliği içerisinde çok hızlı bir şekilde çalışmamız gerekiyor. Orda projeler üretmemiz gerekiyor. Şu ana kadar ürettiğimiz projeler var ve bundan sonrası için planladığımız projeler de mevcut. İnşallah bu kararla birlikte bayramdan sonra Koruma Kuruluyla çok geniş kapsamlı bir toplantı yaparak Sille’ye bir yol haritası belirleyeceğiz ve bu yol haritasıyla birlikte de inşallah kilise karşısındaki alandan başlayarak Sille girişindeki otel projemiz ve diğer projelerimizle faaliyette olacağız” ifadelerine yer verdi.

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

“SİLLE’Yİ TÜRKİYE’NİN MERKEZİ YAPMAK İSTİYORUZ”

Sille’nin gelişimi için gayretli olduklarını söyleyen Başkan Pekyatırmacı, “Belediyemiz ait münferit parsellerde şu ana kadar projelerini hazırladık, ihale aşamasına getirdik. Hazırlayacağımız özel projelerle Sille’yi yeniden eski ihtişamına kavuşturmak istiyoruz. Bu noktada çok gayretliyiz. Çevre bakanlığımızla bu konuda özel görüşmelerimiz devam ediyor. Pandemi döneminden önce Kültür bakanımız Konya’ya geldiğinde Sille’ye bir ziyareti olmuştu. Onunla da Sille’nin projelerini konuştuk. Onlarda Sille’de yapılacak her faaliyete en yüksek oranda destek vereceklerini belirttiler. İnşallah Çevre ve Şehircilik bakanımız ile Kültür Bakanımızın destekleriyle Sille’ de bu zamana kadar yaptığımız işlerin üzerine çok daha fazlasını koyarak Sille’yi tarihiyle, kültürüyle, sosyal hayatıyla artık Konya’nın değil Türkiye’nin merkezinde olan, herkesin adını anarak gitmek istediği bir yer haline dönüştürmek istiyoruz. Bu bizim için önemli bir proje bununla ilgili bütün hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah ihalelerimiz de yaparak Sille’yi ihya etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

“TÜRKİYE’DE İLK OLACAK SPORCU MERKEZİ KURUYORUZ”

Selçuklu Belediyesi Spor Kulübü’nün Türkiye’nin en büyük spor kulüplerinden bir tanesi olduğuna vurgu yapan Pekyatırmacı, “Selçuklu Belediyesi Spor Kulübümüz bünyesinde spor yapan gençlerimizin sayısı itibariyle de çok büyük bir kulüp. Bu zamana kadar yapılan çalışmalarda milli sporcularımız çok sayıda yarışmaya katılarak üstün dereceler aldılar. Ama biz hedefi biraz daha yükseltelim istiyoruz. Konya’da hatta belki Türkiye’de bir ilk olacak şekilde bir sporcu merkezi kuruyoruz. Bununla ilgili projelerimizi tamamladık pek çok spor dalının aynı anda yapılabileceği büyük bir merkez olacak.  Eylül ayı itibariyle ihaleye çıkmayı planlıyoruz. İnşallah Konya’mıza bir eser kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

“EĞİTİM FAALİYETLERİNİ ÖNEMSİYORUZ”

Eğitim faaliyetleri ile ilgili de bilgi veren Başkan Pekyatırmacı, “Yine tabi eğitim ile ilgili faaliyetlerimiz devam ediyor. SEDEP yıllardır devam ettiğimiz bir proje. Milli Eğitim’in müfredatına giren bazı programlar var. SEDEP’teki programlarla yürüttüğümüz, SEDEP’ten örnek alarak müfredata koyduğu programlar var. Bunlar zaten devam ediyor. Bütün okullarda SEDEP kapsamında öğretmelerimizle birlikte öğrencilerimizle birlikte ailelerimizle birlikte yürüttüğümüz pek çok faaliyet var.  Bizim bundan sonraki hedefimiz, geçen seneden itibaren faaliyete geçen Sille Tabiat Okulumuz var.  Öğrencilerimiz farklı atölyelerde çalışmalar yapıyorlar. Bu çalışmaları zenginleştirerek devam ettirmeyi planlıyoruz. Yine geçen sene faaliyete geçirdiğimiz sanat tasarım atölyemiz var. Ahmet Keleşoğlu Kültür Merkezi’nde faaliyete geçti. Biz inşallah önümüzdeki yıldan itibaren bu atölye sayısını çok daha arttırarak Beyhekim’de inşaatını bitirdiğimiz binamızda yeni bir eğitim merkezini faaliyete geçirmek istiyoruz. Çocuklarımız ilkokul ortaokul lise seviyesinde öğrenim görürken sadece akademik yönden bu eğitimi tamamlıyorlar. Biz çocuklarımızın her yönden kendilerini geliştirmelerini istiyoruz, kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak istiyoruz, onların yeteneklerini kabiliyetlerini ortaya çıkartmak istiyoruz. Bu kapsamda çocuklarımıza farklı atölyelerde çalışmalar yaptırarak onların hem kendilerini keşfetmelerini sağlayacağız hem de gerçekten yetenekli kabiliyetli çocuklarımız varsa bunları da hocalarımızın yardımıyla tespit ederek mesleğe yönlendirme anlamında hobi anlamındaki çalışmalara yönlendirme şeklinde çocuklarımızın kişisel gelişimlerine katkı sağlamak istiyoruz. Bu anlamda da çok ciddi bir çalışma yürütüyoruz” diye konuştu.

“Var gücümüzle çalışıyoruz”

“FAALİYETLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

Tüm faaliyetlerin yanında belediyecilik faaliyetlerine de aralıksız devam ettiklerini kaydeden Başkan Pekyatırmacı, “Belediyecilik faaliyetlerimiz durmuyor ve hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Pandemi sürecinden önce her mahallemizi tek tek dolaştık ve neye ihtiyaç varsa bunları yerinde tespit ederek muhtarlarımızla mahallelimizle tek tek görüşerek istişarede bulunduk. Çok Şükür mahallelerimizde büyük ölçekte bir eksiklik yok. Zaten ekiplerimiz sürekli dolaşıyorlar ve muhtarlarımızla sürekli irtibat halinde olduğumuz için onların isteklerini taleplerini anında da alıyorlar ve bunlarla ilgili çalışmaları yürütüyorlar. Belirli planlamalar dâhilinde bu çalışmaları devam ettiriyoruz.  Yine tabi ki mahalle ölçeğinde ihtiyaç duyulan hem aile sağlığı merkezleri hem sosyal tesisler hem emekli lokalleri hem kapalı pazar alanları ile ilgili de çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah önümüzdeki günlerde tesislerimizle ilgili ihalelerimiz yapıp 2020 yılını yine yatırım anlamında bir atılım yılı haline getirmek istiyoruz. 2020’de başlayacağımız işleri 2021 yılında tamamlayarak mahalle bazında ihtiyaç olan ve bizden talep edilen tesislerde inşallah hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Biz var gücümüzle gayret ediyoruz çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi. (Ayşegül Ertul)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.