Akşener: Önümüzü kesmek isteyenler 40 yıl da uğraşsanız baş edemeyeceksiniz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Adil, mutlu ve huzurlu bir Türkiye için çıktığımız bu kutlu yolda elbette önümüzü kesmek isteyenler, karşımıza dikilenler olacak. 4 değil, 40 yıl da uğraşsanız, bizimle baş edemeyeceksiniz" dedi.
Akşener: Önümüzü kesmek isteyenler 40 yıl da uğraşsanız baş edemeyeceksiniz

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener,  partisinin TBMM Grup Toplantısı'ndaki konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, adeta dolaptaki yazlıklarla kışlıkları değiştiriyor gibi Merkez Bankası başkanlarını değiştirmeyi de son zamanlarda alışkanlık haline getirdiğini öne sürerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Normalde görev süreleri 4 yıl olan Merkez Bankası başkanları, Sayın Erdoğan sayesinde artık mevsimlik işçi oldular. Yazlık Merkez Bankası Başkanı ayrı, kışlık Merkez Bankası Başkanı ayrı. Her sezona yeni bir başkanla giriyoruz. Nitekim son olarak geçtiğimiz hafta faiz indirimine mesafeli duran kurul üyelerine de el attı. Bunun kaçınılmaz etkisi olarak da milletimizi, dizginlenemeyen bir dolar kuruyla baş başa bıraktı.

Tüm bunlar olurken Maliye Bakanı zaten ortada yok, sense sadece seyrediyorsun. Aynı senin seyrettiğin gibi Merkez Bankası Başkanı da seyrediyor. Bu arkadaş bir de çıkmış '125 milyar dolar rezervimiz var' diyor. Madem o kadar rezervin var müdahale etsene. Niye doların artışına seyirci kalıyorsun? Niye milletimizin yoksullaşmasına kayıtsız kalıyorsun? Müdahale etsene kardeşim. Edemez. Çünkü rezervler, Merkez Bankasının değil."

 "Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilerim"

Partisinin projelerini uygulamaya koyacakları günlerin çok yakın olduğunu ileri süren Akşener, "Sayın Erdoğan’ın uykularını da fena halde kaçırdığımızı biliyoruz. Verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dilerim. Ama Sayın Erdoğan, hiç merak etmesin. Az kaldı sandık ufukta göründü. Kendisini ilk seçimde emekli edip, çektiği bu çileye son vereceğiz. Bu vesileyle kendisine şimdiden emeklilik planlarını yapmaya başlamasını tavsiye ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.

Partisinin kuruluşunun 4. yılını 25 Ekim'de kutlayacaklarını duyuran Akşener, "Adil, mutlu ve huzurlu bir Türkiye için çıktığımız bu kutlu yolda elbette önümüzü kesmek isteyenler, karşımıza dikilenler olacak. Elinizden geleni ardınıza koymayın. Ne söylerseniz söyleyin, yolumuzdan saptıramayacaksınız. 4 değil, 40 yıl da uğraşsanız, bizimle baş edemeyeceksiniz." diye konuştu.

Akşener, partisine katılanlara rozetlerini de taktı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.