“Yaşam alanlarını enerji ile doldurun”

“Yaşam alanlarını enerji ile doldurun”
Girdiğiniz bir kafenin, bir evin sizi bir anda inanılmaz huzurlu hissettirdiği mutlaka olmuştur. Ya da uğradığınız bir dükkânda bir anda içinizdeki mutluluğu kaybedip kendinizi inanılmaz yorgun ve mutsuz hissettiğinizde. Mekanlar, dekorasyonlar, renkler hatta duvarda asılı olan tablolar, çiçekler sandığımızdan çok daha fazla etkiye sahip olabiliyor

İç Mimar&FengShui Danışmanı Mahdiyeh Amouei:

 

“Yaşam alanlarını enerji ile doldurun”

 

Ropörtaj: HANDE İPEKGİL

Girdiğiniz bir kafenin, bir evin sizi bir anda inanılmaz huzurlu hissettirdiği mutlaka olmuştur. Ya da uğradığınız bir dükkânda bir anda içinizdeki mutluluğu kaybedip kendinizi inanılmaz yorgun ve mutsuz hissettiğinizde. Mekanlar, dekorasyonlar, renkler hatta duvarda asılı olan tablolar, çiçekler sandığımızdan çok daha fazla etkiye sahip olabiliyor. Dolayısıyla mekanların üzerimizdeki etkisini hem ruhsal hem de fiziksel olarak hissedebiliyoruz. İşte tam bu noktada son yıllarda karşımıza Feng Shui felsefesi çıkıyor. Kimilerinin batıl bir inanç gibi gördüğü Feng Shui yüz yıllar boyunca krallar ve soylular tarafından sıkça kullanılmış kadim bir Çin felsefesine dayanıyor. Bu yüzden ben de sizler için evimizi, ofisimizi kısaca yaşam alanlarımızı yaşam enerjisiyle doldurmak, bolluğu ve bereketi çekmek için neler yapmamız gerektiğini İç Mimar&FengShui Danışmanı Mahdiyeh Amouei ile konuştum.

 

 

 

Bina tasarımlarının, içerisinde yaşayan insanları davranış ve gelişim açısından etkilediği bilimsel olarak ispatlanmış bir gerçek olarak gösteriliyor. Yapılan araştırmalar, bir tasarımın insan hayatını olumlu veya olumsuz yönde etkileyebildiğini ortaya koymuş. Sizden de dinlemek isterim. Mekan tasarımlarının insan üzerindeki etkisini anlatır mısınız?

-Hayatımızın çoğu kapalı mekanlarda geçtiğinden, işgal ettiğimiz alan psikolojik davranışlarımızda önemli bir role sahiptir. Çevre psikolojisi veya Uzay psikolojisi aslında, insanlar ve yaşadıkları mekanlar arasındaki etkileşimdir. Aydınlatma, renkler, konfigürasyon, ölçek, orantılar, akustik ve malzemeler bireyin duyularına hitap eder ve bir duygu ve uygulama yelpazesi oluşturur.

Sıcaklık ve güvenlik sağlamaktan, refahı tanımlamaktan veya olumlu ve verimli bir çalışma ortamı yaratmaktan, mekanın nasıl hareket ettiğimiz veya ne hissettiğimiz üzerinde çok fazla etkisi olabilir; bu nedenle, bina sakinlerinin sosyal ve psikolojik ihtiyaçlarına göre tasarım ve yaratıcı önlemler düşünülmelidir.

Alanda uzman ve San Diego'daki New School of Architecture and Design'da profesör olan Dave Alan Kopec'e göre mekan psikolojisi aslında “inşa edilmiş ve doğal ortamlar bağlamında insan ilişkileri ve davranışlarının incelenmesidir.” Beyninizin, işgal ettiğiniz mekanın geometrisine tepki veren o özel bölümü aracılığıyla, bilinçaltınıza doğrudan etki eden, duygu ve algılarınıza katkıda bulunan iç tasarım, insan psikolojisinin doğal bir parçası haline geldi. İlgili tek faktör olmasa da, iç mekanın büyük etkileri vardır ve kullanıcılar için somut çözümler şekillendirmek ve bu fikirleri yapıya dahil etmek mimarın sorumluluğundadır. Son yıllarda işlevselliğin artmasıyla birlikte mekan, sahip olduğu programın sadece bir yansıması haline geldi. İnsanlar üretmek ve tüketici odaklı bir toplumu beslemek için kutulara yığıldı. Aslında, insanları herhangi bir yere tıkma fikri, sanayi devriminin insan akışını donanımlı olmayan şehirlere getirmesiyle başladı. Normal ev planı, tutabileceği kadar çok yeni gelen kişiyi barındıracak şekilde bölündü. Evler ve işler, hızlı üretime yönelikti. Mekân kullanımı ve ardındaki psikolojik anlayış sonradan geldi.

“Yaşam alanlarını enerji ile doldurun”

Modern zamanımıza dönersek, Independent'ta yayınlanan ve kütüphanelerin yeni tasarımlarını ele alan bir makalesinde , Nottingham Üniversitesi'nde mimarlık ve yapılı çevre bölümünde mimar ve doçent olan Dr. Sergio Altomonte, “Binaların ve kentsel alanların her şeyden önce sakinlerine göre tasarlandı. Fiziksel, fizyolojik ve psikolojik esenlik için bir tetikleyici olarak mimarlığın önemi, günümüzde önemli bir konu haline geliyor.”

Çevre psikoloğu ve iç mimar Migette Kaup, “Mimari ipuçları, belirli yer türlerinde uygulanmasını görmek istediğimiz istenen davranışlara takviye sağlayabilir” diyor. Başka bir deyişle, mimari fiziksel ortalamadır. Mimarların dikkat etmesi gereken kilit faktörler arasında güvenlik, sosyal bağlılık, hareket kolaylığı ve duyusal uyarım yer alırken; daha somut ölçüler ışığı, renkleri, sanatı, havalandırmayı vb. kapsar. Örneğin, denge, orantı, simetri ve ritimden oluşan bazı tasarım ilkeleri bir uyum duygusu getirebilir. Renklerin ise arkalarında çok basit bir mantık vardır, renk ne kadar sıcak olursa mekan o kadar kompakt hale gelir. Ayrıca rahatlık hissi uyandırabilir veya iletişimi teşvik edebilirler. Işık büyük ölçüde işleve bağlıdır. Loş bir ışık kasvetli bir alanı gösterirken, parlak bir ışık daha büyük bir animasyonlu görünümü tanımlar. Doğal ışık üretimi ve iyileşmeyi uyarır.

Bazı boşluklar endişenizi artırırken, diğerleri bir dinginlik duygusu uyandırır ve nedenini bilmiyor gibisiniz. Aslında, her zaman kanıta dayalı olmayan çevresel psikoloji, daha çok araştırmaya ve insanların çevreleriyle olan etkileşimlerine odaklanır. Bununla ilgili olarak, Mass, Middleborough'daki Massasoit Community College'da çevre psikolojisi profesörü olan AIA'dan Irving Weiner, “Bu çevresel etkilerden bazıları, göremediğimiz veya dokunamadığımız, ancak davranışlarımız veya ruh halimiz üzerinde doğrudan bir etkiye sahipler. ” Alt satırda, faktörler kolayca ayırt edilemez.

 

Mekanların üzerimizdeki etkisini hem ruhsal hem de fiziksel olarak hissedebiliyoruz. İşte tam bu noktada son yıllarda karşımıza Feng Shui felsefesi çıkıyor. Peki Feng Shui Felsefesi nedir?

-Feng Şui, "rüzgâr" ve "su" anlamına gelen, doğada var olan yaşam enerjisini, yaşanılan mekânlarda harekete geçirme yöntemlerini gösteren eski bir Çin öğretisidir. Feng şui, eski bir Çin yerleşim uygulaması olup, çevreyle uyumunu sağlamaya yönelik, uzayda mekânın ayarını yapmaya yönelik bir uygulamadır.

Bir yerin "iyi bir feng şui"ye sahip olması oranın doğayla uyum içinde olması, "kötü bir feng şui"ye sahip olması ise oranın doğayla uyumsuz olmasıdır. Feng şui bir dekorasyon stili değildir. Daha çok ana hatları birçok dekorasyon stili ile uyumlu bir disiplindir. İnsanlar genel olarak iyi bir feng şuiye sahip veya sahip değil diye tanımlanmazlar. Feng Shui bilimi evrensel ve gezegen üzerindeki her insan ile uyumlu olduğuna inanılır. Feng Shui, ev ve çevresi ile ilgilidir. Nerede yaşadığınızla ilgilidir. Yemeğinizi Feng Shui yapamazsınız.

“Yaşam alanlarını enerji ile doldurun”

Feng Shui'de Qi (Chi) nedir?

-"Chi, ses dalgaları, koku molekülleri, bakteriler, ısı dalgaları ve eski zamanlarda bilimsel olarak bilinmeyen diğerleri gibi çıplak gözle görülemeyen şeyleri tanımlamak için kullanılan eski bir terimdir."

- Duyularımız Yoluyla Qi'yi Anlamak

- Qi bize nasıl dokunur

- Qi'yi nasıl duyarız

- Qi'nin kokusunu nasıl alıyoruz

- Qi'yi nasıl görüyoruz

- Diğer Qi türleri (insan Qi) mekan 

Feng Shui'de Qi Neden Bu Kadar Önemli?

-Feng shui'nin amacı refahımızı iyileştirmek olduğundan, Qi'nin akışını, mobilya yerleşimlerini, mekansal tasarımları ve diğer malzeme yerleşimlerini kullanarak kontrol etmeyi amaçlar, böylece Qi yalnızca yaşam kalitemizi iyileştirecek şekilde yönlendirilir.

Qİ bir batıl inanç değildir, manevi de değildir.

Eğer ciddi bir şekilde hayatınızı iyileştirmek istiyorsanız, güçlü irade ve kararlılığın feng shui'nin size verebileceklerinden çok daha üstün. Bu nedenle, uygulamalarını yalnızca hedeflerinize ulaşmak için tamamlayıcı bir araç olarak kullanmanızı öneririm.

Feng Shui danışmanı olmanızın yanı sıra aynı zamanda bir mimarsınız. Mimarı açıdan da Feng Shui felsefesini uyguluyor musunuz? Bir evi tasarlarken nelere dikkat ediyorsunuz?

-Tasarım sürecinde dikkate alındığında, alan psikolojisi ticari projelerde daha iyi üretkenliğe, perakende girişimlerde daha büyük satışlara ve sağlık alanındaki gelişmelerde daha hızlı iyileşmeye yol açabilir. Bununla birlikte, açık yönergelerin olmaması nedeniyle, mimariye çeviri hala belirsizdir. Tasarımcının duyarlılığına, yaratıcılığına ve araştırma anlayışına büyük ölçüde bağlı olacaktır.

Feng Shui ile tanışan kişilerin hayatında ne gibi değişiklikler olmaktadır? Evimizi Feng Shui'ye göre dekore ederek hayatımızda neleri değiştirebiliriz?

-Feng Shui, hayatınızı etkileyen dünya enerjilerini düzeltmek ve optimize etmek için iyileştirici bir araç olarak kullanılır. Feng shui felsefesi, kaderinizi değiştiremeyeceğinizi belirtir, ancak hayatınızın olumlu yönlerini artırmak için zorlu noktaları düzeltebilir ve yardımcı chi enerjisini çekebilirsiniz. Aslında, hayatınızı büyük ölçüde değiştirebilir ve iyileştirebilirsiniz, ancak yolunuz önünüzde belirlenir. Milyoner olmak kaderiniz olmasa da fakir olmanıza gerek yok. Feng shui, çeşitli teori uygulamaları ile rahat bir yaşam tarzı için yeterli servete sahip olmanızı sağlayabilir.

Feng shui, mükemmel enerji akışını yaratmak için beş eterik unsuru ve iç dekorasyon kurallarını birleştiren eski bir Çin felsefesidir. Ahşap, ateş, toprak, su ve metal mükemmel bir uyum içinde olduğunda, bir yaşam alanındaki enerji yüksek titreşimli hale gelir.

Feng shui ilkelerini kullanmak, evinizi büyümeyi teşvik eden, barış yaratan ve bolluğu çeken güzel bir alan haline getirmektir. Ancak bu felsefe, sadece evi güzelleştirmekten çok daha fazlasıdır. Bu, titreşimini değiştirmek ve dolayısıyla titreşiminizi değiştirmekle ilgilidir.

Feng shui kural ve ilkelerinin ardındaki mantığı ve pratik uygulamaları anladığınızda, feng shui çözümlerinin engelleri kaldırmak için nasıl çalıştığını anlayacaksınız. Hayatınızı değiştirecek kararlar verirken feng shui kurallarını göz önünde bulundurarak, hayatınızda hayırlı değişiklikler olmasını sağlayabilirsiniz.

“Yaşam alanlarını enerji ile doldurun”

 

Feng Shui’ye göre bir evin içerisindeki eksiklikler, fazlalıklar, negatif semboller o ev de yaşayanların yaşamına yansırmış bu doğru mu?

-Feng shui'nin ana kurallarından bazıları, dağınıklığı gidermenin, düzeltmenin, değiştirmenin ve eskisinden kurtulmanın ne kadar önemli olduğunu vurgular.

Feng shui, temiz bir alana sahip olmanın ve evlerimize temiz hava ve ışığın girmesinin önemini vurgular. Güzel, sağlıklı bitki ve meyvelerin odadaki chi üzerindeki etkisinin ne kadar güçlü olabileceğini büyütür. Tüm bu ilkeler, ipuçları ve püf noktaları enerjimiz için harikalar yaratır, ancak başka bir şey de yaparlar - sağlığımızı iyileştirmek için çalışırlar, bedeni, zihni ve ruhu besleyen daha sağlıklı bir alan yaratırlar.

Işık, temiz hava, su ve temiz alanlar sağlığımız için çok önemli olsa da, bazen bu tür küçük değişikliklerin ne kadar önemli olabileceğini istemeden ihmal ediyoruz ve feng shui bize bu konuda yardımcı olmak için burada.

Peki bu doğrultuda evde kırık, bozuk, antika eşya bulundurmak doğru değildir diyebilir miyiz?

-Enerji fiziksel gerçeklikte tezahür eder ve sahip olduğumuz her şey onu sürdürmek için enerji alır. Eski, kırık, gıcırdayan şeylerin yanı sıra amacını yitirmiş şeyler, alanımızda inanılmaz derecede ağır, durgun enerji yaratır ve taze enerjilerin gelmesi için çok az yer bırakır. Bu, büyümemizi destekleyen olumlu değişikliklere daha sıcak bakmanın basit ama güçlü bir yoludur. Tuttuğumuz şeyler duygular veya düşünceler gibidir. Artık bize hizmet etmeyen şeyi elimizde tuttuğumuzda, eskiye sarılıyoruz. Öte yandan, bu tür şeylerden vazgeçebildiğimizde, yolumuza çıkacak yeni fırsatlar ve deneyimler için alan yaratırız. Feng shui'yi bu şekilde kullanmak gerçekliğimizi tazeleyecek, bizi olasılıklara açacak ve bizi engelleyen her türlü durgunluğun üstesinden gelmemize yardımcı olacaktır.

 

Kadınlar olarak genellikle bize gelen çiçekleri kurutur saklarız. Evde kurumuş çiçek tutmak doğru mu?

-Kurutulmuş bitki ve çiçeklerin iç mekan tasarımında kullanımı oldukça yaygındır. Yine de birçok Feng Shui danışmanı, kurutulmuş bitki ve çiçeklerin kötü Feng Shui olduğunu söylüyor. Evlerle ilgili herhangi bir dergiyi alın ve çoğu evde, hatta özellikle lüks evlerde kuru bitkiler ve çiçekler bulacaksınız. Bu aranjmanlardan bazıları gerçekten çok güzel görünüyor. Birçok insan onları bir zevk ve statü ifadesi olarak görür.

Birçok Feng Shui danışmanı, kurutulmuş bitki ve çiçeklerin kötü Feng Shui olduğunu söylüyor. Tüm bu iç mimarlar bu kadar yanılıyor olabilir mi? Peki gerçek nedir? Kurutulmuş bitkiler ve çiçekler kötü Feng Shui midir?

-Evinizde veya ofisinizde kuru bitkiler veya kuru çiçekler bulundurmak gerçekten de Bad Feng Shui'dir.

Bu nesneler, ölmüş ve çürüme sürecinde olan eski canlılardır. Ölümü ve çürümeyi hatırlatan herhangi bir nesne, bir evin veya işletmenin canlılığını azaltır. Ne kadar güzel düzenlerseniz düzenleyin, kuru çiçekler her zaman ölümün simgesidir.

Çiçekler kuruduğunda Chi'lerini kaybeder ve bir evin canlılığını emer. Evet. Ancak iyi haber şu ki, bu kuralların bazı istisnaları var. Feng Shui danışmanı Rodika Tchi'ye göre, kurutulmuş çiçeklerle ilgili zorluk, enerjisini taze ve özel tutmaktır.

“Yaşam alanlarını enerji ile doldurun”

Ev içinde hangi çiçekleri hangi alanlarda tavsiye edersiniz?

-Bahçede her renkten çiçek bulundurmak Chi (yaşam enerjisi) enerjisini çoğaltır. Ev içerisinde sivri yapraklı ve dikenli çiçekler bulundurmak Chi enerjisini uzaklaştırır. Evinizdeki ve bahçenizdeki çiçekleri düzenli olarak budayın. Olması gerektiğinden fazla büyümüş çiçekler de Feng Shui’de tercih edilmez. Evde solmuş, kurumuş ya da kurutulmuş çiçekler bulundurmak Feng Shui felsefesine göre kötü enerji verir. Evinizde ya da bahçenizde 5 Feng Shui çiçeğini bulundurmayı ihmal etmeyin. Bunlar; şakayık, krizantem, beyaz manolya, orkide ve lotüs çiçeğidir. Şakayık: Uzun süreli, sağlıklı, dayanıklı ve mutlu ilişkileri temsil eder. Krizantem (Kasımpatı): neşe, kahkaha, ahenk getirdiğine inanılır. Zambak: Bereketi simgeler, her evde olması gerektiğine inanılır. Beyaz Manolya: Yumuşaklık, zevk ve dişiliği simgeler. Nergis: Yeni yıla girerken tohumlandırılan nergisin yılın 12 ayı boyunca iyi şans getirdiğine inanılıyor. Yasemin: Arkadaşlık ve sevgiyi simgeler. Lotüs: Saflığı ve mükemmelliği temsil eden lotus çiçeğinin doğanın mucizesi olduğuna inanılır. Çin tıbbında tedavi için kullanılır. Orkide: Güzelliği ve saflığı temsil eden uzun ömürlü çiçek sayesinde evinizdeki pozitif enerji artar, harika kokusu sayesinde modunuzu yükseltir. Feng Shui’de doğurganlığın ve bereketin simgesidir. Orkideler geceleri de oksijen salgılarlar. Bu sebeple yatak odanızda bulundurmanızda fayda var. Lale: Özellikle kırmızı renk olanları romantizmi ve aşkı simgeler.

Para bitkileri (Crassula Ovala) veya Saksı Orkideleri gibi çiçekli bitkiler gibi yuvarlak yapraklı ve etli görünümlü bitkiler en iyisidir. Bunları oturma odasına veya aile odasına açılan kapının karşısındaki köşeye çapraz olarak koyabilirsiniz.

 

Geçelim Feng Shui Felsefesi ile ev dekorasyonu konusuna. Bize kısaca giriş kapısı, antre&koridor, salon, yatak odası, mutfak, çocuk odası, banyo, bahçe dekorasyonlarıyla ilgili bilgiler verir misiniz?

 

-Ön kapıya giden yolu açık tutun. Feng shui söz konusu olduğunda, ön kapı çok önemlidir, çünkü bu, enerjinin evinize girdiği ana portaldır. Evinize ışık enerjisi getirmeye odaklanmak istiyorsunuz, bu nedenle ön kapıya giden yolu kasıtlı olarak açık tutmak bu açıdan yardımcı olacaktır.

 Evinizin girişine güzel bir ayna asmak her zaman iyi bir fikirdir.

 

5 ELEMENTİ DENGELEYİN

-5 elementi (Toprak, Ahşap, Ateş, Metal ve Su) dekor parçaları ile evinize tanıtırken, elementleri mekanınızın her yerine dağıtarak dengeleyebilirsiniz.

Tabii ki biraz gerçek toprakla gerçek bir bitkiye sahip olarak Toprak elementini getirin, Mobilya yoluyla Ahşap ve Metal, Bir akvaryuma sahip olarak su veya içinde su ve güzel çiçekler bulunan berrak bir çiçek vazosu, Yanan bir mum veya şömineli Ateş elementi ya da sadece kahve, kırmızı ve portakal gibi daha sıcak tonları mekanınıza dahil ederek.

DOĞAL IŞIĞI EN ÜST DÜZEYE ÇIKARIN

-Bunun herhangi bir açıklamaya ihtiyacı yok, çünkü hepimiz biliyoruz ki, ışık her gün karanlıkta dolaşıyor. Işık daha canlı, mutlu ve pozitif hissetmemize yardımcı olur.

TV'nizi dikkatli bir şekilde yerleştirin Evinizde bir TV'nin gerekli olduğuna karar verdiğinizde, onu dikkatli bir konuma yerleştirin. Odaya yine de denge verecek şekilde ortalandığından emin olun.

DENGEYİ SEÇİN

-Bu da söylemeye gerek yok. Hayatımızda denge önemlidir. Olayları perspektife sokmaya yardımcı olur.

Evinizdeki eşyaları çiftler halinde ve stratejik olarak yerleştirerek dengeyi sağlayabilirsiniz.

Herhangi bir olumsuz sembolizmi kaldırın

-Bu sembolizmle ilgili bir şey: Netliğe ulaşmakta zorluk çekiyorsanız, o zaman her yerde dağınıklık var demektir.

Benlik saygısı sorunlarınız varsa, bu aynalarınızın çok yükseğe asıldığı anlamına gelebilir. Ölmekte olan bitkiler… peki, sadece evinize hüznün girmesine izin veriyor olabilirsiniz.

Evinizdeki şeylerin neyi sembolize ettiğine dikkat edin ve size maksimum iyi hisler verecek şekilde onun üzerinde çalışın.

“Yaşam alanlarını enerji ile doldurun”

 

Herkesin en çok merak ettiği konulardan bazıları; parayı, aşkı, seyahati kendime nasıl çekerim? Feng shui bu konularda neler tavsiye ediyor? Bireysel olarak neler yapmamız gerekir?

-Bu konuya bir fengshui meraklisi musterilerden gelen soruyu cevaplamakla başlamak istiyorum.

"Ön kapının yanına üç ayaklı bir kurbağa yerleştirin, para akacaktır." Hiç buna benzer bir şey duydunuz veya okudunuz mu?

-Dürüst olmak gerekirse, eğer Feng Shui hakkında hiçbir şey bilmiyor olsaydım ve biri bana bunu söyleseydi, Feng Shui'yi sihir ya da batıl inanç olarak reddederdim ( değil ). Ve gerçekten böyle işe yarasaydı, herkes vaat edildiği gibi zengin olmaz mıydı?

Ne yazık ki, tüccarlar size Feng Shui ürünleri satmaya çalışırken bazen bunu duyacaksınız. Sanki bu TEK şey, evinizde bir yere yerleştirirseniz hayatınızı değiştirebilirmiş gibi konuşuyorlar. Tabii ki, işe yaramazsa, muhtemelen yanlış yerleştirdiğinizi söyleyeceklerdir. İade yok!

Yine de, sonuçlarının müşteriler tarafından onaylandığı Feng Shui öğeleri var. Plasebo etkisi olsa da, Feng Shui uzmanları bu maddelerden bazılarını tedavi ve güçlendirici olarak tavsiye ettiler.

*Plasebo, "gerçek" bir tıbbi tedavi gibi görünen ama öyle olmayan her şeydir. Bir hap, bir atış veya başka bir tür "sahte" tedavi olabilir. Tüm plaseboların ortak özelliği, sağlığı etkilemesi amaçlanan aktif bir madde içermemeleridir.

-Bu iddiaların bazılarının geçerliliğinden şüphe etsem de, onları çürütmek için burada değilim.

Bunun yerine, onları bu makalede bir araya getirdim. Burada bulunan öğeler tamamen özneldir ve diğer web sitelerinde bulacağınız yunuslar, turnalar, aşk kuşları ve küre gibi diğer öğeleri dahil etmedim. Çünkü o eşyaların Feng Shui'ye ait olduğunu düşünmüyorum.

Bunları nasıl kullanmanız gerektiğine gelince, güvenilir Feng Shui uzmanınıza danışmanız gerekecek.

Ayrıca, daha spesifik olmak ve size bazı gözlem ve görüşlerimi sunmak için buradayım. Sonlara doğru, uzman rehberliği olmadan kullanmaya karar verirseniz, bu Feng Shui öğelerinden ne beklemeniz gerektiğini size anlatacağım.

İşte, isterseniz hemen satın alabileceğiniz ve kullanabileceğiniz bildiğim 30 Feng Shui ürünü ve ürünü. Ayrıca ne için kullanıldıklarını ve nereye yerleştirmeniz gerektiğini de söyleyeceğim.

Feng Shui hayvanları ile başlayalım.

-Bu Feng Shui eşyaları, hayvanlar veya canavarlar şeklinde gelir. Onları bazı alanlara yerleştirmenin size belirli şekillerde yardımcı olabileceğini bir yerlerde okumuşsunuzdur. Ancak, ne kadar etkili oldukları konusunda şüphelerim var.

Aşağıdaki bazı bilgilerden oldukça şüpheli olsam da, söz verildiği gibi çalışmayacaklarını söylemiyorum. Sadece etkilerinin sınırlı olduğunu düşünüyorum. Dış Feng Shui, evin iç düzeni, Qi akışı ve su özelliklerinin getirdiği hareketler gibi hareketlerin bu Feng Shui öğelerinden çok daha fazla etki yarattığını düşünüyorum.

Bununla birlikte, bu maddelerden bazıları güçlendiriciden ziyade bir tedavi olarak kullanıldığından, elmaları portakallarla karşılaştırıyor olabilirim.

1-EJDERHA

Feng Shui'de ejderha, içeriden bakarsanız evin doğusunda ve sol tarafında temsil edilir.

Ejderha, evinizin bir bölgesinde Qi'yi artırmak için kullanılabilir. Örneğin, Doğu bölgesi eksik veya eksikse, oraya bir ejderha yerleştirmenin yardımcı olduğu söylenir. Ayrıca, evinizin sol tarafı sağ tarafından daha alçaksa, sola bir ejderha yerleştirmenin de yardımcı olduğu söylenir. Ahşap bu kullanım için tercih edilen malzemedir.

Ejderha oturma odasına, yemek odasına, ev ofisine yerleştirilmeli ve garaj, tuvalet veya dolap gibi düşük enerjili alanlara yerleştirilmelidir. Ejderhanın malzemesi, odanın Bagua'daki konumuna göre belirlenen beş unsura göre kullanılmalıdır.

İşte başka bir not. Ejderhanın suyu tercih ettiği söylenir. Yani nehir veya okyanus gibi suya yakın yaşıyorsanız, ejderhayı pencereden su kütlelerine bakacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Su temiz olmalı ve bir oluk veya su geri dönüşüm tesisi olmamalıdır.

Ejderha ayrıca zenginlik çekmek için de kullanılabilir. Ancak, hepimiz bunun için uygun değiliz. Dragon ile bir servet kurulumunun size uygun olup olmadığını öğrenmek için bir uzmana danışmalısınız.

2- KAPLUMBAĞA

Kaplumbağa aynı zamanda dört Feng Shui gök hayvanından biridir.

Dört gök hayvanından biri olan kaplumbağa, evinizin kuzeyini veya arka tarafını temsil eder. Hayvanın ömrüne ve kabuğun kaplumbağayı nasıl koruduğuna benzer şekilde uzun ömürlülüğü, desteği ve korumayı sembolize eder.

Bazı uzmanlar evin dışından gelen negatif Feng Shui enerjisini iyileştirmek için taştan bir kaplumbağa kullanır. Gelen Xa Qi'ye (negatif enerji) bakan kabuk ile balkonunuza veya ön kapınızın çevresine yerleştirilebilir.

Başka bir kullanım, onu evinizin arkasına yerleştirmektir. Bu, yalnızca evinizin arka tarafı aşağı eğimli olduğunda veya "destek" bulunmadığında geçerlidir ( yatak başlığı olmadığında yatak odası Feng Shui'ye benzer ). Bu örnekte, kaplumbağa bu örnekte taştan veya bronzdan yapılabilir.

3- EJDERHA KAPLUMBAĞA

Ejderha kaplumbağanın bir ejderha başı ve bir kaplumbağa gövdesi vardır.

Ejderha kaplumbağası, iki gök hayvanının bir melezidir: ejderha ve kaplumbağa. Ejderhanın iyi şans getirdiği söylenirken, kaplumbağanın kötü Feng Shui enerjilerini iyileştirdiği söylenir.

Daha spesifik olmak gerekirse, ejderha kaplumbağası sosyal ilişkileri geliştirmek ve gereksiz dramaları önlemek için kullanılır. Ejderha kaplumbağası ayrıca kariyer ilerlemelerine yardımcı olabilir ve özellikle halkla ilişkiler, satış ve çok fazla sosyalleşme gerektiren diğer işler alanlarında çalışanlara yardımcı olur. Ejderha kaplumbağayı bu amaçlarla kullanmak için, ofis masanızın üzerine başı dışarı bakacak şekilde yerleştirin.

Bir ejderha kaplumbağa heykelcik

Bugün, çoğu ejderha kaplumbağası heykelcikleri, servet çekme yeteneğini simgeleyen madeni paraların üzerine oturur. Zenginlik için kullanmak için, insanlar ejderha kaplumbağayı başı kendilerine bakacak şekilde zenginlik bölgelerine yerleştirir.

Uzmanlar, ejderha kaplumbağanın , özellikle #2 ve #5 yıldızları olmak üzere , yıllık Uçan Yıldızlardan gelen negatif enerjiyi de nötralize edebileceğinden bahsetmiştir. Ayrıca, diğerleri, birbirine bakan iki kapının neden olduğu kötü Feng Shui'yi iyileştirebileceğinden bahsetti. Kullanmak için, ister bir evin içinde iki yatak odalı kapı, isterse iki farklı evin iki ön kapısı olsun, bu iki kapının arasına yerleştirmeniz yeterlidir.

4- ASLANLAR (FU KÖPEKLERİ)

Aslanlar (Fu Köpekler) çiftler halinde gelir. Bu resim sadece Yasak Şehir'den birini gösteriyor.

Foo Dogs olarak da adlandırılan Fu Dogs, aslandır. Bazen İmparatorluk Muhafız Aslanları veya Çin Muhafız Aslanları olarak anılırlar. Bunun nedeni, eski zamanlarda, yalnızca zenginlik ve güce sahip olanların Fu Köpekleri yerleştirecek toprağa ve paraya sahip olmasıdır. Bu yüzden onları sadece tapınakların, hükümet binalarının veya varlıklı ve güçlü ailelerin evlerinin önünde görürsünüz.

Fu Köpekleri çiftler halinde gelir - bir erkek ve bir dişi. Erkek Fu Köpek, sağ patisinin altında, evinin alanını ve korunmasını simgeleyen bir küre tutar . Dişi, bir yavruyu sol patisinin altında tutar ve bu, annenin koruyucu içgüdülerini gösterir.

Fu köpekleri, sanki önemli bir yerin ana girişini koruyormuş gibi çoğunlukla dış mekanlarda kullanılır. Görkemli varlıkları genellikle girmek üzere olan herkese duraklama verir .

Fu Köpekleri ön kapınızın hemen dışına yerleştirilmelidir. Dışarıdan ön kapınıza baktığınızda dişi Fu Köpek sola, erkek ise sağa yerleştirilmelidir.

5- ÇİN TEK BOYNUZLU AT (Qİ LİN)

Çin Tekboynuzları (Qi Lin) de çiftler halinde gelir. Çin Tekboynuzlarının ( Qi Lin veya Chi Lin ) bir ejderha başı, bir sazan balığı pulları ve bir geyiği andıran toynakları vardır. Qi Lin'in iyiyi ve kötüyü ayırt edebildiği ve bu nedenle çoğunlukla kötü ruhlardan korunmak için kullanıldığı söylenir.

Qi Lin, yıllık uçan yıldız Feng Shui'deki Üç Cinayet için bir tedavi olarak kullanılabilir. Ayrıca ayaklarında hazineler ve ağzında madeni paralar olan Qi Lin'in zenginlik çekme yeteneğine sahip olduğu söylenir. Zenginlik için kullanmak için, sık sık gittiğiniz yöne bakan zenginlik alanınıza yerleştirmeniz yeterlidir.

6- ÜÇ BACAKLI KURBAĞA

Feng Shui'nin üç ayaklı kurbağası, servet sahibi olmanın bir simgesidir. Üç ayaklı kurbağa, efsanelerin sahibine büyük miktarda zenginlik getirebileceğini söylediği Liu Hai'nin hikayesinden bu yana Feng Shui'de bir zenginlik sembolü haline geldi. Günümüzde yaygın bir uygulama, kurbağayı zenginlik alanına veya köşeye yerleştirmektir, ancak yere değildir. Ayrıca dışarıdan size zenginlik getirebilmesi için ön kapıya yakın bir yere yerleştirmeniz önerilir. Ancak, ön kapıdan gelen Qi çok güçlü olacağından kurbağayı kapının tam karşısına yerleştirmemeniz önerilir.

Kurbağanın hangi yöne bakması gerektiği konusunda bazı uzmanlar kurbağanın evin içine bakması gerektiğini, bazıları ise ön kapıya bakması gerektiğini söylüyor. Bunu okuduğum kadarıyla, eğer uygunsa, kurbağa ön kapıya bakmalıdır. Kurbağayı ön kapıdan uzak bir zenginlik alanına yerleştirmek gibi diğer durumlarda, evin içine bakmalıdır.

7- FİLLER

Feng Shui için filler Güneydoğu Asya'da daha yaygındır.

Filler modern zamanlarda Çin'de yok, bu yüzden Çin'de günümüz Feng Shui'sinde fillerin kullanımı popüler değil. Bununla birlikte, özellikle Güneydoğu Asya'da kullanımı hala görülebilmektedir. Daha yaygın bir uygulama, ön kapının önüne bir çift fil yerleştirmektir (Fu Köpeklerin aksine). Bazı uzmanlar bunu yapmanın eve iyi şans, koruma ve güç getirebileceğini söylüyor.

8-ATLAR

Feng Shui için atlar figür ve resimler şeklinde olabilir. Atalarımız için atlar çok önemliydi. Ulaşım, savaş ve seyahat için kullanıldılar. Bu nedenle, atlarla ilgili bazı anlamlar başarı, zenginlik, güç, hız ve asalettir. Atlar için en çok önerilen Feng Shui kullanımı, onları servet alanınıza yerleştirmektir, bu da kariyeri ve servet birikimini iyileştirmeye yardımcı olabilir. Atların başı evin içine doğru bakmalıdır, bu da atların haneye zenginlik taşıdığını sembolize eder.

Ancak, tüm at heykelcikleri (veya resimleri) aynı değildir. En iyileri, ileriye doğru koşan beş at olmalıdır (durgun olanın aksine). Sekiz atın resimleri veya heykelleri de oldukça popülerdir.

Ayrıca, herkes atları bir Feng Shui öğesi olarak kullanmaya uygun değildir. Örneğin, ejderha, sıçan ve at yılında doğanlar, hayvan doğum işaretlerindeki çelişki nedeniyle at heykelciklerini kullanmamalıdır.

9- HOROZ

Horoz, şansı cezbetmek yerine genellikle bir Feng Shui tedavisi olarak kullanılır.  Horoz, aşağıda bahsedilen Horoz Kral ile aynı olabilir (emin değilim ama kullanımları farklı görünüyor). Horozun gerçek bir kullanımı vardır. Figürin, kırkayak yiyen horozu simgeleyen “Kırkayak Xa”ya karşı kullanılabilir. “Kırkayak Xa” , çocuğunuzun yatak odasından (çocuklarınız varsa) veya mutfak penceresinden görünen, kırkayak benzeri elektrik hatlarından veya borulardan gelir . Xa'yı iyileştirmek için, bu negatif Feng Shui enerjisinin tedavisi için horoz heykelcikini "kırkayak" a bakacak şekilde yerleştirin.

Horoz, kötü romantizmi veya temizleyemeyeceğiniz ilişkileri kesmek için de kullanılabilir. Önerilen uygulama, horozu başı kapıya bakacak şekilde ön kapı alanına yerleştirmektir.

Üçüncü bir kullanım, evlilik dışı ilişkileri önlemektir. Eşinizin ilişkisi olduğundan endişeleniyorsanız, önerilen uygulama, horozu oturma odasındaki veya yatak odasındaki Şeftali Çiçeği alanına yerleştirmektir. Feng Shui'nin Şeftali Çiçeği alanını bulma sevgisi hakkındaki bu makaleye bakın .

10- HOROZ KRAL

Horoz Kral, bir evi korumak için bir muska olarak da kullanılabilir. İşte evinizi korumak için ön kapıya koymak için bir Nian Hua veya yıl resmi olarak bir çift Horoz Kral. Horoz Kral, yukarıda bahsedilen Horoz ile aynı olabilir (bundan emin değilim). Bununla birlikte, Horoz hakkında diğer kaynaklarda bulunmayan bazı ek bilgiler. Horoz Kral, tehditkar canavarları kovalayabilen ve kötü ruhlarla savaşabilen bir kuşu temsil eder. İlk olarak, insan yiyen kaplanların ve büyüleyici ruhların ormanlara musallat olduğu İmparator Yao'nun saltanatı sırasında ortaya çıktı. Horoz Kral, vatandaşlarını korumak için imparatora getirildi. Horoz Kral, evi korumak için bir muska veya heykel olarak kullanılır. Gelen trafiğe bakacak şekilde dışarıya yerleştirilmelidir. Dixer Amca tarafından yazılan Horoz Kral'ın hikayesi hakkında özel olarak bir makale.

11-MANDALİNA ÖRDEKLERİ

Bir çift Swarovski Mandarin Ördeği… Feng Shui için mandalina ördekleri çiftler halinde gelir ve aşkı temsil eder. Figürlerde ve çizimlerde, resimlerde ve tablolarda olabilirler.

Mandalina ördekleri genellikle aşk için bir Feng Shui tedavisi olarak kullanılır. İki aşığın aralarında mesafe varken ya da birlikte olmalarını engelleyen başka tür engeller olduğunda bir araya gelmesine yardımcı olur.

Mandarin ördekleri, Bagua'nızın aşk ve evlilik alanına veya evinizin güneybatı bölgesine yerleştirilebilir. Diğer bir yaygın uygulama ise onları yatak odasına yerleştirmektir .

12- Pİ XİU (Pİ YAO)

Pi Xiu, kanatlı bir aslana benzeyen göksel bir yaratıktır. Pi Yao olarak da adlandırılan Pi Xiu, kanatlı bir aslana benzeyen göksel bir yaratıktır. Hikayesi, cennetin bir yasasını çiğnediği ve anüsü mühürlendiği için onları kovmanın hiçbir yolu olmaksızın sadece altın ve gümüşten oluşan bir diyetle sınırlandırılarak cezalandırıldığıdır. Bu yüzden Pi Xiu servet birikimini sembolize eder.

Bu zenginlik sembolü, Kua'nıza ve evinizin Bagua'sına göre ofislerde ve varlık alanlarında yaygın olarak görüntülenir. Bununla birlikte, Pi Xiu, Tai Sui'nin evcil hayvanı olarak anıldığı için, Yıllık Uçan Yıldız Tai Sui (Grand Duke) için bir tedavi olarak daha yaygın olarak kullanılır . Tai Sui kürü olarak kullanmak için Tai Sui'nin ters yönüne yerleştirmeniz gerekir.

Örneğin, 2017'de Tai Sui Batı'da. Pi Xiu'yu Batı'ya bakan Doğu sektörüne yerleştirmek işi yapacaktı. Doğu sektörü uygulanamıyorsa (bu sektöre bir tuvalet hakimse), onu Batı'ya bakan Batı alanına yerleştirmek de işe yarar. Diğer uzmanlar, metal bir Pi Xiu'nun #2 Hastalık Yıldızı ve #5 Talihsizlik Yıldızı için bir tedavi olarak kullanılabileceğini söylediler. Yine, o yıl o yıldızların nerede olduğunu bulmanız gerekecek.

ALETLER VE ESERLER

Bunlar Feng Shui'de sembolik anlam ve kullanımları olan diğer öğelerdir. Yine , ne kadar etkili oldukları konusunda şüphelerim var . Bence kullanımları var, ancak çevredeki Feng Shui'ye ve evinizin iç düzenine kıyasla etkisi sınırlı.

13-BEŞ ÇİN İMPARATORUNUN SİKKELERİ

Beş İmparator Sikkesi, birbirine dizilmiş beş imparatorun adını taşıyan beş madeni paradır.

Bunlar, Qing Hanedanlığı döneminde Çin'in beş imparatoru tarafından yapılan madeni paralardır. İmparatorlar Sun Zhi (1644-1661), Kang Xi (1661-1722), Yong Zhen (1723-1735), Qian Long (1736-1796) ve Jia Qing (1796-1820).

Bu imparatorların saltanatı sırasında yapılan ve kullanılan sikkeler, Çin'in en müreffeh olduğu zamanlar olduğu için çok saygı görüyor. Bazı uzmanlar, Feng Shui kürleri olarak yalnızca o dönemde yapılan gerçek paraların kullanılabileceğini söylüyor. Bu doğruysa (ve büyük olasılıkla öyle), bugün piyasada gördüğünüz Beş İmparator Paranın çoğu işe yaramaz çünkü bunlar sadece kopya veya "sahte". Madeni paraların BİRÇOK farklı kullanım şekli olduğu söyleniyor. Birkaçını belirtmek gerekirse, serveti çekebilir, koruma büyüsü olarak hizmet edebilir, negatif Qi'yi engelleyebilir ve evin desteği olarak hizmet edebilirler. Benzersiz durumunuzda bu madeni paraların en iyi kullanımının ne olduğu konusunda bir uzmana danışmanızı öneririm.

14- RÜZGAR ÇANLARI

Rüzgar çanlarının Feng Shui enerjisi, çıkardıkları sesten gelir. Rüzgar çanları Feng Shui arasında çok popülerdir. Enerjisinin kaynağı, belirli bir alanın Qi'sini artırabilen, çıkardıkları sesten gelir. Başka bir deyişle, rüzgar çanları durgunsa, o zaman Feng Shui'de çok az kullanılan bir ev dekorudur.

Rüzgar çanlarının malzemeleri, yerleştirmek istediğiniz Bagua sektörünün Beş Elementine göre belirlenmelidir. Aynı zamanda, Kua'nıza ve Uçan Yıldız'ın yıllık rahatsızlıklarına dayanan Beş Elementi de göz önünde bulundurmalısınız. Bagua'yı kullanarak, bronz ve metalden yapılmış rüzgar çanları, bu sektör eksik veya eksikse Kuzeybatı ve batı için idealdir. Aynısı Doğu ve Güneydoğu bölgeleri için bambu veya ahşap çanlar için de geçerlidir çünkü bu sektörler metalden yapılmış rüzgar çanları için uygun değildir. Ahşap çanların getirdikleri enerjinin, çıkardıkları sesin daha az net olması nedeniyle metal muadili ile karşılaştırıldığında daha az olduğu söylenir.

Rüzgar çanlarının iç mekan yerleşimleri için uygun olmadığını lütfen unutmayın. Ayrıca, rüzgar çanlarını evinizin “hayalet hattına” yerleştirmekten kaçının çünkü bu sorun ve istenmeyen sonuçlar doğurabilir.

15- BRONZ ÇANLAR

Feng Shui için çoğu bronz çan, yan tarafına bağlı daha küçük çanlara sahiptir. Bronz rüzgar çanlarına benzer şekilde, bronz çanların Feng Shui enerjisi, sesinden gelir. Bir alandaki Qi'yi geliştirmek için kullanılır ve sesinin üretilemeyeceği bir alana asılırsa etkileri büyük ölçüde azalır. Tipik olarak, bronz çan ön kapının alanına asılır. Bunu yapmanın zenginliği çektiği, negatif Qi'yi engellediği ve istenmeyen enerjileri uzaklaştırdığı söylenir. Ziller ayrıca Kuzeybatı ve Batı köşelerine de yerleştirilebilir çünkü o bölgenin Beş Elementi metale aittir.

Ürettiği sesi beğendiğinizden emin olun, yoksa size faydadan çok Xa Qi (negatif Qi) getirir.

16-BAGUA AYNASI

Bagua aynası yalnızca bir Feng Shui uzmanı tarafından önerildiğinde kullanılmalıdır. Çoğu insan muhtemelen bunu zaten biliyor. Bagua aynası, ön kapının üstündeki duvara, dışa bakacak şekilde yerleştirilmelidir. En büyük kullanımı negatif enerjinin eve girmesini engellemektir. Ancak, kullanmadan önce bir uzmana danışmanızı şiddetle tavsiye ederim. Bagua aynasının birçok çeşidi vardır. İlk olarak, aynaların şekli içbükey, dışbükey ve düz olabilir. Ayrıca, iki farklı Bagua türü vardır: erken cennet dizisi ve sonraki cennet dizisi. Bagua aynaları ve bunların nasıl kullanılacağı hakkında daha fazla bilgi edinmek için Feng Shui ayna yerleşimleri ile ilgili bu makaleyi okumanızı öneririm .

17- ASALAR (RU Yİ) 

Ru Yi, gücü ve iyi talihi simgeleyen bir Çin asasıdır. Ru Yi, gücü ve iyi şansı simgeleyen dekoratif bir nesne olarak kullanılan bir Çin asasıdır. Resimlerde, çizimlerde ve heykellerde tasvir edilen güçlü insanların ve tanrıların ellerinde sıklıkla görülür. Feng Shui'de, Ru Yi, insanların kariyerlerinde otorite kazanmalarına veya sürdürmelerine yardımcı olma etkisine sahiptir. Sonuç olarak bazı uzmanlar, kullanımının evden çok ofis için daha uygun olduğunu söylüyor .

Ru Yi, işletme sahibinin korunmasına yardımcı olacak ve ilerlemeler için net bir yol sağlayacak olan işletmenin Kuzey bölgesine yerleştirilmelidir. Eve gelince, onu Kuzeybatıya yerleştirmek, ebeveynlerin çocuklarıyla ilgilenirken daha fazla otorite kazanmasına yardımcı olabilir.

18- SU KABAĞI (KABAK, WU LOU, HU LU)

Su kabağı, su kabağı ile aynı şekle sahiptir ve tipik olarak bir Feng Shui tedavisi olarak kullanılır.

Feng Shui, tamamen Qi'yi saklamak ve biriktirmekle ilgilidir. Bu yüzden su kabağı tercih edilir. Qi ağzından girdiğinde yuvarlak gövdesinin etrafında döner ve orada kalır. Bu, Feng Shui'nin sevmediği şeyin tam tersi, yani Qi dümdüz girip çıkıyor. ( Arka kapıya bakan ön kapı gibi )

Su kabaklarının negatif Feng Shui enerjisini, özellikle hastane, mezarlıklar, kiliseler ve tapınaklar gibi yakındaki Feng Shui tehlikelerinin getirdiği Xa Qi'yi (negatif enerji) emdiği söylenir. Kullanmak için su kabağını duvarın Feng Shui tehlikesinin yanındaki yanına yerleştirmeniz yeterlidir.

Su kabağı için renk seçimi ve kullanılan malzeme de önemlidir. Benzersiz durumunuz için ne tür bir su kabağı ihtiyacınız olduğunu öğrenmek için bir uzmana danışmak daha iyidir.

Su kabağı ayrıca kötü sağlık ve hastalıkları iyileştirmeye yardımcı olabilir. Bunu yapmak için, su kabağını sürekli hasta olan kişinin yatak odasına koymanız yeterlidir. Negatif enerjiyi emebilmesi için kapağı açık tutun. Diğer kaynaklar , Hastalık Yıldızı olan Flying Star #2'ye karşı koyabileceğini söyledi.

19- BAMBU FLÜTLER

Bambu flütler, enerjileri aktive etmek ve negatif Feng Shui enerjilerini iyileştirmek için kullanılır.

Bambu flüt, olumsuz Feng Shui için bir çaredir. Buradaki fikir, negatif Qi'nin flütün bir ucundan girip diğer ucundaki deliği terk etmesi ve böylece negatif Qi'yi nötralize etmesidir.

Diğer uzmanlar, bambu flütlerin bir bölgenin enerjisini harekete geçirebileceğini söylediler . Bambu flüt Ahşap feng shui elementine sahip olduğundan, evinizin Doğu, Güneydoğu veya Güney bölgelerinde kullanılabilir çünkü bu alanlar Odun enerjisinden yararlanabilir.

Canlı ve Doğal Feng Shui Öğeleri

Şimdiye kadar bahsedilen tüm Feng Shui öğelerinden bence yaşayan ve nefes alan “eşyalar” Feng Shui üzerinde en güçlü etkiye sahiptir. Bahsedilen canlı ve nefes alan maddeler bitki ve çiçeklerdir.

20- BİTKİLER

Bitkilerin yaşam enerjisi, bir bölgenin Feng Shui'sini geliştirmek için kullanılır.

Bitkiler canlıdır ve nefes alır. Sanırım bu makalede bahsedilenler gibi cansız, büyülenmemiş nesnelerden çok daha fazla enerji üretiyorlar.

Bitkiler, bir alanın enerjisini artırmak ve beş elementi dengelemek için yaygın olarak kullanılır. Farklı bir notta, şanslı bambular sizin ve çocuklarınızın öğrenme yeteneklerini artırmak için kullanılabilir.

Bitki maddesinin boyutu ve şekli ile bunların göreli yerleşimleri ve amacı. Bitkileri Feng Shui için kullanma hakkında daha fazla bilgi için Feng Shui bitkileri hakkındaki bu kılavuzu okuyun.

21- ÇİÇEKLER

Çiçekler daha çok sevgiyi çekmek için kullanılır. Çiçekler de Odun enerjisini getiren bir bitki türüdür. Bununla birlikte, diğer bitkilerin çoğundan farklı olarak, çiçekler evinizin Feng Shui'sini etkileyebilecek birçok farklı renkte gelir. Örneğin kırmızı çiçekler Ateş enerjisi getirir. Bu nedenle, çiçek yerleştirmeleri için evinizin Bagua'sı ve göreceli unsuru göz önünde bulundurulmalıdır.

Ancak çiçekler daha çok sevgiyi çekmek için kullanılır. Bunu yapmak için çiçeği evinizdeki Şeftali Çiçeği alanınıza yerleştirin. Yine bu bilgiyi bitkilerle Feng Shui nasıl yapılır ile ilgili bir önceki yazımda bulabilirsiniz.

22- KRİSTALLER

Kristaller daha çok Batı Feng Shui'de kullanılır. Kristaller genellikle evinizde iyi bir Feng Shui enerjisi yaratmak için kullanılır. Bununla birlikte, kristallerin kullanımı Batı Feng Shui'de daha yaygındır çünkü kristaller eski Çin'de veya Klasik Feng Shui'de yaygın değildir. Bu nedenle, kişisel olarak kristallerin Feng Shui'nin bir parçası olması gerektiğini düşünmüyorum.

Bazı Feng Shui uygulayıcılarına göre kristal kullanmaya karar verirseniz, kristalin türü ve yerleşimi önemlidir. Örneğin, daha iyi bir ilişkiyi teşvik etmek için Güneybatı'ya iki pembe kuvars kalp yerleştirilebilir. Bir diğer popüler olan ise bir bölgedeki negatif enerjileri temizlediği söylenen ve evinizin Kişisel Gelişim Bagua alanı için kullanılabilen mor ametisttir.

DİNİ HEYKELLER

Açık konuşayım – Feng Shui bir din veya batıl inanç değildir ve dini figürler teknik olarak Klasik Feng Shui'nin bir parçası OLMAMALIDIR. Ancak, yıllar içinde din ve Feng Shui arasındaki kültürel karışım nedeniyle, aralarındaki çizgi bulanıklaştı.

Yine de insanlar olumlu sonuçlar elde ettiler ve bu dini heykellere itibar ettiler. Bu yüzden onları buraya dahil ediyorum.

23. Fu Lu Shou (Fuk Luk Sau)

Fu Lu Shou, refah, statü ve uzun ömürlülüğü temsil eden üç Çin tanrısıdır. [resim kredisi: Lillian Too]Refah, statü ve uzun ömürlülüğe ek olarak, üç Çin tanrısının da zenginlik ve sağlık getirdiği söylenir. Yorum yanlış değil, çünkü zenginlik refahın bir parçasıdır ve sağlık uzun ömürlülüğün bir parçasıdır. Üç tanrı, yukarıda gösterilen resimdeki gibi yan yana yerleştirilmelidir. Çince karakterlerin geleneksel olarak sağdan sola yazıldığı gibi, Shou izleyicinin solunda, Lu ortada ve Fu en sağda olmalıdır. Ancak günümüzde Çince soldan sağa doğru okunup yazılmakta ve tanrıların yerleşim sırası tersine çevrilmektedir.

Yerleşimler, oturma odasında veya yemek alanında, yerden beş fit veya daha yüksekte görüntülenebilecekleri için değişebilir. Ayrıca heykeller evin içine bakmalıdır. Ana kapıya veya pencerenin dışına bakmamalı, tuvalete dönük veya saygısız sayılan herhangi bir yere yerleştirilmemelidir.

24- BUDA HEYKELLERİ

Bazı insanlar bir Buda heykeline bakarken huzur ve felaket bulur.

Buda heykellerini yerleştirmenin de pozitif enerji çektiği söylenir. Uzmanlar, Buda'ya saygı duyan bir yere yerleştirilmesini tavsiye ediyor. Yani heykel banyoya, mutfağa veya yatak odasına yerleştirilmemelidir.

Bazı uygun yerler arasında oturma odası, bir masa veya ofis masası, bir sunak ve ana kapıya bakan alan yer alır. Bu yerleşimler, sahip olduğunuz heykelin boyutuna bağlıdır.

Malzemeler de önemli. Örneğin Dixer Amca, arka bahçenin güney köşesine taştan bir Buda heykeli yerleştirmenin size ve evin sakinlerine daha fazla destek sağlayacağından bahsetmişti.

DİĞERLERİ

Burada kategorize edilmemiş diğer Feng Shui öğeleri listelenmiştir.

25-SU ÇEŞMELERİ

Zenginlik ve Su Elementi arasındaki ilişki, bir su özelliğinin getirdiği harekete dayanır.

Feng Shui zenginliği için su çeşmeleri yaygın olarak kullanılır. Su, Su elementini getirir ve zenginlik ve refahı sembolize eder. Su çeşmesi tüm şekil ve boyutlarda gelir. Hem iç hem de dış mekanlarda kullanılabilir. Bagua'ya göre yerleştirme için önerilen bazı alanlar arasında Doğu, Güneydoğu ve Kuzey yer alıyor. Ancak yatak odasında su özelliği önerilmez çünkü yatak odası felaketten yanadır. Ayrıca, Su elementi ile mutfağın Ateş elementi arasındaki çelişkiden dolayı mutfağa yerleştirilmesi önerilmez .

Ayrıca, içeriye doğru akan su, içeri gelen zenginliği sembolize eder. Akış yönünü belirleyebileceğiniz su özellikleri için uzmanlar, yönün içeriye veya evinizin içine bakmasını tavsiye eder.

Önemli bir not – servet aktivasyonu hareketle yapılır ve ideal olarak su içerir. Bu nedenle, su çeşmelerinizi çalışır durumda (ve temiz) tutmanız önemlidir. Varlık aktivasyonu için size yardımcı olacak bir uzman bulmanız daha iyidir.

26-BALIK KASELERİ, TANKLAR VE AKVARYUMLAR

Balık tankları, kaseler ve akvaryumlar da bir tür su özelliğidir. Yukarıda gösterilen, tamamen kendi kendine sürdürülebilir olan bir EcoSphere Kapalı Su Ekosistemi, Small Sphere.

Bir balık tankı, başka bir su özelliği türüdür. Ayrıca yaygın olarak zenginliği çekmek için kullanılır ve balıklar refahı sembolize eder (Çince'deki “balık” sesi bollukla aynı sese sahiptir). Bir su çeşmesi suyun akışını hareket olarak kullanırken, akvaryum balığın yüzmesini hareket olarak kullanır.

Balık tanklarının ve akvaryumların yerleşimi su çeşmelerine benzer. Uygun bölgeler Güneydoğu, Kuzey, Doğu ve o yıl boyunca 8. Yıllık Uçan Yıldız'ın bulunduğu yerlerdir. Olumsuz alanlar yatak odanız ve mutfağınızdır. İşte size daha fazla bilgi verebilecek Feng Shui balık tankları hakkında bir makale.

27- KALİGRAFİ KALEMLERİ

Kaligrafi kalemleri geleneksel olarak akademisyenleri ve öğrenme yeteneklerini artırmak için kullanılır.

İnanın bana – Çince karakterler yazmak kolay değil. Kurşun kalem ve tükenmez kalemlerin varlığından önce Çinliler her türlü yazı için kaligrafi kalemlerini kullandılar. Bu nedenle hat kalemleri eğitimi ve bilgeliği simgelemektedir. Bazı uzmanlar, akademisyenleri ve öğrenme yeteneklerini artırmak için Feng Shui bilgelik enerjisini getirdiğini söylüyor.

Bu kalemlerin yerleştirilmesi, önerilen malzemeler olarak doğal ahşap ile tipik olarak ev ofisinizde veya masanızın üzerindedir. Ayrıca uzmanlar, kalemlerin dik duracak şekilde bir kalemlik üzerine asılması gerektiğini önermektedir.

28- TILSIM: “YUKARIDA PARLAYAN MÜREFFEH YILDIZ”

Uğurlu tılsımın görüntüsü “Yukarıda Parlayan Müreffeh Yıldız”. Bu uğurlu tılsım, kötü Feng Shui'yi iyileştirmek için kullanılır ve sağlık ve zenginlik getirme potansiyeline sahiptir (sol ve sağ alttaki Çince karakterlerin dediği gibi). Dixer Amca bahsedene kadar bu tılsımdan haberim yoktu.

Dixer Amca'nın bahsettiği bu tılsımın özel bir kullanımı var, o da yıllık Feng Shui Uçan Yıldızların getirdiği Üç Cinayeti iyileştirmek. Üç Cinayetin yönüne karşı uyumayı seçerseniz, bu tılsımı yatağınızın arkasındaki duvara asabilirsiniz.

29- RESİM: “DAĞ DENİZ KASABASI”

"Dağ Denizi Kasabası" resmi, şansı çekmek yerine bir Feng Shui tedavisi olarak kullanılır.

Yakından bakarsanız, yukarıdaki resimdeki "Dağ Denizi Kasabası" resmi, uğurlu tılsım "Yukarıda Parlayan Müreffeh Yıldız"ın merkezdeki görüntüsüne benzer. Taocu tılsımlarda yaygın olarak görülen kutsal yazıların eşlik ettiği, ortasında bir köy bulunan beş dağın bir resmidir.

Bazı kaynaklar, bu resmin Qing Hanedanlığı'ndan geldiğini ve modern uygulamaların Tayvan'da daha sık görüldüğünü söylüyor.

Bu resim, ön kapının dağ zirvelerine, rıhtımlara, köprülere, ara sokağa ve diğer negatif Feng Shui enerjilerine baktığı durumlarda kullanılır. Bu resmin etkili olabilmesi için tapınaktan kutsamayı gerektirdiği söylenir.

30- ZENGİNLİK GEMİSİ

Feng Shui servet gemisi kullanımının Çinli kodamanlar arasında oldukça yaygın olduğu söyleniyor.

Birçok insan, Çinli iş adamlarının bu Feng Shui öğesinin evlerinde, ofislerinde veya her ikisinde de bulunduğunu gözlemledi. Servet gemisi, serveti sorunsuz bir yolculukla evinize taşıyan bir gemiyi sembolize eder. Bu nedenle geminin başı, yukarıda bahsedilen diğer Feng Shui öğelerine benzer şekilde, evinizin içine bakmalıdır.

Zenginlik gemisi birçok şekil ve boyutta olabilir ve beğendiğiniz ve alanınıza uygun modeli seçmelisiniz.

Gemi hem evinize hem de ofisinize yerleştirilebilir. Uygun alanlar, evinizin (veya ofisinizin) Bagua'sına, Kua'nıza ve yıllık servet yıldızının konumuna göre servet alanlarınızı içerir.

TAVSİYE SÖZÜ

Bu Feng Shui öğelerinin kullanımı oldukça yaygın olsa da, hiçbir şekilde evinizin Feng Shui'sinde ezber bozan şeyler değildir. Başka bir deyişle, evinizin Feng Shui'si, sadece bu eşyalardan bazılarını alıp yerleştirerek kötüden iyiye 360 derecelik bir dönüş yapmaz.

Bu öğelerin nasıl çalıştığını ve genel olarak Feng Shui'nin size nasıl yardımcı olabileceğini anlamak için, Feng Shui Ustası Howard Choy'un bu makalede ayrıntılı olarak açıkladığı bağıntılı düşünme kavramını anlamanız gerekir. Feng Shui'nin verdiği Üç Bacaklı Kurbağa ile ilgili bir örnek:

“İnsanlar, onu (Üç Bacaklı Kurbağa) giriş lobinize koyarsanız size zenginlik getireceğini söylüyorlar. Bu, çalışmak zorunda olmadığın anlamına mı geliyor? Öylece oturup, kurbağanın ağzındaki bozuk paralar gibi birinin gelip sana para vereceğini mi sanıyorsun? Kurbağa, zenginlik yaratmanın bir sembolüdür. Bize zenginlik kazandırmaz!”

– Howard Choy, Feng Shui Ustası

Ayrıca, Feng Shui'nin tüm işleri sizin için yapmasını beklemeyin. Sadece bize yardımcı olmak için burada. Hedefiniz için kendiniz çalışmazsanız, yardımcı olmaz ve olmayacaktır.

Ejderha zenginlik, güç ve bolluğun sembolüdür. Geleneksel olarak imparatorun sembolü olarak kullanılmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.