AK Parti ve MHP Uygur Türkleri  ile ilgili görüşlerini netleştirmeli

İYİ Parti İl Başkanı Gökhan Tozoğlu, AK Parti ve MHP’nin Uygur Türkleri ile ilgili görüşlerini netleştirmesi gerektiğini söyledi
AK Parti ve MHP Uygur Türkleri  ile ilgili görüşlerini netleştirmeli

İYİ Parti’nin gurup toplantısında Uygur türkü Nursiman’a söz verilmesinin ardından özellikle Cumhur ittifakı paydaşı Doğu perinçek ve destekçilerinin ciddi tepkilerg österdiğini ve Uygur Türklerine hakaretler ettiklerini belirten Tozoğlu, ‘’Uygur Türkleri çok uzun zamandan bu yana Çin Devleti'nin zulmüne muhatap olmakta, sistematik bir biçimde işkenceler, tecavüzler, can kayıpları, haksızlıklar yaşanmaktadır. İYİ Parti her zaman olduğu gibi bu mağduriyetin sesi olmuştur.Bu haklı tavrımızdan sonra Perinçek ve partisinin tepki göstermesi gayet normaldir. Ancak bu zamana kadar iktidarın asli paydaşları AK Parti ve MHP yetkililerinin bu mesele üzerine görüş beyan etmemesi ilginç ve düşündürücüdür.’’ dedi.

İYİ Parti’nin her zaman mazlumun ve mağdurun sesi olacağını vurgulayan Tozoğlu, ‘’AK Parti ve MHP Doğu Türkistan meselesinde Doğu Perinçek gibi mi düşünmektedir? Onlar da mı Uygur Türklerine terörist muamelesi yapılmasını meşru saymaktadır? Aksi bir tavır ve iradeyi bugüne kadar görmedik. Uygur Türkleri ile ilgili olarak AK Parti ve özellikle MHP eğer Doğu Perinçek gibi düşünmüyorsa bunu topluma açıklamalı ve sorunun çözümü için irade ortaya koyabilmelidir. AK Parti ve MHP yetkilileri bir süre daha sessiz kalırlarsa artık toplumdaki kanaat Doğu Perinçek'in görüşlerinin Cumhur İttifakı'nın görüşü olduğu yönünde oluşacaktır. Kim ne derse desin, ne söylerse söylesin İYİ Parti mazlumun, mağdurun sesi olacak, dertlerini gündeme taşıyacak ve sorunlarının çözümü için irade ortaya koyacaktır.’’ ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.