Yiyende bağımlılık yapıyor: Konya'nın ekşikarası tek ölüme çare değil
Ekşikara ya da Keçimen diye de adlandırılıyor. Türkiye'de sadece Konya'nın Hadim İlçesi Aladağ Nahiyesinde yetişiyor.
BİR TEK ÖLÜME ÇARE DEĞİL
Bu üzüm çeşidi sağlık açısından son derece önemli. Protein ve karbonhidrat kaynağı olan keçimen üzümü, demir, fosfat, kalsiyum ve diğer mineral maddeler ile A, B1, B2, B6 ve C vitaminlerini içeriyor
KEÇİMEN ÜZÜMÜN FAYDALARI
Keçimen üzüm siyah üzümün çekirdekli olanına deniliyor.
Bu üzüm Hijyen şartlarına uygun üretilen ve gözden geçirilip, ayıklanıyor.
Ürünler kalite, lezzet ve tazelik öncelikli bu üzümü satan esnafların ilkesi.
İŞTE KEÇİMEN ÜZÜMÜN FAYDALARI
Bu üzümü yiyenler çaylarında artık şeker kullanmıyorlar. Hatta bir çok insan bu üzümün bir avucunu sürekli cebinde veya çantasında taşıyor. Sebebi faydasına bağlı. İşte üzümün faydaları:
Kuru üzüm; gerçek bir beyin besinidir, Beynimizin çalışmasına en çok yardım eden kuru gıda olarak; ceviz ile aynı sırada yer alır.
Kalp hastaları için şifa kaynağıdır.
Kuru üzümün kabuğunda bulunan vitamin, kansere karşı koruyucu bir güç oluşturur.
Çekirdekli kuru üzüm; kanı sulandırır. Kansızlık ile mücadele eden hastaların özellikle tüketmesi gereken, doğal ilaç olarak bilinir. Kuru üzüm, kanın temizlenmesine de oldukça büyük katkılar sağlar
Böbrek ve bağırsak sisteminin düzenli çalışmasına yardımcı olur.
Diyetisyenler de; düzenli olarak kuru üzüm tüketildiğinde, yağları yakacak etki gösterdiğini söylemektedirler.
Kuru üzüm, bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara karşı daha dirençli olmamızı sağlar.
Cildi oldukça yeni ve taze bir görünüme kavuşturur.
Karbonhidrat ve protein besin değerleri yüksektir.
Magnezyum içeriği yüksek olan çekirdekli kuru üzüm enerjinizi arttırır.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.