‘'835 bin esnaftan gelir vergisi alınmayacak'

MHP Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, düzenlemeyle, basit usulde vergilendirilen 835 bin 488 mükellefin kazançlarının, gelir vergisinden istisna tutulacağını ve yıllık gelir vergisi beyanname verme yükümlülüklerinin kaldırılacağını bildirdi
‘'835 bin esnaftan gelir vergisi alınmayacak'

TBMM Genel Kurulunda, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Vergi Usul Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin geneli üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Teklifinin tümü üzerindeki görüşmelerde söz alan MHP Konya milletvekili Mustafa Kalaycı, sosyal medya içerik üreticilerinin sosyal paylaşım ağları üzerinden elde ettikleri kazançlarla, akıllı telefon veya tablet gibi mobil cihazlar için uygulama geliştirenlerin elektronik uygulama, paylaşım ve satış platformları üzerinden elde ettikleri kazançların vergilendirilme usulünde, basit ve etkin bir mekanizma getirileceğini ifade etti. Kalaycı, "Düzenlemeyle bu platformlardan elde edilen ve 650 bin lirayı aşmayan kazançlar stopaj yoluyla vergilendirilecek ve böylece belli tutarı aşmayan gelirler de vergilendirilerek uyum düzeyi artırılacak." dedi.

Çiftçilere yapılan destekleme ödemelerinin, gelir vergisinden istisna edileceğini, böylelikle çiftçilere 600 milyon liralık destek sağlanacağını belirten Kalaycı, "Daha fazla üretmeleri için çiftçimiz daha fazla desteklenmeli; mazot, gübre, ilaç, yem gibi girdilerini uygun fiyatlı alabilmeleri mutlaka sağlanmalı. Tarımda kullanılan elektrik için daha düşük tarife belirlenmeli ya da elektrik desteği verilmeli. Tarım Kredi Kooperatiflerine ve Ziraat Bankasına olan tarımsal kredi borçları uygun şartlarda ve uzun vadeli yapılandırılmalı." değerlendirmesini yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.